Dragnea: Colegii le-au cerut lui Shhaideh si Plumb sa nu demisioneze. Toader trebuie sa aiba o pozitie

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 15:30
5577 citiri
Dragnea: Colegii le-au cerut lui Shhaideh si Plumb sa nu demisioneze. Toader trebuie sa aiba o pozitie
Foto: Digi 24 TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat ca liderii social-democrati au fost in unanimitate impotriva demisiei ministrilor Rovana Plumb si Sevil Shhaideh. Totodata, i-a cerut ministrului Justitiei sa aiba o pozitie publica fata de evenimentele din ultima perioada.

" (Rovana Plumb si Sevil Shhaideh - n.red.) au prezentat pe scurt o informare succinta despre cele doua acte normative. Fara niciun fel de exceptie, colegii din BPN au cerut ferm sa nu demisioneze.

S-a discutat mult despre pozitiile in care se afla cele doua colege - Dezvoltare Regionala si Fonduri Europene, doua pozitii cheie in Guvern, obiective strategice si foarte serioase pentru statul roman.

Au cerut sa nu uite ca este o obligatie asumata de fiecare membru al Guvernului ca programul de guvernare sa fie pus in practica", a spus Dragnea, luni dupa-amiaza.

Acesta a mentionat ca "alte motive s-au referit la subiectul in sine - natura celor doua acte normative - transferul unui imobil de la public la public, asa cum sunt sute de astfel de exemple in Romania si vor mai fi".

"In cea mai mare parte dintre cazuri, au aparut dezvoltari care aduc beneficii pentru comunitati. Si acum sunt solicitari pentru a fi transferate imobile catre autoritatile locale, pentru le putea pune intr-un plan de dezvoltare.

Multi colegi au spus ca nu poate fi acceptata si este periculoasa o astfel de abordare, ca este un prejudiciu adus statului, cand un astfel de transfer pleaca din public in public.

In fiecare an, din veniturile bugetului de stat, sunt sume defalcate care se transfera catre autoritatile locale. Si asta poate fi considerat un prejudiciu. Sunt hotarari de guvern prin care se aloca bani unui program de dezvoltare rurala. Cand se pleaca de la public la public, este foarte periculos sa se discute despre prejudiciu", a declarat presedintele social-democrat.

Acesta sustine ca, in cazul actelor normative semnate de cei doi ministri, "este foarte asemanatoare situatia cu cea a OUG 13, pentru ca se pune problema oportunitatii" si "incepe sa se vada" ca acest caz a fost "livrat" de DNA catre presa, pentru a fi prezentat inaintea actiunii procurorilor anticoruptie.

"Stiu ca unii spun ca la presa a fost livrat de la DNA, eu nu stiu daca a fost asa. Poate ca n-a fost asa, dar asa incepe sa se vada. Trebuie analizat daca situatia actuala poate constitui elementele unui conflict juridic de natura constitutionala. Dl Toader va trebui sa aiba un punct de vedere si noi o sa ne consultam cu specialisti", a spus liderul PSD.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor a fost intrebat si cu privire la declaratia facuta tot luni de secretarul general Codrin Stefanescu, cel care a cerut revocarea lui Toader.

"Unde a spus Codrin?", a raspuns Dragnea, care a precizat apoi: "Le-am spus colegilor mei ca, in astfel de situatii, unde adrenalina este foarte ridicata, sa nu luam decizii".

"Nu trebuie sa pice dl Toader. Il admir foarte mult, are ritmul lui, poate din punctul nostru de vedere e mai lent. Dupa intalnire, dl Codrin Stefanescu a inteles acest lucru si s-a calmat", a mentionat liderul PSD, lasand astfel sa se inteleaga ca stia de fapt despre declaratia secretarului general al partidului, desi initial a cerut informatii jurnalistilor.

"Ministrul Justitiei trebuie sa faca doua lucruri: sa prezinte un calendar de promovare a Legilor Justitiei si cred ca era firesc si e firesc in continuare sa aiba o pozitie publica fata de nenumeratele intamplari din ultima perioada generate de inregistrari, de dezvaluiri", a adaugat Dragnea.

Anterior, cei doi ministri ai Guvernului Tudose, suspecti de coruptie, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, au anuntat ca au sustinerea partidului si ca nu isi vor da demisia din functie. Mai mult, ele au spus ca nu au facut nimic ilegal si ca au suficiente probe pentru a-si demonstra nevinovatia.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#Liviu Dragnea Rovana Plumb Shhaideh, #Dragnea declaratii Shhaideh Plumb, #Dragnea pozitie publica Toader, #Dragnea Toader pozitie Justitie , #presedinte PSD