Dragnea: Inceteaza starea de suspendare a democratiei din perioada guvernarii tehnocrate

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 17:38
9276 citiri
Dragnea: Inceteaza starea de suspendare a democratiei din perioada guvernarii tehnocrate
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, de la tribuna plenului, ca prin votul pe care Parlamentul il da Guvernului Grindeanu inceteaza "starea de suspendare a democratiei in care Romania s-a aflat in perioada guvernarii tehnocrate".

"Azi, prin votul Parlamentului, inceteaza de fapt starea de suspendare a democratiei in care Romania s-a aflat in perioada guvernarii tehnocrate", a spus Liviu Dragnea.

"Dupa aproape un an, Romania va fi din nou condusa din nou de un Executiv legitim, nascut din alegeri, un Executiv care se sprijina pe un vot popular si care are sprijinul unei coalitii parlamentare solide", a mai spus liderul PSD.

Acesta a subliniat ca Guvernul Grindeanu nu este "un guvern de vedete, de vorbitori la televizor, un guvern cu legaturi in alte structuri sau institutii", ci este un Cabinet format din "oameni tineri cu experienta".

"Acest guvern nu este un guvern de vedete, nu este un guvern de vorbitori la televizor, nu este un guvern cu legaturi in alte structuri sau institutii, este un guvern format din oameni tineri si din oameni cu experienta, un guvern care contine si energie si competenta, un guvern care isi asuma si intelege scopul unic al acestei guvernari, cresterea Romaniei.

Atunci cand am decis impreuna care vor fi viitorii ministri si s-a construit structura guvernului am tinut seama si de acele suferinte ale societatii care au fost ignorate multi ani", a precizat Dragnea.

Liderul social-democrat a mai spus ca "au fost oferite opt posturi in Guvern unor femei dedicate, profesioniste, care sa puna in act prevederile programului de guvernare".

De asemenea, Dragnea a mentionat ca victoria in alegeri este foarte importanta, dar el a invatat in aceste zile ca mai important decat obtinerea victoriei in sine este modul in care gestionezi aceasta victorie, motiv pentru care Parlamentul voteaza investirea unui nou Guvern, si nu suspendarea unui presedinte.

"Pentru orice lider politic e foarte important sa obtina victoria in alegeri. Dar am invatat insa in aceste zile ca mai important decat obtinerea victoriei in sine este modul in care vei gestiona aceasta victorie. Si din acest motiv astazi votam in Parlament investirea unui nou Guvern, si nu suspendarea unui presedinte", a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus ca "pentru orice partid e important sa obtina puterea politica".

"Dar in aceste zile am invatat si eu si colegii mei ca mai important decat obtinerea puterii politice este modul in care hotarasti sa folosesti aceasta putere", a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragna discurs plen, #Liviu Dragnea guvern Grindeanu, #vot Parlament Guvern Grindeanu , #presedinte PSD