Dacian Ciolos, premier desemnat: Dragnea declara pe toata lumea in Opozitie (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 17:41
10743 citiri
Dacian Ciolos, premier desemnat: Dragnea declara pe toata lumea in Opozitie (Video)

Presedintele PSD Liviu Dragnea a comentat, marti, desemnarea fostului comisar european pentru agricultura, Dacian Ciolos, in functia de premier de catre presedintele Klaus Iohannis.

Liderul social-democratilor a reamintit ca acesta isi doreste un guvern de tehnocrati, in consecinta toate partidele politice se vor afla in Opozitie.

"Liviu Voinea, propunerea noastra, nu a fost acceptata. Noi ne-am expus obiectivele imediate in fata presedintelui, dar si cele pe termen mediu, pe care trebuie sa le urmeze si sa le indeplineasca viitorul guvern, oricare va fi el.

Ciolos doreste sa formeze un guvern exclusiv din oameni neafiliati politic, de tehnocrati. O sa vedem cu ce echipa vine, cu ce program se va prezenta in Parlament, iar cand vom afla aceste lucruri, atunci ne vom exprima o pozitie politica", a precizat Liviu Dragnea, de la sediul PSD, dupa anuntul facut de Klaus Iohannis.

Cine e Liviu Voinea, propunerea PSD pentru scaunul de premier

"Toata lumea va fi in Opozitie. E o situatie atipica, in conditiile in care premierul e tehnocrat, deci neafiliat politic, cu toti ministrii neafiliati, atunci nu mai poti spune ca un partid se afla la putere", a punctat Liviu Dragnea.

Iohannis: Dacian Ciolos, premierul desemnat - Ce urmeaza si ce asteapta presedintele de la noul guvern

Cine este Dacian Ciolos, propus de Iohannis pentru functia de premier

Ce spune Dacian Ciolos dupa ce a fost desemnat premier de Iohannis

Intrebat daca va purta discutii cu premierul desemnat, Liviu Dragnea a replicat ca PSD e deschis fata de toata lumea, insa a atras atentia ca social-democratii vor fi foarte atenti la propunerile lui Dacian Ciolos.

"Nu este firesc sa spunem acum daca votam pentru sau impotriva, pentru ca avem doar un nume si un chip. O sa ne uitam cu atentie cum alege pe cei care ii pune in Guvern, care e programul de guvernare si in functie de asta vom decide care va fi calea de urmat", a mai spus seful PSD.

Pe de alta parte, Dragnea a precizat ca "acest Guvern are sustinere in Parlament", enumerand partidele care au anuntat deja ca vor sprijini decizia luata de Klaus Iohannis, adica PNL, UNPR si UDMR.

Iohannis anunta azi premierul: Cine il sustine pe presedinte si cine i se va opune dupa consultari

"Noi am mers cu un pachet de masuri economice si administrative la Iohannis. Orice Guvern care nu-si asuma aceste obiective o sa fie greu sa aiba sustinerea PSD", a mai spus Dragnea.

"Suntem foarte atenti la Ciolos. Nu il banuiesc de rea credinta, pentru ca am lucrat impreuna, il stiu un om de buna credinta, dar e important care vor fi actiunile sale si modul in care va lucra cu ministrii", a mai tinut sa precizeze seful PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Dacian Ciolos este nominalizarea sa pentru functia de premier al Romaniei. Acesta din urma a precizat ca noul Guvern trebuie sa aiba "urechea aplecata la cei care au idei" bune pentru Romania si ca impreuna cu Parlamentul spera sa gaseasca cele mai bune solutii care sa duca Romania spre progres.

Citeste si:
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...
Gafa lui Marcel Ciolacu la recepția sălii polivalente din Bistrița: ”Am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat” VIDEO
Gafa lui Marcel Ciolacu la recepția sălii polivalente din Bistrița: ”Am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat” VIDEO
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, în discursul ținut la recepția Complexului Sportiv Polivalent, că a venit la ”inaugurarea unei case mortuare”. ”Astăzi am venit...