Dragnea, iritat de intrebari privind imaginea tarii dupa scandalul din MApN: Murim de dragul externelor. Nu suntem slugi

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 15:22
6895 citiri
Dragnea, iritat de intrebari privind imaginea tarii dupa scandalul din MApN: Murim de dragul externelor. Nu suntem slugi
Foto: site PSD (Arhiva)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca e foarte "suparat" pentru ca Adrian Tutuianu a trebuit sa demisioneze dupa ce a fost "victima unei greseli de comunicare", dar spune ca nu e nicio problema ca Romania a avut 3 ministri ai Apararii intr-un singur an, subliniind ca "nu suntem slugi" in fata partenerilor externi.

"Sunt foarte suparat, foarte trist. Am pierdut un ministru foarte bun. A fost victima unei greseli de comunicare, sau nu, si nu din partea dumnealui", a declarat miercuri Liviu Dragnea, intrebat fiind de jurnalisti cum comenteaza cele intamplate cu o zi inainte la Ministerul Apararii, soldate cu demisia lui Adrian Tutuianu.

Liderul PSD a dat asigurari ca "nu exista nicun fel de temei, niciun fel de motive pentru care salariatii din MApN sa isi faca probleme ca ar putea sa nu primeasca drepturile salariale si celelalte drepturi".

Intrebat cum a aflat despre scandalul de la MApN, Liviu Dragnea a declarat ca a primit comunicatul in timp ce era la terasa.

"Eram cu premierul Tudose si vicepremierul Ciolacu, m-au invitat la pranz. Cam tarziu au lansat invitatia! Dupa doua luni de guvernare... Am fost la pranz impreuna si, acolo, pe terasa au inceput sa apara stirile si comunicatul. Am discutat cu amandoi si i-am rugat sa ii cheme si pe Adrian Tutuianu, si pe Ionut Misa, sa se gandeasca care sunt cele mai bune variante si daca ajung la o concluzie, sa ma sune la Parlament si sa ne punem de acord.

Mi-au spus despre discutie. Am aceeasi parere: ministrul Tutuianu trebuia sa isi asume demisia. Un asemenea comunicat nu putea sa fie fara urmari, pentru ca a pus sub semnul intrebarii credibilitatea noastra in fata partenerilor din cadrul NATO", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a respins scenariile vehiculate in presa in ultimele 24 de ore potrivit carora Adrian Tutuianu ar fi cazut victima bataliei intre polurile de putere din partid, Liviu Dragnea fiind nemultumit ca Tutuianu creste in sondaje si ca i s-a deschis cale libera pentru o vizita in SUA, chiar in luna septembrie.

"Am citit si eu aceste istorioare, sunt nuvele si povestioare, nu exista asa ceva", a sustinut liderul PSD.

Liviu Dragnea a respins si ideea invocata in comunicatul MApN de marti, potrivit careia nu ar mai fi bani pentru militari din cauza ca nu s-a facut rectificarea bugetara pe acest an.

"Nu scrie nicaieri cand trebuie facuta, decizia apartine prim ministrului, la propunerea ministrului de Finante. Noi o putem lega de orice, chiar si de caderea unui meteorit", a incercat Liviu Dragnea sa minimalizeze gravitatea situatiei, recunoscand insa ca respectivul comunicat al MApN "a produs foarte multa panica si in minister, si in extern".

Intrebat ce va face Adrian Tutuianu in continuare, Liviu Dragnea a spus ca ramane membru de partid, dar nu si presedinte al comisiei de control SRI.

"De mai mult timp au inceput procedurile pentru inlocuirea dumnealui de la comisia SRI, nu cred ca cineva se gandea ca poate fi si ministru, si presedinte de comisie, si secretar al Senatului. Odata declansate procedurile, le incheiem", a sustinut Liviu Dragnea.

Liderul PSD a fost iritat de insistentele cu care era intrebat despre parerea partenerilor externi cu privire la faptul ca Romania a schimbat 3 ministri ai Apararii in mai putin de un an.

"Murim de dragul externelor, uitand cateodata ca suntem romani si nu slugi... Ne intereseaza si asta, dar cred ca pe plan extern interesul tuturor e ca Romania isi respecta toate angajamentele, ca bugetul MApN, de 2%, sa fie cheltuit si folosit asa cum trebuie", a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat daca sustine ca MApN are toti banii pentru a plati de la 15 septembrie toate drepturile salariale ale militarilor, Liviu Dragnea a raspuns: "Bugetul MApN este mai mult decat suficient, sa nu uitam ca e un buget mult mai mare decat anul trecut".

De asemenea, intrebat daca nu putea fi amanata demisia lui Tutuianu pana dupa vizita aranjata deja de ambasadorul Liviu Maior in SUA, Liviu Dragnea a dat asigurari: "Cred ca va putea merge si noul ministru, cred ca va fi primit".

In ceea ce priveste viitorul ministru al Apararii, Liviu Dragnea a declarat ca numele lui va fi decis in forurile de conducere din partid. El a refuzat sa spuna daca Marcel Ciolacu si Ion Mocioalca, nume vehiculate in mass-media pentru preluarea functiei de ministru al Apararii, sunt pe lista care va fi luata in discutie in cadrul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Dragnea demisie Tutuianu ministerul Apararii , #presedinte PSD
Comentarii