Ziare.com

Dragnea spune ca noua Lege a pensiilor le tripleaza fata de 2016: Vor costa 125,2 miliarde de lei, dar nu cresc contributiile

de Alexandra Sandru
Joi, 09 August 2018, ora 23:19

   

Dragnea spune ca noua Lege a pensiilor le tripleaza fata de 2016: Vor costa 125,2 miliarde de lei, dar nu cresc contributiile
Presedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, joi, proiectul noii legi a pensiilor. Dragnea spune ca pensiile se vor tripla fata de 2016, dar ca bugetul rezista si nici nu se pune problema cresterii contributiilor.

Suma pe care insa va trebui sa o suporte bugetul este foarte mare, Dragnea estimand ca in 2021 va ajunge la 125,2 miliarde de lei. Totodata, sunt numeroase modificari. Chiar daca spune ca nu va scadea nicio pensie, Dragnea a evitat sa isi asume el raspunderea pentru lege, sustinand ca s-a lucrat in echipa.

Totusi, ca reactie la declaratiile liderului sindical Bogdan Hossu, care a spus ca femeile vor avea pensii si cu 30% mai mici decat barbatii, Dragnea a zis ca, daca va exista o singura astfel de situatie, el isi va da demisia.

Una dintre principalele modificari ii va pune pe toti pensionarii in situatia de a opta cum sa le fie calculata pensia, fapt ce deja a creat rumoare printre cei care au urmarit emisiunea si au trimis mesaje cerand detalii despre ce vor trebui sa faca.

Totodata, chiar daca liderul PSD a insistat ca banii nu vor fi o problema, a subliniat ca principalul principiu pe care noua lege e construita e "cel al solidaritatii". Mai exact, pensiile vor fi mereu platite de cei activi in campul muncii.

Dragnea a incercat sa induca si ideea ca o inflatie mare, de "macar 2-3%", va rezulta intr-o pensie mai mare. In realitate, cu pensia marita, omul nu va putea sa isi cumpere mai multe produse decat inainte de marire, pentru ca vor fi crescut deja si preturile.

Iata cele mai importante declaratii facute de Liviu Dragnea la Romania TV:

- Intr-o luna, in septembrie, am putea avea legea finala, anunta Dragnea.

"Vrem sa intram in forta cu Legea pensiilor in Parlament, trebuie sa luam in calcul si piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din Opozitie", spune seful PSD.

- La Casa de Pensii se mai aloca 1.000 - 1.500 de posturi ca e o munca foarte grea sa recalculezi milioane de pensii.

- Intrebat daca partenerii de coalitie au vazut legea si sunt multumiti, Dragnea spune ca da: "Da, da, categoric, cred ca chiar ieri ne-am vazut foarte multe ore".

- Invitat de moderatoare la tabla sa explice legea, Dragnea ezita si cere sa fie lasat sa mai explice de jos, in timp ce citeste de pe foi.- Dragnea insista pe principiul solidaritatii, adica angajatii din prezent trebuie sa isi asume sa plateasca pentru pensionari.

- Seful PSD explica noua lege: "Pensiile vor fi recalculate in mod automat de catre Casa de Pensii, din oficiu, ANAF-ul va transmite la Casa de Pensii datele privind sumele platite, Casa trimite la cetateni daca compania a platit contributiile".

- "Sa stie toata lumea ca din 2021 cei pentru care nu se vor plati contributii vor avea scaderi la pensii. Vor fi informati salariatii din doua in doua luni daca firma a platit, ca sa poata sa intervina", anunta Dragnea.

- Se poate cumpara vechimea, dar se va lua in calcul salariul mediu, nu cel minim ca acum, "ca sa beneficieze de o pensie cat de cat decenta".

- Vor fi tot 4 categorii de pensii, dar unele au suferit modificari de structura.

- Varsta standard de pensionare nu se modifica, nici stagiul minim, nici cel complet.

- Se va putea cumula pensia cu salariul, cei care ies la pensie vor putea lucra in continuare.

- Femeile care au avut 3 copii pot iesi mai repede la pensie.

