Dragnea e foc si para pe ministrul de Finante: Absenta lui de la votul pe legea salarizarii, o ofensa. Vom regla problema in partid

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 14:25
5367 citiri
Dragnea e foc si para pe ministrul de Finante: Absenta lui de la votul pe legea salarizarii, o ofensa. Vom regla problema in partid
Foto: site PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a suparat pe ministrul de Finante, Viorel Stefan, pentru ca nu a venit la sedinta de plen a Camerei Deputatilor la care s-a votat Legea salarizarii, considerand gestul "o ofensa". Si absenta premierului Sorin Grindeanu l-a nemultumit pe liderul PSD.

Primul comentariu a fost facut chiar de la tribuna Parlamentului, imediat dupa adoptarea legii, cand Liviu Dragnea a tinut sa remarce absenta din sala a lui Viorel Stefan, care este si deputat PSD de Galati.

"Am puterea politica sa imi asum acest lucru (...) E o problema pe care o vom regla in interior (...) Liderul de grup si-a asumat ca ministrul va fi aici. Era bine sa vina si premierul, e poate cea mai importanta lege din acest an", a subliniat Dragnea.

Citeste mai multe despre Legea salarizarii bugetarilor a trecut de Parlament si merge la Iohannis la promulgare.

Subiectul a fost reluat de liderul social-democratilor si la iesirea din sala de sedinte, cand Liviu Dragnea a stat de vorba cu jurnalistii, aratandu-se nemultumit de absenta lui Viorel Stefan si a lui Sorin Grindeanu de la votul dat pe Legea salarizarii.

Referitor la ministrul Finantelor, liderul PSD a spus raspicat: "Nu a fost in regula absenta lui. A procedat incorect, a fost o ofensa. M-a intristat foarte mult aceasta atitudine, pentru ca e o lege care schimba istoria Romaniei, o lege la care s-a lucrat intens, doua luni".

"M-as fi bucurat ca astazi sa fie prezent tot Guvernul in Parlament, dar probabil ca au fost alte evenimente mai importante", a adaugat ironic liderul PSD, referindu-se la premierul Sorin Grindeanu.

Intrebat de jurnalisti daca absenta celor doi membri ai Guvernului poate fi interpretata ca o neasumare a legii salarizarii, Dragnea a raspuns: "Sper sa nu fie asa, pentru ca ar fi ceva foarte grav".

Citeste si Presedintele executiv PSD vorbeste despre schimbarea premierului. Ce zice Dragnea.

De asemenea, intrebat de jurnalisti despre scenariul lansat astazi de presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, potrivit caruia se pune la cale schimbarea intregului Cabinet prin retragerea sprijinului politic, Liviu Dragnea a replicat: "Asta inseamna ca e un foarte bun scenarist, foarte informat", fara sa dea alte detalii.

Liviu Dragnea nu a vrut sa spuna cand se va incheia evaluarea membrilor Guvernului, dar a subliniat ca "se poate termina foarte bine pentru toata lumea (ministri - n.red.) sau foarte bine pentru romani".

"Motiune de cenzura PSD nu va depune, nu iau in calcul demiterea intregului Guvern", a mai declarat Liviu Dragnea, exprimandu-si totodata "speranta" ca nu se va ajunge la o decizie a PSD-ALDE privind instalarea unui nou guvern.

Citeste si Dragnea spune ca nu-l schimba pe Grindeanu, dar are asteptari: Romania poate ajunge si la 15% crestere economica.

#Dragnea ministru Finante legea salarizarii, #Dragnea suparat Grindeanu , #presedinte PSD