Dragnea ia in calcul demisia din Parlament: O sa dau cu subsemnatul, nu sunt "razgandeanu"

Joi, 11 Februarie 2016, ora 18:10
6305 citiri
Dragnea ia in calcul demisia din Parlament: O sa dau cu subsemnatul, nu sunt "razgandeanu"
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca, daca sistemul de pensii din Romania nu se reformeaza, va "da cu subsemnatul pe cererea de demisie" din Parlament.

Deputatul s-a declarat nemultumit de legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, de care, daca va intra in vigoare, spune ca nu va dori sa beneficieze.

"Eu o sa dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred ca puteti spune despre mine ca nu sunt 'razgandeanu'. Si nu fac afirmatii fara sa nu ma gandesc, chiar cred in asta. Nu am vrut sa fac aceasta afirmatie in perioada in care se dezbatea legea, o fac acum, pentru ca eu cred foarte mult in lucrul asta.

Am fost impotriva, nu am vrut sa pun in situatie delicata colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stateau in afara salii si care le cereau celor de la PSD sa voteze, ca stiti foarte bine lucrul asta. Dar este o mica forma de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc sa beneficiez de un drept de care cred ca e castigat prematur", a afirmat Dragnea, la sediul central al PSD.

Pensii speciale pentru alesi: Parlamentul cere unda verde de la Guvern

Intrebat ce parere are despre faptul ca joi a avut loc o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, iar luni ar putea fi adoptate normele la legea pensiilor speciale, Dragnea s-a aratat nemultumit de aceasta situatie.

"O vad foarte prost. Din pacate, dupa ce presedintele a retrimis legea in Parlament, posibilitatile de modificare au fost extrem de limitate. Si ceea ce a putut sa fac atunci am facut, am eliminat acea prevedere care mi se parea mai mult decat exagerata - ca un parlamentar sa poata sa beneficieze de pensie si daca are sase luni de mandat, nici macar in interiorul unui mandat.

Am dus-o la patru ani, e tot ceea ce am putut sa fac. Este o lege de care eu nu doresc sa beneficiez. Chiar iau in calcul ca, cu o zi inainte de incheierea mandatului meu, sa-mi dau demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de asta. Eu nu am abordare populista.

Daca puteam sa ducem la capat ceea ce ar trebui sa facem, o discutie despre intregul sistem de pensii, sa ne uitam la cei care au cele mai mici pensii din Romania si sa le crestem, atunci da, poate puteam discuta si despre o marire a pensiilor pentru tot sistemul. In conditiile in care sunt milioane de pensionari care au pensii nedrepte, nu cred ca este in regula ca parlamentarii sa aiba aceste pensii care nu sunt mari luate in sine, dar sunt mari in comparatie cu restul pensionarilor", a argumentat Dragnea.

Pensiile speciale ale alesilor, neconstitutionale: Gorghiu, bucuroasa ca CCR pune punct pupulismului PSD

El a aratat ca are aceeasi abordare si in ceea ce priveste salariile demnitarilor si a pledat pentru continuarea si finalizarea discutiilor referitoare la legea salarizarii pentru tot sistemul bugetar.

"Poate in urmatorul mandat reusim totusi sa punem randuiala atat in sistemul de pensii din Romania, cat si in sistemul de salarizare din sectorul bugetar, pentru ca nu este in regula. Sunt categorii care au primit bonificatii, sunt categorii care au primit salarii mai mari, altele care nu au primit", a explicat liderul PSD.

Normele de aplicare pentru legea privind acordarea indemnizatiilor speciale parlamentarilor care au implinit varsta de pensionare au fost trimise Ministerului Muncii si Ministerului de Finante pentru un aviz, a anuntat joi presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Liviu Dragnea pensii speciale, #Dragnea demisie Parlament, #Dragnea demisie pensii speciale , #presedinte PSD