- Dragnea spune ca nicio pensie nu va scadea si, in ce priveste declaratia liderului sindical Bogdan Hossu care spunea ca femeile sunt discriminate si vor castiga cu 30% mai putin decat barbatii dupa noua lege, a promis ca el isi va da demisia daca se va intampla asa, insa, daca nu, asteapta demisia liderului sindical.

"O sa vada toata lumea cat de mizerabile sunt toate minciunile. Adevarul iese la iveala, nu are cum, ca ai cuponul de pensie, fluturasul de salariu, datele economice".

- Intrebat daca si-o asuma in totalitate, Dragnea a spus ca nu: "Noi ne asumam aceasta lege, se lucreaza in echipa, cu Olguta Vasilescu, trei doamne de la Casa de Pensii, nu e legea mea. Milioane de romani o vor duce de la an la an tot mai bine".

- La pensia de invaliditate se redefinesc gradele de invaliditate pentru a nu mai fi situatia incorecta ca cineva care are grad de invaliditate, dar poate scrie o carte sau lucra in IT sa piarda pensia.

- Pensia de urmas - "acum daca sotul supravietuitor are 1.000 de lei pensie, sotul decedat are tot 1.000 de lei, sotul supravietuitor are doua variante: poate opta sa primeasca 50% din pensia sotului decedat, dar renunta la pensia lui sau poate primi pensia proprie plus 25% din pensia sotului decedat. Pensionarii care deja au optat pot reopta".

- Pensia minima: "Acum e o regula generala, cei care nu au stagiul minim de cotizare indiferent de vechime primesc la fel, ceea ce nu e in regula. Cei care intra in pensie din 2021 cu o vechime de minim 15 ani vor avea 45% din salariul minim brut pensie, la care se adauga cate 1% din salariul minim brut pentru fiecare an de munca. Pentru cei cu vechime intre 10 si 15 ani, am pus 40%".

- "Daca din calculul care ti se face pe cealalta categorie iti rezulta o pensie mai mare te duce acolo. Regula e foarte clara, se va opta pentru varianta cea mai buna pentru pensionar".

- Pensia minima practic va fi o indemnizatie sociala. In 2021 vor putea opta pensionarii care sunt deja in plata intre indemnizatia sociala si calculul pentru pensie pe contributivitate. Teoretic, plecam de la ideea ca vor alege cea mai mare suma. O sa le dam toate informatiile, toate datele, isi va putea face simularea cum va creste fiecare.

- Dragnea incearca sa induca ideea ca o crestere a inflatiei e buna pentru ca, odata cu ea, cresc pensiile. "In 2021 pensiile vor fi deja mult mai mari, acel parametru va creste cu rata inflatiei, daca avem o rata..nu stiu, macar de 2-3%, va creste si pensia".

Inflatia este indicatorul care arata cat au crescut preturile intr-o perioada de timp. Deci cresterea pensiilor se va face doar daca vor creste preturile si nu va fi o crestere reala, avand in vedere ca nu va creste si puterea de cumparare (cu pensia marita, pensionarul nu va putea sa isi cumpere mai multe produse decat inainte de marire).

- Conditiile speciale de munca - "E un intreg proces care se deruleaza, se va extinde numarul de categorii, vor fi stabilite prin hotarare de guvern".

Pus sa dea un exemplu pentru cei care au lucrat in grupa I de munca, Dragnea a spus ca legea, de fapt, nu modifica nimic.

- Dragnea explica formula de calcul, dupa care vine cu un exemplu concret:

"Femeie medic, barbat medic, vorbim de cazuri concrete, pensii in plata acum. Au doi parametri identici, stagiu realizat, au muncit 37 de ani. Au 63 de puncte, in schimb stagiul complet, deci la ce se imparte? La doamna se imparte la 30 si ii da o pensie mai mare, la domnul se imparte la 35. Si atunci avem urmatoarele rezultate.

In 2018, astazi, doamna medic are o pensie de 2.310 lei, va avea 2.657 in 2019, 3.728 in 2020, 2.933 daca n-ar intra in vigoare noua lege, cu noua lege va avea 4.725 de lei. Fata de 2016 e triplu".

