Dragnea ii ia lui Tudose Monitorul Oficial si il muta la Camera Deputatilor UPDATE

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 11:34
10682 citiri
Dragnea ii ia lui Tudose Monitorul Oficial si il muta la Camera Deputatilor UPDATE

Monitorul Oficial va fi mutat din subordinea Guvernului in cea a Camerei Deputatilor.

La Camera, MOf a functionat pana in vara lui 2012, cand premierul de atunci, Victor Ponta, a dat o ordonanta si l-a transferat in subordinea Guvernului, pentru a fi sigur de publicarea deciziei de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Acum, initial, majoritatea parlamentara s-a opus revenirii MOf la Camera, deoarece proiectul era propus de Opozitie, dar si-a schimbat pozitia, deoarece transferul ii serveste liderului PSD, Liviu Dragnea, scrie Profit.ro.

Sa ne amintim ca, in primavara, Dragnea a intampinat dificultati cu demisia lui Sorin Grindeanu, care la acel moment controla Monitorul Oficial.

Iar premierul Mihai Tudose a refuzat sa promoveze prin Guvern o serie de initiative legislative ale PSD, precum Legile Justitiei sau Fondul Suveran de Investitii, si a avut puncte de vedere diferite fata de alti lideri ai coalitiei de guvernamant, mai aminteste sursa citata.

Cea mai recenta dintre aceste pozitii diferite a fost exprimata de premier chiar joi, cand Mihai Tudose a declarat ca nu sustine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind ca Palatul Elisabeta ar trebui sa revina in administrarea si proprietatea statului roman dupa decesul regelui Mihai.

Opozitia a initiat un proiect de lege ce prevedea revenirea MOf in subordinea Camerei, insa proiectul a fost respins de majoritatea PSD-ALDE in Senat. Apoi, insa, Comisia Juridica din Camera a dat raport favorabil legii propuse de Opozitie, caz exceptional in ultima perioada.

Acum cateva luni, premierul Mihai Tudose si-a exprimat opozitia fata de ideea transferului, pentru ca regia Monitorul Oficial este o intreprindere publica, dupa cum prevede si ordonanta privind managementul corporativ.

UPDATE Camera Deputatilor a adoptat legea, vineri, cu 184 voturi "pentru" si 46 de abtineri, transmite News.ro.

"Regia Autonoma Monitorul Oficial se organizeaza ca regie autonoma sub autoritatea Camerei Deputatilor", se arata in initiativa legislativa adoptata de deputati.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, Senatul respingand proiectul in luna octombrie.

Initiativa a fost depusa la Parlament in luna iunie si a fost semnata de mai multi parlamentari PNL si USR.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...