Dragnea: Am vorbit cu Klemm despre relatia cu SUA, nu m-am trezit cu ambasadorul la usa

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:24
6412 citiri
Dragnea: Am vorbit cu Klemm despre relatia cu SUA, nu m-am trezit cu ambasadorul la usa
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a precizat, marti, ca a avut o intalnire cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, cu care a discutat despre relatia Romania-SUA, el aratand ca a avut intalniri si cu reprezentanti Exxon si Bell Helicopter, pe care i-a invitat sa investeasca in Romania.

Solicitat, marti, la B1 Tv, sa precizeze ce a discutat cu ambasadorul SUA la Bucuresti, cu care s-a vazut in timpul zilei la biroul sau de la Camera Deputatilor, Dragnea a raspuns: "Am stabilit (vizita - n.red.). Nu m-am trezit cu domnul ambasador la usa. Am stabilit lucrul asta (vizita - n.red.) de comun acord".

"A venit domnul Radu Ioanid din SUA. De asemenea, a venit impreuna cu dumnealui domnul ambasador Klemm. Am discutat despre cateva chestiuni legate de muzeul Holocaustului care se va infiinta in Romania.

Este un lucru pe care l-am discutat cu domnul Ioanid si la Washington cand am fost. Si, de asemenea, am discutat cu domnul ambasador exact despre lucrurile astea - despre evolutiile din UE si despre relatia dintre SUA si Romania", a precizat Dragnea.

El a aratat ca i-a spus lui Klemm ca parteneriatul strategic dintre Romania si SUA este extrem de important pentru noi si e foarte bun, dar trebuie sa inceapa sa aiba o componenta economica substantiala.

"Adica Romania sa inceapa sa aiba si de castigat din punct de vedere economic de pe urma acestui parteneriat strategic care din punct de vedere al apararii, militar, este in regula, dar e bine pentru noi si cred ca si pentru americani ca acest parteneriat sa aiba o componenta economica efectiva", a spus Dragnea.

Intrebat sub ce forma ar trebui sa fie aceasta componenta efectiva, Dragnea a raspuns:

"Investitii americane in Romania. (...) Romania trebuie doar prezentata. A venit Exxon, am avut intalnire cu o delegatie de la Exxon, cu vicepresedintele de la Exxon. Am avut intalnire cu cei de la Bell Helcopter, au venit la mine. Incep sa fie interesati. Cu orice oficial american cu care ma vad spun lucrul asta: da, sa vina sa investeasca".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Dragnea intalnire Hans Kless, #Dragnea intalnire ambasador SUA, #Dragnea intalnire Exxon, #Dragnea intalnire Bell Helicopter , #presedinte PSD
Comentarii