"Asta e calculul real? Ma scuzati ca va intrerup...", spune temator moderatorul.

"Sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa beneficieze de pensie", a raspuns Dragnea

"Pai aceasta lege, domnule presedinte, va fi votata cu ambele maini", e replica moderatorului de la Romania TV.

Dragnea continua cu exemplul medicului barbat - "in 2018 are 1.980 de lei. In 2021 ar ajunge la 3.373. Deci diferentele dintre ei se vor mentine, daca nu intram in noua lege. Ce face noua lege? Nu o aduce in jos pe a doamnei, o ridica pe a domnului la 4.725 de lei. Este aritmetrica, nu este ceva complicat. Eu sunt curios, dupa ce se vor prezenta in continuare aceste date, ce vor mai inventa".

"Eu sunt curioasa cine se va opune in Parlament si cum va recurge dezbaterea", insista de data aceasta moderatoarea, insa pe aceeasi linie.

- Cu aplicarea, in 2019 si in 2020 pensiile vor creste in baza punctului de pensie. In aceasta luna sa se discute serios sa vedem care sunt datele si pentru marirea punctului de pensie in fiecare an si pentru intrarea in vigoare efectiva a noii legi. Trebuie sa calculam impactul. Chiar daca punem o luna doua in plus la marirea punctului de pensie, dar avand beneficiile noii legi...

Acum Dragnea ii cearta pe cei doi moderatori despre emisiunile pe care le realizeaza, cerandu-le sa cheme specialisti si sa nu mai fie "harmalaie" in studiou.

"Nu fac eu politica postului, dar invitati-i pe cei care stiu sa explice, pe cei care au inteles..", spune Dragnea.

"De asta am apelat si au acceptat sa vina specialistii Casei de Pensii. Acum va fac o invitatie publica sa veniti la dezbateri saptamana viitoare", raspunde moderatorul.

"Venim, dar sa treaca o saptamana, doua, trei pana cand oamenii citesc si inteleg mai bine. As vrea sa fie o dezbatere intens interactiva", raspunde Dragnea.

Dragnea a avut comentarii si la adresa tehnologiei invechite folosite de post, remarcand ca pe vremuri erau mai atenti la astfel de lucruri. Moderatorii i-au raspuns ca tehnologia este aceeasi, insa el nu vede sa citeasca pentru ca a pus prea multe cifre pe ecran.

De altfel, emisiunea pare ca a fost pregatita de Dragnea cu ceva timp inainte. El deja scrisese pe foile de pe tabla datele pe care le-a prezentat.


- Dragnea revine la datele Legii pensiilor si vorbeste de impactul bugetar. Sumele sunt foarte mari, dar Dragnea spune ca bugetul suporta fara probleme si nu vor fi crescute contributiile.

"In 2016 pentru pensii s-au alocat 51,6 miliarde lei. In 2019, pentru a sustine cresterea punctului de pensie se vor aloca 75,5 miliarde lei. In 2020 vor fi alocate 92,2 miliarde de lei, iar in 2021, cu intrarea in vigoare a noii legi, 125,2 miliarde de lei.

Acest efort bugetar poate fi sustinut fara probleme si incet-incet bugetul de pensii va fi completat 100%. Nu o sa mai fie contributii doar datorate si neplatite. Nu se mareste nicio contributie, am spus-o de la inceput. Doar s-au transferat la angajati".

- Intrebat daca pensia de la stat va putea fi cumulata cu pensia speciala, Dragnea a spus "din cate stiu eu, nu".

- Intrebat daca pot fi schimbari radicale in proiectul de lege, Dragnea a spus, razand, "categoric, nu, doar daca apare ceva care poate imbunatati".

- Dupa anuntul ca vor trebui sa opteze pentru o varianta sau alta, romanii au inceput sa trimita mesaje la Romania TV pentru a afla cand, unde, cu ce acte trebuie sa se prezinte.

"Ce ii rog eu pe pensionari e sa se uite cu atentie la dezbateri, ca sa inteleaga", le-a transmis Liviu Dragnea.

