Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea o pune pe Dancila sa ceara lamuriri la Comisia Europeana cu privire la lista lui Gadea

Luni, 19 Martie 2018, ora 15:10
9194 citiri
Dragnea o pune pe Dancila sa ceara lamuriri la Comisia Europeana cu privire la lista lui Gadea
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, luni, ca premierul Viorica Dancila va cere clarificari referitoare la raportul realizat de Comisia Europeana pentru Guvernul Romaniei si care viza anumite cerinte in legatura cu MCV.

"In legatura cu teme care au aparut in spatiul public, si anume acea lista-document MCV, de persoane care erau in diverse faze ale unor proceduri judiciare, dosare sau procese pe rol, premierul Dancila ne-a informat ca Guvernul si Ministerul Justitiei vor transmite o scrisoare de solicitare de clarificare la Comisia Eeuropeana, in care sa incerce sa afle ce a stat la baza intocmirii acestei liste, care sunt informatiile si de ce s-a facut aceasta solicitare", a spus Dragnea.

El a sustinut ca toata lumea trebuie sa afle ce a stat la baza intocmirii acestei liste si care sunt informatiile pe care s-au bazat si de ce s-a facut aceasta solicitare.

"Pentru ca deja din ce in ce mai multi din cei care si-au exprimat un punct de vedere considera ca aia a fost o imixtiune brutala in actul de justitie din Romania", a adaugat Dragnea.

Liderul PSD considera ca "se poate spune chiar ca era inducerea unei directii ca acele persoane trebuie sa fie neaparat condamnate" si ca i se pare ceva "fara precedent, foarte grav".

Documentul prezentat de Gadea

Precizam ca realizatorul TV Mihai Gadea a prezentat, duminica seara la Antena3, un raport al Comisiei Europene care includea anumite cerinte cu privire la MCV.

Documentul este datat 10 octombrie 2012, adresat Guvernului Romaniei si prezinta o lista de cerinte, in legatura cu MCV. La punctul 20 al documentului se cerea o scurta descriere a situatiei si sa se stabileasca pasii urmatori pentru cazurile de inalta coruptie aflate pe rolul instantelor privindu-i pe: Gheorghe Copos, Adrian Nastase, Serban Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Chiuariu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dragnea lista CE Dancila , #presedinte PSD