Dragnea: PSD nu e murdar, e curat. Ne caracterizeza onoarea si un comportament corect

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 11:50
2894 citiri
Dragnea: PSD nu e murdar, e curat. Ne caracterizeza onoarea si un comportament corect
Foto: Digi 24 TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca membrii partidului sunt oameni cinstiti, respectuosi, de onoare, asa ca este pacat ca din cauza unora care au probleme cu Justitia sa se puna etichete pe intreg partidul.

Declaratiile au fost facute vineri, la Negresti Oas, in judetul Satu Mare, unde conducerea PSD s-a reunit la sedinta Comitetului National Executiv (CEx), printre subiectele abordate aflandu-se si adoptarea unui nou cod de conduita.

"Acest cod nu este pentru a se inlatura un coleg din partid", a subliniat Dragnea in fata jurnalistilor, adaugand ca noul cod va contine "principii de etica", de comportament atat in interiorul partidului, cat si in afara, in cazul in care membrii PSD ocupa functii administrative sau politice.

Recent ales presedinte al PSD, Liviu Dragnea a afirmat ca aceasta "e o noua abordare a politicii din partea noastra".

"Social democratii sunt oameni cinstiti, respectuosi", a subliniat el, spunand ca nu este corect ca "din cauza unora dintre noi sa se puna etichete pe partid".

Codul de conduita va contine reguli de comporament si sanctiuni in cazul in care se incalca aceste reguli, a mai spus presedintele PSD.

Intrebat de jurnalisti daca nu vor fi probleme in acest caz, pentru ca foarte multi lideri PSD au probleme cu Justitia sau cu ANI, Liviu Dragnea a negat.

"Avem peste 450.000 de membri. Partidul nu va avea de suferit, vom fi un partid mai puternic. PSD nu e un partid murdar acum, e un partid curat. Trebuie sa scoatem in evidenta ce ne caracterizeza - onoarea si un comportament corect", a sustinut presedintele PSD.

Nicusor Constantinescu, condamnat la 3 ani jumate de inchisoare cu executare

Urdareanu si Nichita, retinuti de procurorii DNA - spaga de 10% din contracte si reduceri la cazare-n Bucuresti

De asemenea, intrebat de jurnalisti despre sanctiuni si posibilitatea ca Nicusor Constantinescu, condamnat, si Gheorghe Nichita, retinut joi seara, sa fie exclusi din partid, Liviu Dragnea a evitat raspunsul.

"Sa aveti rabdare cu noi, intai sa il adoptam (codul de conduita - n.red.). Azi e o prima lectura, pentru ca este alt cod la care s-a lucrat, il discutam. Il adoptam in CEx in 2-3 saptamani si dupa ce devine un document statutar va fi aplicat", a declarat Liviu Dragnea.

Conform informatiilor aparute anterior in presa, draftul noului cod de conduita al PSD ar avea opt pagini si ar prevede, printre altele, ca membrii PSD care sunt trimisi in judecata in dosare de coruptie isi vor pierde functia din cadrul partidului sau functia in care au ajuns prin sprijinul politic al partidului, la fel si cei care sunt arestati preventiv in cazuri de coruptie.

De asemenea, social-democratii condamnati in prima instanta in dosare de coruptie vor fi si suspendati din partid, urmand ca o eventuala decizie definitiva de condamnare sa duca si la pierderea calitatii de membru.

Desi este condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul si asteapta in curand decizia definitiva a instantei supreme, Liviu Dragnea este pus la adapost si nu risca sanctiuni pentru ca acestea se refera doar la cazurile de coruptie sau la infractiuni grave contra vietii, si nu vizeaza alt tip de infractiune.

Dosarul Referendumului, la judecata Liviei Stanciu: Liviu Dragnea a ajuns la Inalta Curte

Cand incepe procesul lui Ponta? Premierul a fost citat la Inalta Curte

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dragnea cod conduita PSD, #Dragnea PSD onoare cinste , #presedinte PSD