Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea, despre consultarile pe desemnarea sefului SIE: Apreciez intelepciunea lui Iohannis

Joi, 23 Martie 2017, ora 23:00
4898 citiri
Dragnea, despre consultarile pe desemnarea sefului SIE: Apreciez intelepciunea lui Iohannis
Foto: Facebook/Liviua Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, ca apreciaza "intelepciunea" presedintelui Klaus Iohannis, care doreste sa consulte majoritatea parlamentara inainte de a face o nominalizare la conducerea SIE, pentru a evita o eventuala situatie de blocaj, in cazul in care propunerea ar fi respinsa in Parlament.

Chestionat daca majoritatea parlamentara va bloca numirea noului sef al SIE daca presedintele Klaus Iohannis nu face consultari, Dragnea a spus la Romania TV ca seful statului doreste sa aiba o discutie cu partidele inainte de a lua o decizie in acest sens.

"Am apreciat intelepciunea presedintelui, care a inteles ca trebuie sa aiba o discutie inainte cu majoritatea parlamentara pentru a evita exact aceasta situatie de posibil blocaj in care ar veni o propunere la majoritatea parlamentara care sa fie respinsa.

Si sigur ca daca s-ar fi intamplat asa, domnul Predoiu ar ramane in continuare la SIE. Dar, din ce am inteles de la presedintele Romaniei, vrea sa consulte majoritate parlamentara inainte si eu am speranta ca vom ajunge la o solutie acceptata de ambele parti", a raspuns presedintele PSD.

De asemenea, intrebat ce inseamna solutie acceptata, Liviu Dragnea a spus ca Iohannis "are tot dreptul sa desemneze pe cine doreste, numai ca si Parlamentul are dreptul sau de a accepta sau nu".

"Eu totusi cred ca se poate gasi o solutie acceptata de ambele parti si in continuare cred ca simetria folosita la cele doua Servicii in trecut a fost o solutie buna si sanatoasa si poate fi mentinuta", a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Chestionat in continuare daca la discutiile de la Palatul Cotroceni ii va propune lui Klaus Iohannis sa desemneze un sef SIE din partea majoritatii parlamentare, Liviu Dragnea a evitat sa dea un raspuns precis.

"Din moment ce o sa mergem la discutii - am inteles si eu ca o sa ne cheme la discutii. O sa facem propunerea acolo. Nu fac la televizor, nu e corect", a subliniat el.

Intrebat daca e in carti vreo nominalizare, liderul PSD a spus: "Va dati seama ca, daca mergem la o discutie avem si noi una sau doua propuneri. Nu mergem doar sa primim propuneri".

De asemenea, chestionat cum ar trebui sa fie noul sef al SIE, liderul social-democratilor a precizat ca, in primul rand, functia trebuie ocupata, nefiind vina lui Klaus Iohannis pentru aceasta intarziere.

"In primul rand sa existe un director al SIE, sa fie functia ocupata. (...) Este nevoie de acel post ocupat. Trebuie sa recunosc ca nu e vina presedintelui pentru intarziere, este vina Parlamentului, care a intarziat procedura de vacantare a postului. Acum postul este vacantat", a conchis Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca va face o propunere pentru conducerea SIE "la momentul potrivit", dar nu se grabeste si va avea discutii cu liderii majoritatii parlamentare inainte de a veni cu un nume pentru sefia Serviciului.

Amintim ca plenul reunit al celor doua Camere a luat act, miercuri, de demisia lui Mihai Razvan Ungureanu din functia de director al SIE si a vacantat acest post, la sapte luni dupa ce el a demisionat si a informat Parlamentul de demisie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dragnea Iohannis intelept, #Dragnea Iohannis desemnare sef SIE, #Dragnea Iohannis consultari sef SIE, #Dragnea sef SIE , #presedinte PSD