Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea: Domnule Liiceanu, o minciuna este o minciuna. Nu puteti spune ca ati mintit doar putintel

Vineri, 24 Martie 2017, ora 18:00
4231 citiri
Dragnea: Domnule Liiceanu, o minciuna este o minciuna. Nu puteti spune ca ati mintit doar putintel
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, ii raspunde, vineri, scriitorului Gabriel Liiceanu, dupa ce acesta a argumentat ca nu a mintit la Bruxelles atunci cand a folosit un citat incorect al sefului PSD.

Liderul PSD a transmis ca "o minciuna este o minciuna", chiar daca este spusa de un intelectual de marca.

"Regret foarte mult sa il va pe domnul Liiceanu persistand intr-o minciuna care nu ii face deloc cinste. Interpretarile sale, potrivit carora contextul declaratiilor mele ar fi fost altul si ca de fapt nu i-ar fi mintit pe oficialii europeni, sunt la fel de jenante precum ale celor care argumenteaza ca x% plagiat nu ar fi plagiat. Nu, domnule Gabriel Liiceanu, o minciuna este o minciuna, chiar daca e rostita de un intelectual de marca - nu puteti spune ca ati mintit doar putintel!", scrie Dragnea pe Facebook, in replica la explicatiile date de Gabriel Liiceanu.

Liderul PSD ii atrage atentia scriitorului ca "adevarul este corespondenta intre vorbe si realitate", iar intre vorbele pe care le-a rostit la Bruxelles despre declaratiile sale si ceea ce el a declarat in mod real "nu exista nicio corespondenta".

"Intre a spune ca in Romania se face prea mult caz despre functiile de sef la cele doua parchete si afirmatia 'exacta' ca 'trebuie sa ne concentram pe demiterea procurorului sef al DNA' este o uriasa diferenta. Imi mentin declaratia ca vorbim prea mult despre cele doua functii. Intr-adevar, combaterea coruptiei nu ar trebuie sa depinda de o functie sau de o persoana", mai spune el.

Dragnea critica si "bagatelizarea ghilimelelor false" folosite de Liiceanu, ca sef de editura, de la care spune ca se astepta la mai multa rigoare.

Vezi si OUG 13, in dezbatere la Bruxelles Ministrul Justitiei: A fost vorba despre o inabilitate. Gabriel Liiceanu: Romania e condusa de doi penali

"Din cauza unor ghilimele puse prost, unii ziaristi au platit despagubiri mari, iar alte persoane publice s-au ales cu eticheta de plagiator. Deci nu e, asa... doar o eroare de forma, cum incercati sa sugerati. Neglijenta in modul in care va informati cu privire la evenimentele politice din tara nu poate fi nici ea o scuza. Dimpotriva, daca nu faceti minimul efort de a va informa si va plasmuiti parerile doar in cele cinci minute in care 'zapati' televiziunile, atunci chiar nu a aveti caderea de le explica strainilor cum stau lucrurile cu adevarat in Romania.

Un singur lucru poate fi afirmat cu certitudine. Tot acel circ de la Bruxelles, toata acea balacareala isterica despre tara noastra a facut cu siguranta mai mult rau Romaniei si romanilor decat o declaratie pe care nu am rostit-o niciodata", conchide Dragnea.

El nu face nicio referire la declaratia sa anterioara, potrivit careia se gandeste daca sa ii faca si o plangere penala lui Liiceanu.

Scriitorul Gabriel Liiceanu explica, intr-un editorial, ca citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinta demiterii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost un "adevar", pentru ca asta ar fi intentia liderului PSD, insa folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru ca, recunoaste Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

Citeste si Dragnea il acuza pe Liiceanu ca a dezinformat in PE si i-a scris sefului Comisiei LIBE ca nu vrea demiterea lui Kovesi

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dragnea Liiceanu scandal Bruxelles, #Dragnea Liiceanu minciuna Bruxelles, #Dragnea Liiceanu scandal , #presedinte PSD