Cui trebuie sa-i ceara iertare Liviu Dragnea

Luni, 25 Iunie 2018, ora 09:47
14222 citiri
Cui trebuie sa-i ceara iertare Liviu Dragnea

Liviu Dragnea crede ca joaca tare.

Prin cea mai recenta declaratie, facuta ce-i drept cam a la Pythia, vrea sa ne dea gata cu nepretuita sa modestie, cu generozitatea si cu naturaletea omului dispus sa-si puna cenusa in cap, daca a gresit:

"Imi cer iertare acum in fata dvs si in fata celor care ne privesc, miilor de romani care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati in tribunale pe baza aceluiasi articol sovietic si altii sunt tarati pe la DNA si mai sunt si alte mii sau zeci de mii care nici macar nu stiu ca au dosar.

Imi cer iertare pentru ca s-a lungit atat de mult elaborarea Codului Penal".

Asta este tot. Pentru nimic altceva nu le cere iertare Liviu Dragnea romanilor decat pentru intarzierea elaborarii Codului Penal, unde un articol anume ticluit l-ar putea scoate pe dansul personal nevinovat, dupa recenta condamnare de 3 ani si jumatate cu executare, in prima instanta.

Miile de romani care nu sunt decat 73

Din capul locului, de ce cere dl Dragnea iertare in fata "miilor de romani care unii stau in puscarie"? De ce nu a cerut iertare, de exemplu, anul trecut sau in orice alt moment, altul decat a doua zi dupa ce dansul personal a fost condamnat?

Pentru ca nu-i pasa de cei care-l privesc, il doare in cot de cei aflati in puscarii, il doare-n pix de cei tarati la DNA si nu-l intereseaza nimic altceva decat numai propria piele, care se zburleste la gandul ca ar putea ajunge la zdup.

In opinia mea, dl Dragnea greseste adresa.

Dumnealui ar trebui sa se simta vinovat nu in fata "miilor de romani care stau in puscarie" (si despre care surse sindicale sustin ca nu sunt decat... 73 pe motiv de abuz in serviciu), ci in fata a cu totul altora.

Nu merita scuze intreg electoratul pentru faptul ca, in campania electorala, ne promitea stabilitatea tarii, iar dupa alegeri a schimbat prim-ministrii cum ai schimnba ciorapii?

Si pentru ca a venit vorba de prim-ministri, mi se pare indreptatit sa ceara scuze intregului poporul pentru instalarea la Palatul Victoria a celei mai insolite personalitati din istorie in acest post, cea mai ciudata, mai grotesca si parodica, din cate s-au vazut.

Intr-o jumatate de an, dna Dancila nu s-a remarcat prin nicio initiativa, nicio idee originala, nimic altceva decat obedienta fata de liderul partidului aflat la putere.

Ministrul care spune lucruri trasnite

Dar milioane de romani merita scuze si pentru altceva.

Majorarile din sectorul bugetar, acolo unde au avut loc, au afectat veniturile unui important numar de angajati din sectorul privat, consecinta atat a majorarii sustinute a salariului minim pe economie, a trecerii contributiilor de la angajator la angajat, dar si a faptului ca prin programul de guvernare nu s-au alocat fondurile de investitii necesare sustinerii sectorului privat si s-au orientat spre salariile bugetarilor, cei care, malitios vorbind, sunt baza votantilor PSD.

Dl Dragnea ne datoreaza scuze si pentru recentele elucubratii ale ministrului Transporturilor, privind oprirea construirii de autostrazi, intrucat acestea duc la cresterea salariului in mediul privat, ceea ce ar determina societatile multinationale sa reduca activitatea in Romania.

In opinia domniei sale, singura salvare pentru tara ar fi mentinerea salariilor scazute in domeniul privat si nu cresterea lor. Avand in vedere ca dl Dragnea si dna Dancila nu au cerut scuze, putem deduce ca sustin opinia ministrului.

Scuze se impun si pentru recentele afirmatii ale liderului PSD privind intentia de a promova legile importante prin hotarari de guvern, ocolind procedura democratica parlamentara. Aruncam Parlamentul in derizoriu sau ce facem?

Scuze pentru politica promovata prin programul de guvernare, care a situat Romania cu cea mai ridicata rata a inflatiei la nivel european, cu cea mai pronuntata scadere a puterii de cumparare si cu prabusirea cursului valutar.

Scuze pentru organizarea recenta in Bucuresti a unui miting nedemocratic, cu oameni adusi de partidul de guvernamant, obligati sa-si proslaveasca liderii in stilul regimurilor comuniste si totalitare.

Scuze pentru impostura. Dl Dragnea pozeaza in prim ministru informal, fara sa fie investit in vreun fel si fara a indeplini conditiile pentru a fi - eventual - investit.

Nu ma tarasc in genunchi

Dl Dragea ii mai datoreaza scuze si personal secretarului general al PSD Resita, dl Valentin Cristian Lupsa, care din cauza dansului a demisionat recent din partid, ca replica la faptul ca liderii partidului "dau o lege in favoarea unui singur om", iar acel om este Liviu Dragnea.

Mai datoreaza scuze si dlui Cristian Toader Pasti, consilier local PSD Targu-Jiu, pentru ca nu acepta mentinerea unui dublu condamnat in fruntea partidului. Sugestiv, dl Pasti declara: "Prefer sa mor in picioare. Nu ma tarasc in genunchi".

S-ar cuveni sa le ceara iertare copiilor cu dizabilitati si altor persoane cu probleme sociale din judetul Teleorman, ale caror fonduri au fost deturnate de dl Dragnea, de fosta sa sotie si de inca vreo cativa, toti condamnati in prima instanta.

Nu pretind sa-si ceara scuze si de la fostii colegi pe care-i numeste acum "sobolani". Asa ar proceda un gentleman. Nu e cazul la dl Draganea.

Citește și:
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie, a declarat acesta, miercuri, într-o conferință de presă, întrebat...
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Deputatul PSD Alfred Simonis a explicat, miercuri, la RFI, cearta cu liderul AUR George Simion, din comisia de muncă de marţi, când se dezbăteau majorările salariale ale aleşilor locali, el...