Dragnea insista ca Bruxelles-ul e dezinformat: Vom prezenta zilele urmatoare o minciuna transmisa oficial din Romania

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 12:12
4904 citiri
Dragnea insista ca Bruxelles-ul e dezinformat: Vom prezenta zilele urmatoare o minciuna transmisa oficial din Romania
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, insista ca oficialii de la Bruxelles sunt dezinformati in ce priveste demersurile coalitiei de guvernare de a modifica legislatia judiciara. Seful social-democratilor nu a spus si pe ce se bazeaza, doar a lansat o promisiune ca va face publica in perioada urmatoare "o informatie mincinoasa" care ar fi fost transmisa oficial din Romania Comisiei Europene.

"Noi vom prezenta zilele urmatoare o minciuna transmisa oficial de aici. Pentru noi si pentru comisie este important sa fie o relatie bazata pe adevar si pe informare corecta", a declarat Liviu Dragnea, inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD.

Urmareste pe Ziare.com cele mai importante informatii de la Comitetul Executiv

Si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a mai dat o replica comisiei. Intr-o interventie pentru un post de televiziune, acesta a sustinut ca mesajul de la Bruxelles este "o pripeala" din partea Comisiei si ca "probabil ca de la Bruxelles se vede diferit".

Presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, au dat publicitatii, miercuri, o declaratie comuna in care isi exprima ingrijorarea fata de evolutiile recente din Romania si subliniaza ca CE avertizeaza din nou cu privire la pericolul regresarii si va analiza in detaliu modificarile finale aduse legilor justitiei.

"Urmarim cu ingrijorare evolutiile recente din Romania. Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene", se arata in declaratie.

Citeste integral scrisoarea semnata de Juncker si Timmermans: Comisia Europeana avertizeaza Parlamentul de la Bucuresti in legatura cu Legile Justitiei si Codurile Penale

In aceeasi zi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si cel al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au semnat o scrisoare adresata celor doi oficiali, in care explica faptul ca dezbaterea legilor justitiei s-a facut transparent, cu implicarea tuturor participantilor la actul de justitie.

Cei doi si-au exprimat "ingrijorarea cu privire la modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana in ceea ce priveste transparenta dezbaterilor" si au afirmat ca reactia Comisiei Europene este "surprinzatoare".

In plus, Tariceanu si Dragnea au sustinut ca oficialii europeni au avut o reactie "diametral opusa" cand Guvernul Ciolos a facut modificari la legile justitiei, ceea ce "nu poate fi pus decat pe seama modului in care a fost informata Comisia de catre diverse surse din mediul romanesc".

Dragnea si Tariceanu, dupa avertismentul CE: Suntem ingrijorati de modul incorect in care a fost informata

Comisia Europeana le-a raspuns insa, joi, ca a urmarit indeaproape procesul parlamentar din Romania si evoluta discutiilor privind modificarea Legilor Justitiei si ca este foarte bine informata despre acest proces, despre mizele care sunt in joc si despre potentiale riscuri.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Dragnea replica Comisia Europeana, #conflict Dragnea Tariceanu Comisia Europeana, #avertisment CE reactie Dragnea , #presedinte PSD