Dragnea, despre vulnerabilitatile ministrilor lui Ciolos si pe cine vede la Primaria Capitalei

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 11:44
6137 citiri
Dragnea, despre vulnerabilitatile ministrilor lui Ciolos si pe cine vede la Primaria Capitalei
Foto: Captura Pro TV

Presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit, duminica dimineata, despre obiectivele partidului sau in timpul guvernarii tehnocrate a lui Dacian Ciolos. De asemenea, Dragnea a conturat si profilul candidatilor la primarii, in cadrul alegerilor locale de anul viitor.

Liderul social-democratilor a declarat, intr-un interviu acordat Pro TV, ca PSD a pus Guvernului Ciolos conditia ca masurile "pe care le asteapta milioane de romani sa fie implementate si tara sa se dezvolte si in 2016". Astfel, Executivul se va putea baza pe sprijinul PSD.

"Nu vom pune presiune, sprijinul va fi punctual (pe initiative legislative - n.red.). Orice guvern poate sa vina cu lucruri noi, pe care le vom studia cu atentie si le vom vota. Dar noi vorbim de implementarea unor masuri deja adoptate", a precizat Dragnea, dand exemplu cresterea salariilor bugetarilor cu 10% si majorarea salariului minim de la 1.050 de lei la 1.200 de lei.

"Pentru unii romani, 150 de lei poate insemna caldura in casa", a subliniat seful PSD.

Liviu Dragnea a raspuns si criticilor potrivit carora Guvernul Ponta a luat masuri populiste, neglijand investitiile. "Sunt foarte multe cauze, investitii au fost, nu la nivelul pe care l-am dorit, se putea si mai bine, dar discutam de proceduri, contestatii, anchete care au intarziat foarte mult".

Liderul social-democrat a vorbit si despre un program national de dezvoltare pe termen lung, in contextul in care Curtea de Conturi a stabilit ca exista un prejudiciu de 500 de milioane de lei la nivelul primariilor, adica sume care ar fi trebuit sa mearga in investitii locale, dar acest lucru nu s-a mai intamplat.

"Aici putem vorbi de ceea ce eu sustin de cateva luni: realizarea unui program national de dezvoltare pe urmatorii 20-25 de ani", a spus Dragnea, acuzand ca toate guvernele si partidele au fost de vina pentru ca nu s-au putut coagula in jurul acestei idei de la Revolutie incoace.

Liviu Dragnea a aratat ca a aflat de la televizor ca Dacian Ciolos a fost desemnat pentru fuctia de premier, nefiind consulat in prealabil de catre presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat ce parere are despre Dacian Ciolos, seful PSD a raspuns: "Deocamdata asteptam. A investit incredere in el, dar, am spus, daca ramane in limitele mandatului discutat cu noi, daca pastreaza in continuare parteneriatele Romanei, daca asigura functionarea institutiilor statului, daca toate masurile asteptate de romani vor fi implementate in continuare, daca alegerile vor fi organizate corect, vom sprijini orice initiativa in Parlament".

Dragnea a spus despre echipa de ministri tehnocrati a lui Dacian Ciolos ca este "ca orice echipa care se face in pripa".

"Daca era formata de partide, lucrurile stateau mult mai bine, partidele au resurse, s-ar fi facut alegerile mai usor, nu ar fi fost aceste incidente. Un premier care trebuie sa formeze o echipa de tehnocrati cauta, suna, intreaba institutii si asa au aparut si propunerile care au fost retrase", a subliniat Dragnea.

Ministri emotionati

Presedintele PSD a mentionat ca Vasile Dancu este un o cu viziune in ceea ce priveste dezvoltarea regional. "E un om de stanga, nu e un om apropiat de PSD, e un intelectual de stanga in care eu personal am incredere", a aratat Dragnea.

Acesta a dezvaluit ca nu a urmarit audierea Cristinei Guseth, propunerea retrasa pentru Ministerul Justitiei, in comisiile de specialitate, pentru ca in acel interval a mers sa il viziteze pe Dancu la spital, el avand o problema de sanatate, motiv pentru care audierea sa a fost amanata.

Liviu Dragnea a sustinut ca ministrii tehnocrati au fost foarte emotionati la audierile din Parlament, un lucru normal tinand cont ca provin din mediul privat.

"Pe fondul asta, doamna Guseth s-a blocat", a explcat liderul social-democrat.

Intrebat daca mai exista USL, Dragnea a declarat ca "faptic nu mai exista" si ca "e foarte greu sa mai reincalzim acest proiect".

Profilul candidatului la primarie

In ceea ce priveste alegerile locale de la anul, Dragnea a spus ca PSD nu are inca un candidat pentru Primaria Capitalei, insa a conturat un profil general al persoanelor care vor fi incluse pe listele pentru primarii.

"Sa poata spuna la TV cateva lucruri importante, ca nu e comunist sau corupt, ca e bine pregatit in administratie, ca nu e luat de pe strada pentru ca da bine la televizor. Sa fie un om cu notorietate, pentru ca nu e usor sa promovezi un necunoscut", a declarat Dragnea.

Seful PSD a mai spus ca, anul viitor, listele de candidati pentru posturile de consilieri locali vor fi validate uninominal de catre cetateni. "Fiecare candidat in zona lui va fi votat sau nu de catre cetateni, daca nu vor trece de acest vot, nu vor ramane pe lista", a asigurat Liviu Dragnea.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Dragnea Guvern Ciolos, #Dragnea ministri Ciolos, #Dragnea candidat PSD Capitala , #presedinte PSD