Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

De ce introduce PSD taxa de solidaritate? "Pentru solidaritate", spune premierul Tudose

Joi, 29 Iunie 2017, ora 20:09
8503 citiri
De ce introduce PSD taxa de solidaritate? "Pentru solidaritate", spune premierul Tudose
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul desemnat Mihai Tudose au vorbit, joi, despre taxa de solidaritate, inclusa in programul de guvernare.

Intrebat de jurnalisti despre aceasta taxa, Dragnea a raspuns ironic, cedand responsabilitatea ministrului desemnat al Finantelor, Ionut Misa: "Asta o sa va explice ministrul de Finante, dupa ce iese din euforia acestei zile si o sa fie atent atunci cand primeste 10 intrebari deodata".

La randul sau, premierul desemnat a spus ca, "intr-o luna, doua, ANAF-ul va face analize, simulari despre dimensiunea acestei taxe, unde va fi aplicata".

"In programul de guvernare scrie ca va fi aplicata de la 1 ianuarie 2018", a precizat Tudose.

Intrebat de ce este nevoie de aceasta taxa, acesta a mentionat: "As raspunde simplu: pentru solidaritate".

"Anumite cifre financiar-fiscale ne arata ca in anumite zone exista anumite derapaje. Voi iesi cu toate explicatiile dupa ce se face acea simulare", a mai spus premierul desemnat.

De asemenea, intrebat de ce pana acum nu s-a anuntat aceasta taxa, Tudose a replicat: "N-am stiut ca sunteti aici sa vorbim despre acest lucru. Vorbim despre acest lucru de astazi, de cand acest program nou a fost votat", adaugand ca "tot pachetul fiscal va fi pus in dezbatere publica".

Amintim ca Guvernul Mihai Tudose urmeaza sa introduca o taxa de solidaritate, masura prevazuta in programul de guvernare recent actualizat de PSD, iar ministrul propus pentru Finante a explicat joi in ce cazuri se va aplica.

Misa a spus, in cadrul audierilor din comisii, ca taxa se va aplica salariilor brute mai mari de 14.500 de lei.

La iesirea de la audieri, Misa a fost rugat sa dea detalii si a spus ca ia in calcul un procent fix din venit, fara a preciza o cifra.

Taxa poarta numele de contributie de solidaritate, insa Guvernul nu explica concret in programul de guvernare si ce inseamna asta.

Iata ce prevede programul de guvernare 2017-2020 al PSD

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Liviu Dragnea taxa solidaritate, #Mihai Tudose taxa solidaritate, #taxa solidaritate program guvernare, #Ionut Misa taxa solidaritate , #presedinte PSD