Deputat PNL: La ordinul lui Dragnea, PSD a dat cu flit NATO

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 12:10
10251 citiri
Deputat PNL: La ordinul lui Dragnea, PSD a dat cu flit NATO
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul PNL Pavel Popescu dezvaluie ca PSD a anulat in ultimul moment vizita reprezentantilor conducerii Camerei Deputatilor la Forumul Transatlantic NATO care a avut loc zilele trecute la Washington, "un gest fara precedent la acest nivel".

"Cei doi reprezentanti ai Partidului Social Democrat care urmau sa participe la Washington, la Forumul Transatlantic NATO, au fost blocati in ultima clipa, la Bucuresti, de domnul Liviu Dragnea, pentru a asigura cvorumul la macelarirea Legilor Justitiei in Parlament. Gestul majoritatii parlamentare de la Bucuresti a fost receptat la Washington ca un gest de fronda la adresa Aliantei Nord-Atlantice si a Statelor Unite", arata deputatul liberal Pavel Popescu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform sursei citate, "organizatorii evenimentului se asteptau ca din partea Romaniei sa participe si reprezentantii majoritatii parlamentare, adica domnii Gabriel Vlase si Angel Tilvar".

"Din ceea ce mi s-a comunicat, acestia au anulat vizita in ultima clipa, un gest fara precedent la acest nivel", explica Pavel Popescu.

Gabriel Vlase (foto centru), vicepresedinte al Camerei Deputatilor din partea PSD, a fost cel care a condus sedintele de plen la care s-au votat saptamana aceasta Legile Justitiei, tinandu-i locul presedintelui Camerei, Liviu Dragnea.

Citeste mai multe despre:

"In ciuda importantei legilor justitiei, conducerea Partidului National Liberal a considerat ca prezenta mea la Washington este obligatorie pentru a transmite ferm loialitatea Romaniei fata de partenerii euro-atlantici din NATO. La fel au considerat si colegii din USR. De aceea, am transmis tuturor mesajul ca Romania ramane un actor dedicat valorilor Aliantei si ca impreuna putem face fata oricaror agresiuni sau amenintari la adresa cetatenilor celor 29 de state membre", transmite deputatul liberal.

Printre subiectele discutate in cadrul intalnirilor oficiale s-au aflat si modalitatile de combatere a amenintarilor clasice, hibride sau teroriste, se arata in comunicatul de presa.

"In discutiile avute cu oficialii militari NATO, acestia au laudat determinarea si curajul de care dau dovada militarii romani pe teatrele de operatii din Irak si Afganistan (...)

Forumul Transatlantic NATO este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Alianta Nord-Atlantica, la nivel parlamentar. Pe langa lucrarile propriu-zise, evenimentul reprezinta o oportunitate excelenta de a stabili relatii personale cu parlamentari din alte state membre NATO, in special din tarile cele mai influente, precum Statele Unite sau Marea Britanie. Relatiile personale create cu ocazia acestor evenimente pot fi folosite ulterior in negocierea unor dosare, in interesul Romaniei", precizeaza sursa citata.

C.B.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#PSD Forum Alianta Nord Atlantica , #presedinte PSD