Dragnea, dupa controlul ANAF la Rise Project: Nu am nicio implicare, cred ca se incearca compromiterea mea

Joi, 06 Iulie 2017, ora 19:24
9927 citiri
Dragnea, dupa controlul ANAF la Rise Project: Nu am nicio implicare, cred ca se incearca compromiterea mea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnalistilor Rise Project, sustine ca nu are nicio implicare in controlul ANAF la sediul redactiei.

El a transmis printr-un comunicat de presa ca este "indignat" de ceea ce se intampla si ca are sentimentul ca se incearca compromiterea sa. Liderul PSD mai spune ca a aflat din presa ca inspectori ai ANAF au descins in redactia Rise Project.

"Intrucat, de ceva vreme, Rise Project publica subiecte legate de persoana mea, vreau sa fac urmatoarele declaratii: 1. Nu am nici o implicare in prezenta unor inspectori ANAF in redactia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se intampla. 3. Am sentimentul ca se incearca compromiterea mea. 4. Faptul ca o institutie de presa scrie despre un om politic nu trebuie sa aiba nici o legatura cu implicarea institutiilor statului in viata acelei institutii de presa", sustine liderul PSD.

El mai spune ca "acest tip de comportament a existat in timpul unui regim prezidential de trista amintire, cand institutii de presa ostile acestuia erau tinta institutiilor de forta".

De asemenea, presedintele PSD cere ca ministrul de Finante si seful ANAF "sa dea explicatii" imediat privind prezenta inspectorilor ANAF in redactia Rise Project, iar aceste explicatii sa fie publice.

Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook, o captura de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea si in care l-a intrebat daca el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redactiei. Presedintele PSD a raspuns negativ, iar la distanta de 10 minute le-a mai transmis urmatorul mesaj: "Regret aceasta situatie si sper foarte mult sa nu existe vreo legatura cu articolele publicate de dumneavoastra".

Jurnalistii de la Rise Project au publicat mai multe materiale in care sustineau ca Liviu Dragnea are afaceri in Brazilia si ca viziteaza des aceasta tara, alaturi de diversi oameni de afaceri si lideri PSD.

In cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma ca Dragnea a fost de 16 ori in Brazilia, inclusiv cu secretara sa, si acuza ca exista suspiciuni de spalare de bani.

Pe 1 martie, presedintele PSD afirma ca nu are nicio afacere si nu detine nicio proprietate in Brazilia, fiind "o legenda" care circula de multi ani, iar daca cineva ii descopera vreo locuinta acolo, el "promite" ca o va dona.

Citeste si Dragnea: N-am avut si n-am nicio afacere in Brazilia. Nu am dat niciun milion pe cocotieri

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase luni,...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...