Dragnea convoaca Parlamentul in sesiune extraordinara: au aparut mai multe scenarii

Duminica, 30 Iulie 2017, ora 12:22
6617 citiri
Dragnea convoaca Parlamentul in sesiune extraordinara: au aparut mai multe scenarii

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in perioada 2-4 august. Deputatii au fost anuntati de aceasta intentie printr-un SMS trimis, sambata dimineata, in jurul orei 9:00, de Liviu Dragnea.

Dragnea convoaca Parlamentul in sesiune extraordinara de trei zile

Decizia va fi luata in sedinta Biroului Permanent care va avea loc miercuri, a anuntat Camera Deputatilor, intr-un comunicat de presa: "Sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor va avea loc miercuri, 2 august, incepand cu ora 11.00 (sala 'Barbu Catargiu', nivel P1). Pe ordinea de zi se afla scrisoarea presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, prin care se solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in perioada 2-4 august".

In absenta unei informari oficiale asupra subiectului atat de urgent de discutat incat este necesara aducerea parlamantarilor din vacanta, au aparut mai multe scenarii, intrebari si semnale de alarma in spatiul public.

Intr-o postare pe Facebook, liderul PNL Catalin Predoiu spune ca "poate fi vorba si de ceva mai serios tinut deocamdata in secret".

"L.Dragnea convoaca Parlamentul in sesiune extraordinara. Tudose a anuntat ca ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET. Inclin sa cred ca poate fi vorba si de ceva mai serios tinut deocamdata in secret.

Dupa care, Predoiu lanseaza cateva ipoteze, printre care posibilitatea sa se discute despre crearea Fondului Suveran de Investitii sau chestiuni privind Justitia. De asemenea, Catalin Predoiu lasa sa se inteleaga ca urgenta sesiunii parlamentare este generata de discutii pe care Dragnea le-ar fi avut in Grecia, unde a fost in vacanta in aceasta saptamana.

"De aceea, il intreb public pe L.Dragnea cateva lucruri: Intentioneaza sa propuna un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investitii acum in sesiunea extraordinara? A avut discutii pe aceasta tema, recent, in Grecia? Daca da, cu cine a avut acele discutii si ce a hotarat sa faca in urma lor? Este adevarat ca a avut discutii si pe teme de Justitie si ce a hotarat in urma lor? In Fondul Suveran ar urma sa intre, conform declaratiilor anterioare ale lui L.Dragnea, actiuni ale statului la cele mai profitabile societati de stat. Publicul din Romania, cetatenii romani, au dreptul sa afle raspunsurile la aceste intrebari.

De asemenea, suspiciuni fata de obiectul sesiunii parlamentare extraordinare a exprimat si Nicusor Dan, intr-o postare pe Facebook. "Cand e o miza de 150 de milioane de euro in joc - preluarea ELCEN de catre PMB - la PSD se munceste la foc continuu: in weekend, in vacanta parlamentara: ). Am primit azi un SMS de la dl Liviu Dragnea, informeaza ca intentioneaza convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor pentru perioada 2-4.08.2017. Multe se pot intampla in 3 zile de sesiune parlamentara extraordinara... Stati pe-aproape, da? (Sper sa nu fie cazul) #VaraTotCaHotii", spune Nicusor Dan.

Pe de alta parte, Hotnews sustine ca motivul real pentru care Liviu Dragnea a convocat sesiunea extraordinara este ca guvernul se pregateste sa adopte saptamana viitoare o OUG prin care modifica Legea pensiilor speciale pentru politie, armata si servicii secrete.

Prin acest proiect de OUG s-ar schimba radical modul de calcul al pensiilor speciale, astfel incat politistii, militarii si ofiterii din serviciile secrete care se vor pensiona in baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mica decat daca s-ar pensiona in baza legii in vigoare.

Anuntul presedintelui PSD a lansat un semnal de alarma si printre membrii organizatiilor #rezist.

"Alerta Politica - PSD sesiune extraordinara 2 Aug 2017", isi anunta membrii 600000 pentru Rezistenta.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
MacGigi
rank 5
DR.STRANGELOVE
rank 5
Atunci cand politicienii tin ceva secret,