Dragnea spune ca Iohannis vrea sa dea jos Guvernul prin violente

- Acum Dragnea sustine, fara sa spuna pe ce se bazeaza, ca presedintele Klaus Iohannis va incerca sa blocheze aceasta lege, pentru ca "vrea sa dea jos Guvernul cu orice pret, chiar si prin violenta".

- Moderatorii ii cer clarificari de cand va intra legea in vigoare, Dragnea spune ca nu mai vrea sa raspunda la intrebari, pentru ca a stat deja destul in studiou. El subliniaza, totusi, ca e convins ca nu va veni alt guvern care sa renunte la proiectul Legii pensiilor, pentru ca "optiunea va fi clara".

- Dragnea are un mesaj si pentru cei care i-au transmis mesajul antiPSD consacrat pe placuta de inmatriculare din Suedia: "Acel mesaj il folosesc pentru parintii lor, pentru bunicii lor, noi am facut aceste legi, da? Pana la urma, fiecare cum isi asterne asa doarme".

- Chiar daca spusese ca a stat deja prea mult, Dragnea s-a dus din nou la tabla si, cu o mana in sold, explica rectificarea bugetara si de ce au fost taiate fondurile Administratiei Prezidentiale. Mantionam ca, pe langa faptul ca Dragnea oficial nu are nicio atributie in Guvern, cifrele pe care le prezinta sunt de la Traian Basescu incoace si Cotroceniul are de organizat un summit, ceea ce nu era cazul in anii trecuti.

Dragnea: In laboratoarele de la Cotroceni sunt facute toate aceste proteste. Acel laborator care da ordine la statul paralel

- S-a ajuns la subiectul tipetelor la telefon, Dragnea sustinand ca Iohannis a tipat la Dancila.

- "A inceput sa tipe la ea ca si-a depasit atributiile, ca asta e atributul lui. Si i-a spus, domnule presedinte, nu e niciun premier interimar. S-a urmat modelul folosit si de Ponta, si de Grindeanu, si de Tudose. Ceea ce nu se duce pe prevederea respectiva din Constitutie. De fapt, supararea foarte mare era lagata de rectificare.

Nu sunt magnetofon, va spun ce mi-a spus dna prim ministru. I-a spus ca nu o sa mai poata sa mearga in deplasari, la NATO, la Bruxelles si dna premier i-a spus ca s-a luat executia pe 6 luni la toate institutiile, trimiteti pe cine doriti la Darius Valcov sa discute cu documentele pe masa, dar nu exista niciun fel de piedica pentru Administratie sa antameze vreo cheltuiala pentru ca i s-au luat banii lichizi, dar au ramas creditele de angajament.

Mai mult, dupa conferinta au introdus facturi de 20 si ceva de milioane de lei. De ce erau acele facturi la sertar? Ministerul de Finante trebuie sa faca un control la Administratia Prezidentiala, e obligatoriu".

- Intrebat ce inseamna normalitate pentru Klaus Iohannis, raspunde: "Normalitatea pentru Iohannis e anormalitatea pentru toti oamenii de buna credinta. Normalitatea pentru Iohannis e sa dea acest guvern jos prin violenta. In laboratoarele de la Cotroceni sunt facute toate aceste proteste. Acel laborator care da ordine la statul paralel sigur pregateste ceva grav ca sa dea acest guvern jos".

Filmuletul Romaniei TV pentru protestul diasporei l-a emotionat pe Dragnea

- Dragnea e intrebat de protestul diasporei, dupa ce cei de la Romania TV prezinta un mesaj filmat intr-o biserica, pe o coloana sonora de muzica populara, in care se face apel la calm si "multa frica de Dumnezeu".

- "Unii rataciti, platiti cu bani murdari de afara, folosindu-se de voi vor sa dea foc la tarisoara noastra scumpa. Retrageti-va la casele voastre, nu fiti partasi la nelegiuirile lor, la distrugerea putinului pe care il mai avem", spune personajul din clipul Romaniei TV, prezentat drept teolog.

