Dragnea nu mai vrea sa amane eliminarea unor taxe, dar va fi cu ochii pe companii sa scada preturile

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 22:54
8457 citiri
Dragnea nu mai vrea sa amane eliminarea unor taxe, dar va fi cu ochii pe companii sa scada preturile
Foto: Arhiva/Ziare.com

Cota de TVA de 19%, eliminarea supra-accizei la combustibili si a taxei pe stalp nu vor fi prorogate, a anuntat, marti, presedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a precizat ca primul proiect de lege care se doreste a fi adoptat rapid este cel privind eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei si a reafirmat ca nu vor fi prorogate cele trei masuri - taxa pe stalp, TVA pana la 19% si acciza.

"Aceste trei masuri nu le prorogam, in schimb, o sa ne uitam cu toata atentia sa vedem daca societatile comerciale care vor beneficia, incepand de la 1 ianuarie, de aceste avantaje vor face in asa fel incat romanii sa simta o ieftinire a serviciilor - carburanti, telefonie mobila, energie electrica sau gaze. Pentru ca, de exemplu, sunt cele trei beneficii care vor fi pentru distribuitorii de carburanti - TVA, acciza, taxa pe stalp; doua - TVA si taxa pe stalp - la ceilalti furnizori.

Si o sa fim si noi curiosi daca dupa tot acest scandal - sustinut vad din multe parti - romanii simt o viata ceva mai usoara, mai ieftina. Cu ce nu suntem de acord, ca incepand de la 1 ianuarie sa mai apara inca o taxa in plus - si anume sa se plateasca contributii la sanatate pentru orice venit in plus pe care il are orice roman. Cu asta nu suntem de acord", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca PSD va propune Parlamentului o lege a amnistiei, Dragnea a sustinut ca nu stie despre acest lucru. "Eu n-am aceste informatii, o sa verific la grup, sa vedem care de la noi are aceste informatii", a spus el.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat marti ca liberalii vor vota impotriva noului Guvern, sustinand ca lista este "incropita" in functie de interesele personale sau de grup ale celor din PSD si ALDE.

"Sa spuna public PSD daca renunta la cota de TVA de 19%, la eliminarea accizei pe combustibil si la eliminarea taxei pe stalp. Sa nu uitam ca acestea sunt modificari la Codul Fiscal facute prin acord politic tocmai pentru a oferi predictibilitate mediului economic, pentru a oferi o baza de plecare pentru investitiile care se fac in Romania.

Este obligatoriu ca dl Dragnea sa ne spuna daca renunta chiar la unele prevederi din legea domniei sale cu privire la eliminarea celor 102 taxe, renunta la acordul din Codul fiscal cu privire la masurile pe care le-am enuntat, se dezice de propriul program de guvernare", a afirmat Turcan.

Liberalii mai cer social-democratilor, potrivit Ralucai Turcan, sa spuna clar daca vor propune Parlamentului o lege a amnistiei, sefa PNL sustinand ca are informatii in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Dragnea PSD amanare taxe , #presedinte PSD