Dragnea nu va fi audiat in Comisia de Aparare din Senat, pe tema acuzatiilor aduse SPP

Marti, 13 Februarie 2018, ora 15:37
2812 citiri
Dragnea nu va fi audiat in Comisia de Aparare din Senat, pe tema acuzatiilor aduse SPP
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Comisia de Aparare din Senat a decis, marti, sa nu il audieze pe Liviu Dragnea, in legatura cu acuzatiile pe care acesta le-a adus SPP, urmand ca intr-o sedinta comuna cu membrii comisiei similare din Camera Deputatilor sa se decida constituirea unei comisii speciale ori de ancheta sau audierea liderului PSD.

"Va citesc din Constitutia Romaniei, articolul 64, alin. 4: Fiecare Camera isi constituie comisii permanente si poate institui comisii de ancheta sau alte comisii speciale. Camerele isi pot constitui comisii comune. Eu va propun ca acest subiect sa fie discutat intr-o sedinta comuna, Camera-Senat", a solicitat senatorul PSD Nicolae Moga.

Supusa la vot, cererea social-democratului a fost aprobata cu sapte voturi "pentru" si doua abtineri.

Liberalii propusesera audierea lui Liviu Dragnea, presedintele PSD, in baza art. 15, lit. d) din Regulamentul de organizare si functionare al comisiei, pe tema declaratiilor legate de activitatea Serviciului de Protectie si Paza.

"Noi consideram ca atat timp cat planeaza asupra unor institutii anumite suspiciuni, este foarte important ca cel care lanseaza in spatiul public astfel de afirmatii, in speta dl. deputat Liviu Dragnea, sa vina sa ne precizeze, sa aduca dovezi, astfel incat interviurile dumnealui sa nu fie numai simple povesti pescaresti, ci sa vedem daca sunt sustinute de povesti", a declarat senatorul PNL Nicoleta Pauliuc.

Propunerea PNL a fost respinsa cu cinci voturi "impotriva" si patru "pentru".

Luni, liderul social-democrat a afirmat ca este nevoie de o ancheta parlamentara atat in cazul activitatii SPP, cat si in privinta unor sefi din diverse institutii, "care se pare ca actioneaza ilegal".

In 29 ianuarie, Liviu Dragnea nu excludea posibilitatea existentei unui scenariu vehiculat de presa si analisti, conform caruia Sorin Grindeanu si Mihai Tudose ar fi avut "relatii stranse cu persoane din zona serviciilor secrete".

Mai mult, el sustinea ca vicepremierul Paul Stanescu este cel care a denuntat o propunere venita din partea lui Lucian Pahontu, sef al SPP.

La finalul lunii ianuarie, premierul Viorica Dancila si ministrii din Cabinet au renuntat la protectia SPP, in contextul acuzatiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa lui Lucian Pahontu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liviu Dragnea SPP ancheta , #presedinte PSD