- "Este emotionant, nu va spun ca majoritatea zdrobitoare a romanilor au aceeasi parere, inteleg ca nu violenta e calea, vor sa nu mai fie abuzuri in Romania. Cum putem spera in drepturi fundamentale cand vedem ce s-a intamplat cu judecatorul Mustata?", spune Dragnea, fara nicio legatura cu subiectul.

- Dragnea insinueza mai departe ca Mustata ar fi murit in urma unor "abuzuri".

- "Aceste proteste ce fac? Vor sa apere statul paralel", mai spune Dragnea.

- Intrebat ce le transmite protestatarilor din diaspora, Dragnea a replicat: "Imi exprim speranta ca vor fi proteste pasnice, doar imi exprim aceasta speranta. Jandarmii va aduceti aminte ca au fost loviti, bruscati, raniti, cand doar si-au facut datoria fara sa provoace. Este un miting politic, Orban a spus ca merge, USR a zis ca merge. Nu vreau nici sa estimez, nici sa transmit mesaje".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11412 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dragnea, iti poti da demisia inca de maine dimineata, 10 august.

O sa poti sa fugi linistit in Brasilia sau in Pakistan, nu mai are importanta.

 

Nu vă faceți iluzii! Să spunem, să acceptăm minciuna cum că PSD ar

... dubla pensiile! Păi, gandiți-vă numai la prețul alimentelor, al serviciilor și utilităților in acest caz.
Nici un pensionar obișnuit nu va trăi mai bine decat azi, că nu ăsta-i scopul PSD, să trăiască romanii mai bine... minciuni, manipulare, nevoia de electorat naiv.

 

La Romania tv,

... Dragnea desenează cum se vor dubla pensiile in 2021.

 

Nu-s decat minciunile mafiei psd-iste aruncate de drakknea si

de olguta pe piata prostilor care cred in ele ! Li se apropie puscaria si nascocesc orice bazaconie care ar putea sa-i scape ...Asemenea infractori mafioti nu trebuie crezuti niciodata !

Fiind inginer repetent, Dragnea nu stie aritmetica

O tara care are un PIB/capita de 3 ori mai mic decit media din vest, plateste o pensie medie la fel de mare ca media tarilor din vest. Si asta o face cu doar 2/3 din forta de munca necesara in vest. Ma porcule de Dragnea, ne scuipi in obraz? MuieTieSiIntreguluiPSD.

Discurs ultim N. Ceausescu, 21 dec. 89 (fragmente)

“Inainte de toate, doresc să vă informez pe dumneavoastră despre o importantă hotărare adoptată in această zi de Comitetul Politic Executiv al Comitetului Central al partidului privind nivelul de trăi al oamenilor muncii.

Am hotărat in această dimineată că, incepand de la 1 ianuarie, să majorăm in cursul anului viitor retributia minimă de la 2.000 la 2.200 lei. De această majorare importantă vor beneficia peste 1.500.000 de oameni ai muncii.

Tot de la 1 ianuarie, vom majora alocatiile pentru copii, intre 30-50 de lei. In raport cu numărul de copii si de retributia oamenilor muncii - ceea ce constituie un ajutor puternic, pentru circa 4.400.000 de copii ai patriei noastre.

De asemenea, se vor introduce indemnizatii de nastere, de l.000 de lei, pentru toate femeile, cu incepere de la primul copil, iar, in continuare, pentru femeile care nasc doi sau mai multi copii indemnizatia la nastere va fi de 2.000 de lei pentru fiecare copil - ceea ce constituie, de asemenea, un puternic stimulent, de ajutor pentru mamele, pentru femeile patriei noastre.

Am hotărat să majorăm pensiile minime de la 800 la 900 lei. Am hotărat, totodată, că pensia de urmas să fie majorată cu 100 de lei. Vom creste, de asemenea, ajutorul social de la circa 500 de lei la 800 de lei. Vom asigura, in acest fel, conditii bune, corespunzătoare de muncă si viată pentru toti cetătenii patriei noastre.

Aceste măsuri demonstrează cu putere că - pe măsură dezvoltării economiei - facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trăi, material si spiritual al poporului, potrivit hotărarilor Congresului partidului.

