Dragnea planuieste sa-l dea jos si pe Tudose. Intalnire de gradul zero cu cativa lideri PSD (Surse)

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 14:05
10202 citiri
Dragnea planuieste sa-l dea jos si pe Tudose. Intalnire de gradul zero cu cativa lideri PSD (Surse)
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a avut o intalnire de gradul zero la finele lui 2017. In timpul unei discutii purtata cu un grup restrans de lideri din PSD, Dragnea a pus pe masa posibilitatea de a schimba iar premierul.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24, discutiile au fost aprinse si lipsite de concluzii.

Intalnirea ar fi avut loc in afara Bucurestiului, desfasurandu-se in format restrans - doar 6 persoane.

Dragnea ar fi adus in discutie posibilitatea inlocuirii premierului Mihai Tudose, in contextul in care o evaluare a ministrilor era deja in plan.

Atat Dragnea, cat si Tudose au declarat la sfarsitul anului trecut ca in ianuarie vor avea loc discutii privind modificarea structurii Guvernului.

Dragnea vorbeste despre remanierea Guvernului si spune ca Tudose si ministrii sai sunt cam nervosi

Tensiunile nu au lipsit din cadrul intalnirii, Dragnea s-ar fi plans ca nu se mai intelege cu Tudose, dar problema evocata de PSD este ca presedintele Klaus Iohannis a spus ca nu mai numeste un alt premier din partea PSD, in cazul in care si Tudose e inlocuit.

Amintim ca in iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis de propriul partid prin motiune de cenzura, in urma conflictului iscat intre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, premierul la acea vreme.

Informatiile vin la o zi dupa ce presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau a spus ca Executivul va trebui restructurat.

El a precizat ca noul Guvern ar putea avea doar 16-17 ministere, fata de 24, cate sunt in prezent. Tot Badalau a invocat necesitatea unui Congres al partidului.

"La ultimele declaratii ale presedintelui partidului, Liviu Dragnea, si ale premierului s-ar dori o noua arhitectura a Guvernului. Tinand cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere (...)

Cred ca un congres ar face bine sanatatii partidului, in care sa relansam ideile noastre politice, sa relansam viata politica", a afirmat Badalau.

In schimb, vicepremierul Paul Stanescu zice ca un congres nu ar fi tocmai o solutie buna si crede ca Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat acum.

Citeste si Tudose recunoaste ca Dragnea ar vrea sa-i remanieze Guvernul, dar cere discutii in coalitie: Sa incepem de sus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#remaniere guvern Tudose, #restructurare Guvern Mihai Tudose, #discutii Dragnea PSD restructurare , #presedinte PSD