Domnul Dragnea nu stie sa spuna pardon

Luni, 21 Mai 2018, ora 15:22
14482 citiri
Domnul Dragnea nu stie sa spuna pardon

Am asteptat cateva zile bune sa scriu cele de fata, dupa ce, martea trecuta, in pauza unui proces unde risca multi ani de inchisoare cu executare, inculpatul Liviu Dragnea a iesit nervos din sala de judecta, ca sa fumeze o tigara. Dupa ce a fumat-o, a aruncat chistocul pe jos.

Am asteptat anume, ca sa vad daca cere scuze de la cetateni, dupa ce s-a debarasat de micutul deseu, contribuind la poluarea spatiului pietonal. Nici vorba de scuze. De buna seama, domnului Dragnea i s-a parut ca e sub demnitatea rangului sau sa ceara scuze. La asemenea rang, meriti numai urale, aplauze si ovatii. De scuze, nici vorba!

Noi muncim, nu gresim!

Nu si-a cerut el scuze pentru altele mult mai grave. A zis cuiva pardon, atunci cand schimbase doi premieri de care nu se plangea nimeni, iar acuma o tine neclintita in scaun pe o a treia, una care pare geamana cu Bula?

Ar fi fost normal sa spuna macar atat: "Oameni buni, v-am promis stabilitate, responsabilitate, predictibilitate, dar n-a fost sa fie. Scuzati, pardon, alivoar si bonsuar. Mai tinem legatura".

Daca dl Dragnea era responsabil, cerea negresit scuzele de rigoare, atunci cand ne-a ars la salarii si, in locul cresterii de 25%, plus inca 6%, din scaderea impozitului, din care nu ne-am ales decat unii cu vreo 3-4%, iar altii "pe minus".

A inteles toata lumea ca "pe minus" este o gainarie tip PSD, facuta ca sa ne explice Olguta ca ne-a dat, dar de fapt ne-a luat, exact ca la radio Erevan. Gainaria ca gainaria, dar nici Dragnea, nici Olguta n-au rostit nimanui ceva de genul: "pardon, ca te-am calcat pe bombeu!".

Alta pacaleala este programul de guvernare 2017-2020, despre care liderul partidului se lauda ca romanii l-au aprobat in masa cand au votat PSD, dar l-au anulat brusc si l-au inlocuit pe sest cu programul 2018-2020, nevotat de nimeni si neaprobat decat de Dragnea & CEx-ul lui?

A schimbat termene, prevederi, obiective, cu aprobarea nimanui. Alta gasca, in alta traista, dar scuze ioc, domnule Dragnea. Ei da, scuze, pentru ca am fost trasi pe sfoara.

Smecheria cu majorarea salariilor s-a terminat. Urmeaza trucul cu recalcularea pensiilor

Si asta nu e tot. Ma apuca groaza cand ma gandesc ca vine legea pensiilor si nu stim inca ce surpriza ne asteapta acolo. Cand dna Olguta pronunta cuvanul "recalculare", imi dau seama din experienta salariatilor ca nimeni nu recalculeaza ca sa-ti dea. Iti recalculeaza ca sa-ti ia. Pardon, daca ma repet, dar e tot ca la radio Erevan.

In plus, ma ingrozesc gandind ca ar trebui sa le ceara scuze veteranilor de razboi, celor deportati, stramutati, tinuti in inchisorile comuniste, supravietuitorilor din "trenul groazei", si altor asemenea categorii carora li s-au prevazut in 2018 exact zero lei crestere la modestele lor indemnizatii.

Halal respect pentru eroi si pentru victimele razboiului! Unde este echitatea de care vorbeste programul PSD, unde este respectul fata de generatia care s-a sacrificat, ca sa se infrupte astazi muschetarii programului Dragnea, Olguta si Vasilica?

M-as fi asteptat ca dl Dragnea sa ceara scuze intregii tari, pentru ca, in loc sa ne protejeze pe noi de functionarii corupti, ii protejeaza pe ei de noi, prin legile pe care le pregateste la partid si le sustine in Parlament.

Si tot de la tara ar trebui sa-si ceara scuze pentru ca a implicat-o intr-un penibil joc de culise international, care zdrobeste credibilitatea Romaniei in lume, cu singurul scop de a-l face cat de cat frecventabil pe dl Dragnea personal.

Gest marlanesc si de neam prost. N-am spus-o eu.

Nu le insir pe toate cele pentru care am merita sa primim scuzele domnului Dragnea. Numitorul lor comun este dispretul fata de cei care i-au votat partidul, fata de etica, morala, inclusiv fata de toti aceea care, cand isi termina tigara, sting chistocul si il depun in scrumiera, asa cum poate nu scrie in Constitutie, dar scrie in legea celor sapte ani de acasa.

Daca dl Dragnea ar fi cunoscut spiritul acestei legi nescrise, poate nu se facea de bacanie in fata reporterilor, nu radeau curcile de el si nici eu poate nu scriam aceste randuri, vazandu-l cum isi face mea culpa.

Vad ca gestul reprobabil al dlui Dragnea nu deranjeaza pe nimeni. Simplul fapt ca nimeni n-a venit sa-l amendeze imi confirma ca unii se cred mai presus de lege, iar altii le confirma ca asa este.

O intamplare mai veche imi vine in minte. In noiembrie 2014, actorul Mihai Bendeac a fost surprins de angajatii unei firme de salubritate aruncand chistocul peste geamul masinii. Nu i-au spus nimic, dar dansul a simtit in constiinta lui ceea ce dl Dragnea nu simte in constiinta sa si a consemnat pe pagina de Facebook urmatorul text:

"Vreau sa imi cer iertare pentru un gest marlanesc, de neam prost, de lipsa de educatie pe care l-am facut in urma cu aproximativ trei-patru minute. Tocmai fumasem si mi-am aruncat chistocul pe geam. Nu-mi sta in obisnuinta, ca il pun in scrumiera, de obicei, dar l-am aruncat ca un bou, ca un nesimtit".

Iata un om care stie sa-si asume vina corect, barbateste si iata-l pe celalalt, care se ascunde dupa deget, crezand probabil ca a-ti cere scuze e un gest de rusine, nu unul de onoare si de noblete.

#Liviu Dragnea chistoc, #Liviu Dragnea program de guvernare, #Lia Olguta Vasilescu legea pensiilor, #Lia Olguta Vasilescu Legea Lgea Salarizarii , #presedinte PSD
Comentarii