[…] Si acum trebuie să actionăm in deplină unitate, cu fermitate impotriva tuturor celor care incearcă să slăbească forta, unitatea natiunii noastre, care actionează in slujba diferitelor servicii de spionaj si cercuri imperialiste, pentru a imparti din nou Romania, pentru a inrobi poporul nostru!

[…] Vă doresc succese in intreagă activitate! Unitate si actiune fermă impotrivă tuturor acelora care vor să distrugă independenta si socialismul in Romania! Această este obligatia noastră, a tuturor! Organizati in toate intreprinderile, peste tot, grupe de ordine, grupe de apărare a socialismului, a tot ceea ce am realizat, a independentei tării. Cu toti să actionăm in slujba poporului, a independentei, a socialismului!"

(Urale si aplauze prelungite; se scandează indelung "Ceausescu si poporul!", "Vom munci si vom lupta, tara o vom apăra!", "Ceausescu-RSR!").

Planul de guvernare

Cu care au venit la alegeri, ce s-a făcut din el. Nimic! Și acum e complect alt plan. Așa se va intampla și cu vorbele astea. Cunoaștem noi promisiunile psd. Nu ne asteptam la nimic, din ce Dragnea prezintă la tv.
Cum credeți voi ca valcov cel mai mare escroc va v-a da banii ăștia la pensii.

SCR0afa ii M0arta in cotet de pesta porcina si Penalui promite

pensii triplate comparind cu 1907 iarna !!Cu siguranta a luat in calcul cu cat va fi de devalorizat leul!
PSDisti = M--sti

 

exista o singura metoda

de triplare a pensiilor si anume o inflatie de 200% , calculele lui Dragnea fiind facute in lei si nu euro . Pentru ca altfel o crestere a bugetului de pensii de la 11 miliarde euro la 26 mild euro ( peste jumatate din bugetul Romaniei ) n-ar fi posibila decat prin cresterea salariului mediu brut la 2500 euro /luna . Am facut calculul tinand seama si de pensiile speciale necontributive care depasesc 2,5 miliarde euro .

 

Dragnea face legile, Dragnea face bugetul, Dragnea face pe el !

Maine poate veni in piata, este invitat de onoare :)))

 

As vrea sa vad un "specialist" din Opozitie, un Ioannel, Citu,

..Orban, Ciolos, Barna, etc, care sa explice de ce Dragnea nu poate dubla pensiile si salariile! Dar s-au ascuns de dezbaterile economice, toate discursurile lor sunt pentru indignarea romanilor veniti in tara!
Ce discuta USR si PNL acum? De cum ii jignesc Alina Mungiu, Cartarascu, Prescornitoiu, pe ei, inocentii care au voie sa M...PSD! ))))

Sa dai e usor cand te imprumuti,

deficitul pe primul semestru 2018= 14 miliarde lei, in 2017 era 10 miliarde. Diferenta a fost imprumutata. Azi iei, dar banii trebuie restituiti de generatiile viitoare.

Mai ram...toare pesediste

Vezi mai jos mai mancator de c..t de la psd, ti-am explicat eu minciunile sceleratului Dragnea

Tare Dragnea! As vrea sa-l vad premier, chiar daca se stie ca el

..conduce guvernul. Stie economie si are forta sa o aplice! Romania creste si la fel romanii!

Ce aberau loserii anul trecut? Ca va fi dezastru, pe urmele Greciei, transferul contributiilor va alunga investitorii, fabricile se vor inchide, somajul va creste, ne imprumutam in strainatate, tot felul de minciuni care nu s-au verificat!
Intre timp Romania are cel mai mare PIB, cele mai mari salarii si pensii, cel mai redus somaj, cea mai mare productie industriala!
Si cei mai Suparati loseri! ))))))

 

Esti visator!

"

Zero Absolut datoria unei tari nu se exprima in

..valoare nominala ci in procente PIB. Datoria publica a Romaniei in procent pib a SCAZUT, era 39%, acum e 38% din pib!

Ceea ce vrea sa ne spuna cucuruncocean...

