Dragnea acuza Guvernul Ciolos ca a intrerupt tratamentul bolnavilor de hepatita C. Ministerul Sanatatii dezminte

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 17:41
6354 citiri
Dragnea acuza Guvernul Ciolos ca a intrerupt tratamentul bolnavilor de hepatita C. Ministerul Sanatatii dezminte
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat, vineri, Guvernul ca a intrerupt tratamentul pentru bolnavii de hepatita C. In replica, Ministerul Sanatatii a transmis ca "tratamentul pacientilor cu hepatita nu a fost intrerupt nicio clipa".

"Vreau sa vorbesc despre doua nazbatii ale actualului Guvern, care in opinia mea arata ca in interiorul Guvernului s-a constituit un grup mafiot. Referitor la hepatita C, in 2015 PSD a inceput programul de vindecare pentru 5.700 de pacienti cu F4. 99% dintre cei care au finalizat tratamentul sunt vindecati. In 2016, trebuia sa continue pentru 10.000 de pacienti cu gradul F3. Programul a fost blocat de actualul Guvern nu din lipsa fondurilor, ci din incompetenta. In 2017, programul va fi reintrodus.

Pretul care a fost negociat in 2015 este cel mai mic din Europa pentru medicamentul respectiv, fara interferon, fara dureri, care are grad de vindecare de peste 99%. Sa facem o comparatie: cu doua Cumintenii ale Pamantului 10.000 de bolnavi ar fi fost vindecati", a sustinut Dragnea, intr-o conferinta de presa.

Vezi ce promisiuni de campanie fac PSD si PNL: 8 spitale noi. Dragnea pluseaza cu salarii de pana la 3.600 de euro pentru medici.

Dupa cateva ore, Ministerul Sanatatii l-a contrazis pe liderul PSD, anuntand ca "tratamentul pacientilor cu hepatita nu a fost intrerupt nicio clipa".

"Pentru tratamentul Interferon free a fost incheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienti cu hepatita C, stadiul F4. In ultimele 10 luni, au fost identificati si selectati conform criteriilor 5.860 de pacienti. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a inceput platile in luna septembrie.

Platile sunt la zi, iar tratamentul pacientilor cu hepatita nu a fost intrerupt nicio clipa. In acest moment, pentru 2.000 de pacienti tratamentul este in curs", se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com de MS.

Referitor la numarul pacientilor inclusi in program, acesta a fost stabilit de Guvernul Ponta, se mai arata in documentul remis de MS.

Cat despre pretul medicamentului, Ministerul Sanatatii a adaugat ca la nivelul institutiei se face o evaluare, pentru ca exista informatii cu privire la nivelul costurilor pentru Romania, care il depaseste pe cel din alte state vecine.

"Din aceasta perspectiva este cu atat mai suprinzatoare declaratia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, facuta in urma cu doua zile, conform careia cu 22 milioane euro ar putea fi asigurat tratamentul pentru 15.000 de pacienti cu hepatita C. In realitate, costul tratamentului negociat de Guvernul Ponta este de peste 10 ori mai mare", a punctat Ministerul Sanatatii.

Reprezentantii ministerului au facut precizari si legate de cei 10.00 de pacienti despre care Liviu Dragnea a spus ca trebuie inclusi in programul de tratament.

"Ministerul Sanatatii a transmis deja Casei Nationale de Asigurari de Sanatate documentele care vor sta la baza negocierii contractelor cost-volum-rezultat, procedura care va fi reluata in foarte scurt timp", se arata in comunicat.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dragnea tratament hepatita C, #Dragnea acuzatii Guvern, #program tratament hepatita C , #presedinte PSD
Comentarii