Dragnea, despre ridicarea imunitatii lui Ponta, daca DNA o cere: Votam pentru, nu facem exceptie pentru nimeni

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 20:31
9914 citiri
Dragnea, despre ridicarea imunitatii lui Ponta, daca DNA o cere: Votam pentru, nu facem exceptie pentru nimeni
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca parlamentarii partidului pe care il conduce vor vota pentru ridicarea imunitatii lui Victor Ponta, daca DNA ar cere acest lucru Camerei Deputatilor.

Intrebat, intr-o emisiune la Realitatea Tv, daca social-democratii vor vota pentru ridicarea imunitatii in cazul Elenei Udrea, cum au cerut marti procurorii DNA, Dragnea a raspuns: "Nu avem niciun fel de dubiu, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii parlamentare".

Udrea, nou dosar la DNA: Procurorii cer iar arestarea sa pentru o mita de 5 milioane de dolari

Udrea, fata in fata cu arestul: Cererea DNA, dezbatuta de Camera Deputatilor

"Exista o dorinta uriasa ca in PSD sa apara un spirit nou, sa avem o alta atitudine fata de actul de justitie, de justitie, de statul de drept, sa avem o calificare doctrinara si sa spunem catre ce ne indreptam, cui ne adresam, sa nu mai avem aceasta retinere in a raspunde unor acuzatii nefondate, legate de coruptie si comunism", a adaugat liderul social-democrat.

Apoi, intrebat daca si in cazul unei ipotetice cereri de ridicare a imunitatii in cazul lui Victor Ponta social-democratii vor fi de acord cu o cerere a DNA, liderul PSD a spus: "Nu cred ca putem vota altfel. Am spus destul de limpede, de a avea un comportament fara ezitare".

Dragnea, lovitura dupa lovitura pentru Ponta: Plagiatul, in Codul de Etica al PSD? O idee foarte buna!

"Ori ne hotaram sa fim consecventi cu ceea ce spunem si sa facem lucrurile pe care le spunem si sa credem ce facem, ori o sa revenim la stilul vechi de a face politica, in care azi spui ceva, maine spui altceva. Nu mai putem face compromisuri", a mentionat Dragnea.

Ulterior, acesta a revenit asupra declaratiei referitoare la Victor Ponta, subliniind ca nu vrea sa creeze o stire. Astfel, referitor la o posibila incuviintare a ridicarii imunitatii premierului, in Camera Deputatilor, liderul PSD a explicat: "Nu am spus asta, ca nu s-a cerut. Va spun clar: nu avem de gand sa facem exceptie pentru nimeni".

Dragnea: Daca se cere ridicarea imunitatii pentru mine, demisionez din Parlament

"Am mai spus acum un an un lucru: de ce e nevoie de imunitate? Trebuie sa discutam despre imunitate sau lipsa de imunitate pentru toti, inclusiv pentru presedintele Romaniei", a mai declarat liderul PSD.

In plus, acesta a mentionat ca si-ar da demisia din Parlament, in cazul in care s-ar cere ridicarea imunitatii sale si nu ar fi aprobata de colegi.

"Daca vreodata se cere ridicarea imunitatii pentru mine, o sa o cer colegilor sa o faca, daca nu, o sa-mi dau eu demisia din Parlament", a mai declarat Liviu Dragnea.

In incheierea emisiunii, presedintele PSD a fost intrebat ce s-ar intampla daca nu toti parlamentarii social-democrati ar vota pentru ridicarea imunitatii lui Victor Ponta, in cazul in care s-ar ajunge in acest punct. "Nu cred ca ajungem acolo. Am discutat despre o ipoteza. M-au urmat 443.000 de oameni, e un numar important, zic eu", a raspuns Dragnea.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Liviu Dragnea imunitate Ponta, #Dragnea imunitate Udrea, #Dragnea ridicare imunitate , #presedinte PSD
Comentarii