... este ca Dragnea a luat niste masuri geniale (dublarea pensiilor) aplicabile la pastele cailor. Astfel spera ca nu se va dubla si m*ia primita de tot psd-ul. Se inseala. Se tripleaza chiar in seara asta la proteste.

iar aveti tolba plina de minciuni, domnu'Bercea :)

de ce imprumuta partidul sobolanilor disperati zeci de miliarde pe spinarea romanilor, daca economia duduie? Ce au facut cu miliardele imprumutate? Autostrazi, spitale, scoli?

Datoria publica totala la 31 decembrie 2016 = 339.080,2 milioane ron
Datoria publica totala la 30 aprilie 2018 = 367.756,7 milioane ron

Cine e Bercea? Mondialul care a dat dauna totala

...Basestilor? Imi place!))))

In legatura cu "de unde are Dragnea bani?" e din evolutia PIB si a Bugetului guvernului. Simplu.

2016 - PIB 746 miliarde lei....cheltuieli bugetare 252 miliarde lei

2017 - PIB 815 miliarde lei...cheltuieli bugetare 279 miliarde lei

2018 - PIB 908 miliarde lei...cheltuieli bugetare 314 miliarde lei

Mai ramatoare pesediste

Mai bou pesedist cum sa se dubleze pensiile si salariile in trei ani cond PIB-ul creste cu cel mut 5% pe an:

af un calcul simpul si pentru neuronul tau mucegait. Presupns o crecter de 5% pe an avem

2018 - 105% PIBul fata de 2017
2019 - 110.25% fata de 2017
2020 - 115.7625% fata de 2017
2012 - 121.550625% fata de PIB-ul din 2017

Deci nu ai cum sa mareste salariile, pensiile si cheltuielile cu mai mult de 22%. Asta este un calcul simplist pentru singurul tau neuron din dotare si ala mucegait. Asa ca mancati mai putin c..t si tu si Dragnea cu marirea pensiilor. Sceleratul asta un repetent chiar crede ca minte pe toata lumea. O sa va faca si el ca si Iliescu pe toti milionari, atnunci can dun chibrit costa 15000 de lei. Din butrat triplezi si maresti si de 11shpe ori salraii. Ai intles mai ramtoare pesedsita ca dragnea minte is manca c..t

Daca pensiile vor costa 125,2 miliarde ...poate Porcarul Penal x2

sa spună de unde va lua acești bani 125,2 miliarde sa le plătească??
Da din averea lui ?? sau Romania se indatorează lunar la Banca Mondiala??
Cu ce garantează Creditele cu sloganul lui Ilici kgb"NU ne vindem tara":)))))

 

"Nu se mareste nicio contributie"

"In 2016 pentru pensii s-au alocat 51,6 miliarde lei", "iar in 2021, cu intrarea in vigoare a noii legi, 125,2 miliarde de lei."

Daca se intreaba cineva de unde va scoate capu' la Partidul Sobolanilor Disperati banii necesari pentru acoperirea diferentei, atunci sa stiti ca are pregatit si raspunsul: va tripla SI salariul minim, tripland astfel si contributiile aferente. Din pix!

Raspunsul corect este, bineinteles: se va imprumuta cu trei maini pe spinarea romanilor, iar apoi va da cu o mana la pensii si salarii, in timp ce cu doua va fura de va stinge :)

 

In 2018 = 98 miliarde

Banii vin din imrumuturi si titluri de stat, Au pregatit in campania de toamna, titluri pt poplulatie cu maturitate peste 5 ani, adica, romanii vor platii pe niste hartii tiparite so-si vor lua o dobanda putin peste cea de depozit la o banca comerciala... peste 5 ani (atentie), la ce inflatie va fi, banii vor avea valoare zero. Sa nu cadeti in aceasta capcana si sa achizitionati titluri de stat.

 

 

Ce masini? poate b.asini.

Da, bugetarii de lux castiga mult, dar salariul mediu net pe tara este 533 euro in Romania.

