Dragnea reactioneaza dupa ce Guvernul a fost criticat pentru investitia intr-un stadion din Alexandria

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 16:23
5988 citiri
Dragnea reactioneaza dupa ce Guvernul a fost criticat pentru investitia intr-un stadion din Alexandria
Foto: Captura Digi24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a raspuns, vineri, intr-un mod ironic, unei intrebari legate de investitia de 12 milioane de euro pe care Guvernul Romaniei vrea sa o faca intr-un mic stadion din orasul Alexandria.

"Inteleg ca e o initiativa mai veche. Nu decid eu, ci ministerul si Compania Nationala de Investitii. In Teleorman, nu mai e voie sa se faca nicio investitie. Si daca se face un podet undeva, trebuie sa se faca ancheta, miting sau sa se retraga banii", a raspuns el ironic unei intrebari venite din partea unui jurnalist.

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Eugen Teodorovici, consilierul premierului Tudose, care a afirmat ca nu este oportuna o astfel de investitie in Teleorman, liderul PSD a spus ironic "daca a vorbit chiar consilierul premierului...".

Amintim ca Guvernul Romaniei pregateste o investitie de peste 12 milioane de euro intr-un mic stadion din orasul Alexandria, judetul Teleorman. Daca proiectul va fi aprobat, statul va investi o suma uriasa in refacerea unui stadion mic, ce nu va putea fi utilizat de o echipa din primele trei divizii.

Potrivit FRF, FCM Alexandria, clubul care ar putea utiliza noul stadion din oras, a avut in sezonul trecut numai echipe de juniori inscrise in competitiile judetene.

Ministerul Dezvoltarii sustine ca dupa realizarea investitiei "se va crea un adevarat pol cu caracter sportiv in Municipiul Alexandria", asta desi beneficiarii directi identificati de guvernanti sunt "Clubul Sportiv Scolar (sapte sectii) si Clubul Sportiv Teleorman (opt sectii) precum si locuitorii din Municipiul Alexandria si zona limitrofa, circa 100.000 de persoane", prin urmare nici macar o echipa profesionista de fotbal.

Investitia de 55 de milioane de lei din bani publici in stadionul de nici 5.500 de locuri "reprezinta o prioritate ridicata in contextul actualelor strategii sectoriale si nationale".

Comparativ, reconstructia stadionului "Ilie Oana" din Ploiesti a costat aproximativ 17 milioane de euro, noua arena fiind una ultramoderna, cu o capacitate de 15 mii de locuri, care poate gazdui meciuri din grupele cupelor europene.

Proiectul presupune reconstructia celor doua tribune, aducand stadionul la o capacitate totala de 5.496 de locuri, o parcare de 100 de locuri, dar si o pista de atletism de 400 de metri.

A.S.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dragnea stadion Alexandria, #Dragnea stadion Teleorman, #investitii stadion Teleorman , #presedinte PSD