Dragnea: PSD va propune premier din partid si va fi un barbat. Iata fisa postului de ministru

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 22:48
5206 citiri
Dragnea: PSD va propune premier din partid si va fi un barbat. Iata fisa postului de ministru

Premierul pe care il vor propune social-democratii in cazul in care vor forma majoritatea parlamentara dupa alegerile din 11 decembrie va fi membru de partid si va fi un barbat, a afirmat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am vazut ca sunt tot felul de scenarii, aflu si eu de la televizor ce premier o sa propun", a spus Dragnea, care a adaugat ca a observat ca sunt tot felul de variante de guvern din umbra, pe surse.

"Multi se si autopropun si dau ei anumite scenarii ca sa fie si ei pe acolo. Formarea Guvernului nu este un concurs de frumusete", a subliniat Dragnea, luni seara, la B1 TV.

Amintim ca mai devreme luni fostul premier Victor Ponta a venit cu trei nume de potentiali premieri PSD, inclusiv doi dintre ministrii sau - Rovana Plumb si Eugen Teodorovici.

Liviu Dragnea a confirmat ca va fi un premier din PSD, membru al partidului, daca social-democratii vor obtine suficienta incredere din partea oamenilor si suficiente voturi sa faca o majoritate. Insa categoric nu va fi Rovana Plumb.

"Va fi un barbat. Un prim-ministru, daca nu are o raspundere politica, nu-mi poate genera increderea ca poate pune in aplicare programul de guvernare. Va fi o abordare foarte serioasa, iar propunerea de prim-ministru cu care vom merge la Cotroceni va fi cel in care si eu si colegii mei de partid vom avea incredere deplina ca va putea sa puna in aplicare acest program", a spus presedintele PSD.

In ceea ce priveste viitorii membri ai Cabinetului, "grila este foarte dura in desemnarea ministrilor".

Potrivit lui Dragnea, acestia trebuie sa fie oameni cu experienta, care au performat, sa aiba capacitatea sa conduca efectiv ministerul, sa aiba viziune, care au inteles ce inseamna programul de guvernare, sa aiba curaj, pentru ca sunt si ministri care "se incarca cu frica functionarilor", "sa plece de la ideea ca, daca nu furi, nu are de ce sa-ti fie frica".

Pe de alta parte, Dragnea nu exclude sa puna, de exemplu, la Justitie un ministru care sa nu fie neaparat politician, dar sa fie un om de buna credinta. "Si eu si Victor (Ponta) cat am fost in Guvern am sprijinit sistemul de justitie. (...) Sistemul de justitie nu poti sa-l sugrumi", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a evitat sa raspunda la intrebarea daca ar putea sa preia el functia de sef al Guvernului, dar a confirmat ca nu vor fi desemnati cei despre care s-a vorbit pana acum la posturile de televiziune.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: AGERPRES