Nea

Pe mine mă doare in kour de restul din tara ,moldoveni sau ardeleni !!! Și in state sau la italieni sunt diferente de cașcaval,unele regiuni sunt mai bogate altele mai sărace ! De abia aștept regionalizarea ,cat produci atat ai salariu ! Un șantierist meserias in București caștigă 2000 de euro ! Mai mult de atat ce mai vrei ? 40% din pib il țării ii face singur ăștia din bukale !!! Sunt banii garlă ,multi prea multi ,au ăștia de unde sa dea ! Ce bine ar fii daca am rămane decat țara romanească ,fara scursurile din Moldova și Ardeal ! Toată industria ,,petrolul,energia ,bazele nato e in sud ! Oare de ce ?😀

mai gambino , de ce te faci de ras ?

faptul ca 40% din pib se face in bukale se datoreaza faptului ca majoritatea importatorilor sunt acolo , nu pentru ca ar avea orasul cine stie ce industrie sau servicii . Iar importatorii din bukale isi vand marfurile in toata tara , fara retelele lor de distributie nationale ar crapa toti .Practic ai tai din bukale traiesc din comertul national si alte servicii tot cu caracter national . Plus alte companii , gen Petrom , care s-au mutat acolo dar tot din distributie nationala castiga si ele .

Dragnea: "Aceste proteste ce fac? Vor sa apere statul paralel"

Singurul buget cu o crestere de 13.2% a fost al S.R.I.
Cine finanteaza statul paralel? Insusi guvernul.
De ce ati dat Sanatatii numai 4.5% in plus (aici intra si maririle de salarii, va dati seama ca s-au taiat din investitii si materiale din spitale).
De ce ati marit cu 0.12% invatamantul ?(intra si maririle salariale)...zero domnilor pt invatamant?!

 

Deficit comercial 6 luni 2018= 6.3 milarde euro

In semestrul I al anului 2018 exporturile au insumat 33,97 miliarde de euro, iar importurile au fost de 40,28 miliarde de euro.

 

@Gambino Rank user: x5 09.08.2018, 23:43

jigniile nu te onoreaza, nu e nimeni vinovat ca s-a nascut intr-un anume loc, nu hotaram unde ne nastem, deci nu suntem scursuri.
Judetul cu ce mai mare somaj, asistenta sociala, cel mai mic venit/cap locuitor este TELEORMAN, e in sud. Vrei sa-ti spun cum e in Cluj? Nu am cum, trebuie sa mergi ca sa te convingi ca e alta lume.

 

gresit

E scriptic nu faptic ! Toți aia din tr. lucrează in București și inainte de 89 și după... E judet agricol . Macar avem ce să halim de pe urma lor ! Aia de la Cluj ce draqu sa haleasca ? Biti și gigabiti ?😂 O sa se sature și IT ul la Cluj ,pe urma o sa aibe soarta alora de la Nokia ! Daca nu produci nimic fizic ești fix că o papusa gonflabila ! E nașpa cand un oraș fără industrie polivalentă trăiește doar din IT! In orice moment poate ajunge că Vasluiul. Nu merge totul la infinit!

Nu vorbi de Cluj, orasul unde a cotizat toata Romania la

..Caritas! Clujenii ar trebui sa pupe toti romanii care si-au vandut casele, masinile, tv, sa le dea lor banii!
E drept ca daca te-au prostit clujenii cu Caritas nu e nici o cinste dar nici un clujean nu se poate lauda ca el e altfel pentru ca s-a dezvoltat Clujul! Dezvoltarea Clujului e pe lacrimile romanilor din toata tara!

O corectura

Ce legatura au lacrimile romanilor cu prostia proverbiala a romanilor spalati pe creiere, votanti ai mafiei PSD de 30 de ani !

Si de unde ia banii???

De la casa copilului...de la UE..nici nu stie de unde sa mai fure nemernicul !!!!

 

Interesant

Am inteles ca de aceea a vandut infractoru' ala mic a lui Dragnea porcii de la ferma din Teleorman ca sa aiba dublul condamnat penal Dragnea bani de pensii si salarii marite !
Ha, ha, ha !

Interesant

Si eu pot mari pensiile romanilor din 2040 incolo !
Dublul condamnat penal Dragnea are un discurs pentru prosti !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor