Dragnea, la coltul mesei "statului paralel". Bombele care ii explodeaza in fata

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 07 Martie 2018, ora 07:07
30359 citiri
Dragnea, la coltul mesei "statului paralel". Bombele care ii explodeaza in fata

Felul in care lui Liviu Dragnea si, implicit, PSD-ului - pe care il taraste intr-o aventura sinucigasa (Firea dixit!) - le explodeaza in fata bomba dupa bomba pe care le plantasera cu maaaare istetime politica ar putea fi amuzant. Ca in desenele animate cu Tom si Jerry.

Dar faptul ca vorbim despre oamenii care au pe mana soarta Romaniei face tragic si infricosator acest spectacol de siretenie dezumflata.

Vi-l aduceti aminte pe Liviu Dragnea cum tot repeta pe sub mustata ca vrea la Comisia SRI, pentru ca are el lucruri de spus de o sa se cutremure si muntii, apocaliptice de-a dreptul pentru "statul paralel", dar nu vrea Claudiu Manda, seful comisiei, sa-l cheme. L-a tot rugat, i-a tot spus, dar dl Manda, om cu personalitate de autentic lider, l-a pus pe lista de asteptare.

Induiosata de suferintele bietului lider PSD ignorat cu atata cruzime, Opozitia, mai precis deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, s-a indurat si a propus in comisie ca dlui Dragnea sa i se faca pe plac, sa fie omul chemat sa cutremure "statul paralel". Dar, ce sa vezi? Toti reprezentantii PSD si ALDE au rostit ca arsi cu fierul rosu: NUUUUU!

Adicatalea, impotriva bietului domn Dragnea, omul care altfel a luat partidul pe persoana fizica, se profileaza o teribila conspiratie interna. Oameni rai pe care el, cu mana lui, i-a pus in Comisia SRI nu vor sa-l lase sa provoace cutremurul izbavitor de stat paralel pe care domnia sa arde de nerabdare sa-l declanseze. Asa ceva!

O alta marota este de un an de zile aducerea fostei conduceri a SRI in fata comisiei de control, mai ales dupa ce in fruntea ei a fost instalat seninul domn Manda. Doamne, ce-o sa le mai faca lui Maior si Coldea! Ce-o sa scoata de la ei leii din Comisia SRI! Ce cazne ii asteapta! Cum le vor pune intrebarile cele mai cumplite care sa ajunga la profunzimea "statului paralel".

Dar, in loc sa fie parlit la focul Iadului comisiei, dl Maior a povestit cu relaxare cum, oroare!, dl Dragnea a stat la mese incarcate impreuna cu insusi "statul paralel". Si cel care a redat crunta confirmare a zvonurilor rau voitoare care circulau de ceva vreme a fost insusi dl Manda. Soc si groaza! Tradare, dar s-o stim si noi, a zbierat din pieptu-i de arama Codrin Stefanescu. Si a ramas fara functie ca sa nu mai abia atata aer in plamani!

Urmatorul care trebuia parlit pe taciunii comisiei era insusi "Mamona" Coldea. Cu cateva zile inainte de Congresul extraordinar al PSD. Dar, surpriza, in preziua audierii, dl Manda a anuntat ca dl Coldea e cam racit si a cerut o amanare pe motiv de guturai.

Cand era dl Manda mai sigur ca povestea cu stranutul generalului a prins, dl Coldea a stricat petrecerea pintr-o dezmintire categorica: nu e bolnav, nu a cerut amanarea, cel care a propus-o a fost dl Manda pe motive de orar al comisiei.

"Nu am nicio problema sa ma prezint oricand in fata Comisiei SRI pentru a discuta orice subiect aflat in dezbatere". In urechile cui oare fiecare dintre aceste vorbe ale generalului Coldea or fi sunat ca trambitele ce anunta Judecata de Apoi?

Confruntat cu declaratia fara echivoc a generalului Coldea, Claudiu Manda s-a comportat ca un scolar prins cu fituica in banca. Spre dezamagirea vecina cu disperarea a lui Mihai Gadea, cu voce stinsa si privirea usor pierduta, dl Manda a recunoscut ca e asa cum zice dl Coldea, dar ca e o neintelegere, ca nimeni nu a mintit, ca ar fi vorba si despre o usoara raceala, dar care nu a fost determinanta.

Una peste alta, cu o mie de cuvinte inutile, dl Manda a admis ca generalul Coldea a fost refuzat de Comisia SRI. Cuuuum? Pai nu era vorba sa fie interogat pana va iesi la suprafata si ultima farama de adevar absolut?

Sau dl Dragnea a vrut sa evite ca dupa biciul aplicat de George Maior sa nu-i vina cumva ciomagul lui Coldea? Ca nu cumva sa afle partidul tocmai in prag de congres si mai multe despre amorul sau cu statul paralel? Cine stie? Poate ar mai fi venit o voce sa confirme ceea ce a spus Ponta, ca l-a pus sa se milogeasca de "statul paralel" sa fie si el primit pe un colt de masa acolo, sa primeasca si el o speranta de imunitate?

Sa nu cumva sa se intrebe partidul pe cine o fi ciripit el acolo, in cautarea imunitatii personale, ce aranjamente o fi incercat sau o fi realizat la coltul mesei ca sa ii fie lui bine? Numai dl Dragnea stie ce ar putea sa spuna dl Coldea si pare ca niciun efort nu e prea mare pentru a impiedica indelungat asteptata si aprig provocata sinceritate a generalului.

Adevarata vorba aceea care zice ca intai l-au batut ca sa vorbeasca, apoi l-au batut ca sa taca!

Acum, dragi pesedisti, voi puteti sa credeti orice. Puteti crede daca vreti ca prezenta dlui Drangea la Comisia SRI e boicotata de PSD si ALDE, desi omul plange seara de seara in pumni ca n-a fost chemat. Puteti crede ca dl Coldea are gripa sau ca dl Manda a considerat ca audierea are rost doar daca incepe la ora 11 trecute fix. Puteti crede orice va face bine ca sa nu intrati in disonanta cognitiva inainte de congres.

Dar, pe bune, cu adevarul faptelor in fata, chiar nu va simtiti luati de prosti? Cu adevarul sondajelor in fata, chiar nu realizati incotro va duceti?

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#Dragnea audiere SRI, #Dragnea Stat Paralel, #Coldea comisie SRI , #presedinte PSD
Comentarii
Poza Pensula
Pensula
rank 5
nu mai am rabdare sa-ti citesc teoriile conspirationiste, dogioaico!
Poza LEHAMITE_MARE
LEHAMITE_MARE
rank 5