De ce Liviu Dragnea s-a razgandit in ce priveste revocarea sefei DNA?

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 08:40
35673 citiri
De ce Liviu Dragnea s-a razgandit in ce priveste revocarea sefei DNA?

Ca sa distrugi o tara nu e nevoie numai de prostie, e nevoie si de multa incapatanare. PSD pare ca le are pe amandoua.

Liviu Dragnea a creat un vehicul de o mediocritate absoluta care sa-l ajute in lupta pentru supravietuire. De aceea, s-a hotarat, cu numai cateva ore inainte de a incepe celebra conferinta de presa a sefei DNA, ca nu mai e o miscare utila sa-l puna pe Toader sa ceara revocarea Laurei Codruta Kovesi.

Probabil, a sperat ca sefa DNA nu va avea "tupeul" sa organizeze o conferinta de presa. Pentru orice eventualitate, si-a luat cateva masuri de siguranta. Inainte de a intra la Comitetul Executiv National, intr-o declaratie publica, a facut cateva precizari: responsabilitatea cererii de revocare se afla in sarcina ministrului Justitiei, o astfel de cerere are nevoie de o motivare solida, iar el nu e interesat de cine conduce DNA, ci de reforma institutiei.

Un "festival" cu doua milioane de telespectatori

In aceeasi interventie, Liviu Dragnea s-a aratat mai interesat sa continue hemoragia de comisii parlamentare, de aceasta data venindu-i randul la infiintare uneia care sa se ocupe de SPP (Serviciul de Protectie si Paza).

In termeni diplomatici, se numeste disimulare. Presedintele PSD a "ingropat" revocarea procurorului sef DNA, incercand sa aseze pe agenda publica "problema minora" a SPP, cum a caracterizat-o presedintele Iohannis.

Si chiar asa a fost, Laura Codruta Kovesi a facut festival si nu unul al inculpatilor, fiind urmarita de aproape doua milioane de telespectatori. O parte dintre ei trebuie sa fi fost uimiti de faptul ca o fosta baschetbalista a rezistat asaltului zecilor de reporteri, unii veniti cu intrebari ticluite de "inculpatii" care-i doreau capul.

Si nu numai ca a rezistat, dar a si raspuns la intrebari fara sa-i persifleze pe jurnalisti.

Cum s-a transformat Codruta Kovesi in vedeta rock?

Efectul conferintei a fost devastator. Folosind forta adversarilor care au incercat sa puna in scena o serie de dezvaluiri care aveau scopul de a compromite DNA, sefa institutiei a folosit prilejul pentru a descrie situatia dramatica in care se afla cetatenii Romaniei si sa-i anunte ca au fost luati ostatici de Partidul Coruptilor condus de Liviu Dragnea.

In sistemul de justitie sunt multe probleme, dar nu cred ca o persoana zdravana la cap e dispusa sa creada ca un milionar din bani publici vrea sa le rezolve pentru ca, asa cum s-a vazut pana acum, nu va face decat sa-si urmareasca propriul interes. Sa ne amintim de Ordonanta 13.

Dupa conferinta de aseara, Laura Codruta Kovesi s-a transformat in "vedeta rock", adica, in acest moment, zeci de mii de oameni simpli o sustin si sunt dispusi s-o apere. Orice miscare brusca a barcii de catre Liviu Dragnea ii poate aduce scufundarea si, in ciuda preocuparii pentru persoana proprie, presedintele PSD trebuie sa se ingrijeasca sa ramana si la carma partidului.

Congresul ca un film western

In opinia mea, o revocare a doamnei Kovesi ceruta de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi benzina aruncata pe foc. Nu-mi amintesc ca, dupa 1989, un partid politic sa se mai fi comportat atat de lamentabil la putere. PSD a reusit intr-un an de zile sa inlature din mentalul colectiv esecul guvernarii CDR din anii 1996-2000. Multi isi amintesc de criza partidelor istorice care a urmat dupa aceea, una care a dus la disparitia PNTCD si la ani grei de carantina pentru PNL, salvat, in cele din urma, de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

Desi congresul anuntat de Liviu Dragnea e gandit ca un eveniment de reconfirmare in functie a actualului lider, astfel de adunari sunt putin mai complicate. Pentru PSD, pe langa provocarile de la guvernare, haosul creat de "revolutia fiscala", de Declaratia 600, de scaderile salariale, congresul anuntat de Dragnea s-ar putea transforma intr-o scena de western in care vom fi martorii unei "cafteli" generale.

O luna, cat a ramas pana la incercarea lui Liviu Dragnea de a se reconfirma in functie, in politica poate insemna foarte mult, iar PSD, pe zi ce trece, se afunda intr-o mlastina a lipsei de solutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea criza PSD, #Dragnea revocare DNA, #Dragnea guvern criza , #presedinte PSD
Comentarii