Dragnea: Daca PSD castiga alegerile, nu acceptam premier marioneta (Video)

Luni, 27 Iunie 2016, ora 10:02
6312 citiri
Dragnea: Daca PSD castiga alegerile, nu acceptam premier marioneta (Video)
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Liviu Dragnea a declarat ca PSD conteaza "suta la suta pe ALDE" si nu exclude formarea unei majoritati parlamentare cu UDMR. Liderul PSD mai precizeaza ca social-democratii nu vor accepta un premier impus de la Cotroceni dupa alegerile din toamna.

Intrebat pe cine conteaza in Parlament, el a aratat ca "suta la suta pe ALDE".

"Am vazut ca, in ultima perioada, la proiecte de lege importante si UDMR a sustinut aceste initiative legislative, o mare parte din neafiliati, o mare parte din parlamentarii minoritatilor nationale, probabil ca si o parte importanta din parlamentarii UNRP vor vota initiativele legislative importante. Eu cred ca nu pierdem majoritatea in Parlament", a precizat Dragnea duminica seara la Romania TV.

El a adaugat ca a discutat in ultima perioada cu liderii UDMR. "Am discutat, au fost proiecte de lege importante si am gasit foarte multe puncte comune", a spus Dragnea.

De asemenea, intrebat daca ar putea face o majoritate cu UDMR, liderul PSD a spus: "Nu este exclus".

Liderul PSD a mai sustinut ca multi parlamentari UNPR sunt nemultumiti de negocierile cu PNL si a dat asigurari ca "n-o sa le dea nimeni locuri pe liste" UNPR-istilor.

"Spun deja multi parlamentari UNPR ca nu sunt multumiti de aceasta trecere brusca a UNPR in barca PNL-ului si nu sunt dornici sa urmeze aceasta cale si probabil ca vor sa ramana in zona de stanga. (...) Eu spun ca majoritatea sunt foarte suparati cu exceptia a doi - trei pentru care de fapt s-a facut toata negocierea, pentru ceilalti e o mare pacaleala - dl Steriu si inca doi - trei apropiati.

Iar pentru ceilalti discutiile din PNL sunt ca, de fapt, vor fi pacaliti, ca n-or sa le dea nimeni 18 sau 20 de locuri pe liste. Asigura doua - trei locuri pentru cei care au negociat si, in rest, sanatate", a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai dezvaluit ca PNL poarta negocieri si cu PSRO, partidul lui Mircea Geoana, doar ca sa "puna piedica PSD-ului".

"Daca este un plan de la Cotroceni, sunt destul de dezamagit, este un plan prost, un plan de copii. Cum distrugi PSD-ul daca te aliezi cu PSRO-ul lui Geoana si UNPR-ul?", a adaugat presedintele PSD.

Risca presedintele Iohannis sa fie suspendat?

In context, Liviu Dragnea a anuntat ca PSD exclude varianta unui premier tehnocrat impus de presedinte in cazul in care social-democratii castiga alegerile parlamentare din toamna.

"Numirea unei marionete, daca noi vom castiga alegerile, asa ceva este imposibil. O relatie corecta cu presedintele vreau sa o avem si acum, si maine, si la toamna, si la anul, si anii urmatori, dar impunerea unui premier este imposibila. Daca noi vom castiga alegerile, vom reusi sa facem o majoritate.

Acea majoritate va merge la Cotroceni si va prezenta o propunere de prim-ministru pe care o va sustine. Daca va veni cu o alta propunere, o vom pica in Parlament si vom merge din nou cu propunerea noastra si, daca va veni cu o alta propunere, atunci vom merge la anticipate", a mai afirmat el.

Intrebat despre o posibila suspendare a sefului statului, Dragnea a spus: "Nu cred ca ajungem acolo".

"Noi nu mergem in alegeri sa ne batem joc de oameni, sa spunem oamenilor 'votati-ne pe noi, pentru ca avem un program bun si aveti incredere in noi, dar stiti, cand vom face propunerea de prim-ministru, nu o sa avem curaj, asteptam sa ne spuna altcineva'. Asa ceva nu facem. Cu toate riscurile. (...) Nu ajungem la suspendarea presedintelui pentru ca nu va fi cazul. Noi nu avem asta in intentie, nici acum, nici anul viitor", a explicat Liviu Dragnea.

Dupa alegerile locale din 5 iunie au inceput negocieri intense intre partide, in conditiile in care numerosi senatori si deputati au candidat la primarii sau la consilii si au castigat, abandonandu-si mandatele de parlamentar.

Un exemplu in acest sens este senatorul PSD Gabriela Firea, care a ajuns primar al Capitalei.

In presa se vorbeste despre o fuziune a UNPR cu PNL, liberalii acordandu-le liderilor UNPR locuri eligibile pe liste la alegerile din toamna.

In acelasi timp, se speculeaza intens pe tema inscrierii lui Dacian Ciolos in PNL pentru a putea ramane premier si dupa alegerile parlamentare, insa acesta a negat categoric.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dragnea premier alegeri, #Dragnea negocieri UNPR PNL, #Dragnea PSD UDMR majoritate parlamentara , #presedinte PSD