Dragnea cere o analiza pe ambasadori: Ce avantaje avem de pe urma acestor oameni?

Sambata, 10 Martie 2018, ora 13:49
4111 citiri
Dragnea cere o analiza pe ambasadori: Ce avantaje avem de pe urma acestor oameni?
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat ferm, sambata, ministrului de Externe sa prezinte coalitiei si Guvernului o analiza pe fiecare misiune diplomatica in parte, pe fiecare consul si atasat comercial, pentru a vedea aceasta tara ce avantaje a avut de pe urma acestor oameni.

"Vrem o dimensiune economica in activitatea diplomatica. Vreau ca intreaga retea a ambasadorilor, consulilor, atasatilor comerciali sa se orienteze si catre obiective masurabile economic.

Vrem o cuantificare a performantei externe nu doar prin contacte politice, nu doar prin organizarea unor vizite a unor oficialitati romane in tarile respective, ci si prin contracte semnate, prin deschiderea de piete de noi si de noi rute comerciale", a spus Dragnea, la Congresul PSD.

Urmareste LIVE cele mai importante momente si declaratii de la Congresul PSD si desfasurarea protestului #Rezist de langa Sala Palatului.

Liviu Dragnea a mentionat ca diplomatia reprezinta o corporatie externa prezenta in peste 100 de tari cu potential urias.

"Eu zic ca a venit vremea sa ne ocupam serios, prin Ministerul de Exerne, prin ministerele Economiei si Comertului si prin intreaga noastra retea diplomatica, de redeschiderea pietelor pierdute de Romania dupa 1990 pe continentul asiatic si african, in Orientul Apropiat si Mijlociu.

Hai sa recuperam tot ce ne-au luat altii, hai sa recuperam toate pietele pe care le-am avut si care ne doresc in continuare", a continuat liderul PSD.

De aceea, el le-a cerut ministrilor de Externe si Comertului sa prezinte coalitiei si Guvernului o analiza.

"Si, in acest context, eu ii solicit foarte ferm ministrului de Externe si ministrului Comertului sa prezinte in fata premierului si a coalitiei de guvernare o analiza pe fiecare misiune in parte, pe fiecare consul si atasat comercial, din care sa vedem si noi ce avantaje masurabile si cuantificabile a avut statul roman din activitatea fiecaruia.

Am un respect deosebit pentru corpul diplomatic, dar vreau sa vedem si noi totusi aceasta tara ce avantaje a avut de pe urma acestor oameni", a afirmat Dragnea.

Citește și:
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
#Dragnea analiza ambasadori , #presedinte PSD