Dragnea spune ca nu a promis ca Legea pensiilor va fi gata anul acesta: Nu am stiut despre grozavia din sistemul de pensii

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 17:14
6413 citiri
Dragnea spune ca nu a promis ca Legea pensiilor va fi gata anul acesta: Nu am stiut despre grozavia din sistemul de pensii
Foto: Captura Digi24

Dupa ce liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, ca Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, afirmand, ironic, ca s-a luat aceasta decizie "cu grija", presedintele PSD Liviu Dragnea a venit cu precizari.

Asadar, liderul social democrat a declarat ca el nu a spus niciodata ca legea va ajunge anul acesta in Parlament. Potrivit acestuia, sunt milioane de dosare ce trebuie recalculate pentru a "rezolva toate nedreptatile".

Mai mult, afirma Dragnea, in momentul in care s-a discutat despre elaborarea unei noi legi a pensiilor "niciunul dintre noi nu stia despre grozavia din sistemul de pensii din Romania".

"Despre o noua lege a pensiilor, care este aproape finalizata, nu am spus niciodata ca o sa fie prinsa in bugetul pe acest an. Sunt milioane de dosare de recalculat,

urmeaza sa luam decizii, sa rezolvam nedreptatile care s-au comis. Inseamna bani, sunt sume importante, trebuie sa fim realisti.

La vremea la care am discutat despre acest lucru, niciunul dintre noi nu avea cunostinte despre grozavia din sistemul de pensii din Romania, am avut nevoie de foarte mult timp pentru a obtine informatii", a sustinut Dragnea.

Intrebat care sunt "grozaviile" la care se refera, el a afirmat ca este vorba despre diferentele foarte mari de pensie intre oameni care au muncit in conditii similare.

"La diferente foarte mari. Un om care a fost, sa zicem, dascal si un om care a fost, la fel, dascal. Cu acelasi numar de ani in munca, cu aceleasi conditii de munca. Sunt doi oameni care au diferente foarte mari, aproape, in unele cazuri, de la simplu la dublu. Ceea ce mi se pare profund nedrept si vorbim de mii, poate sute de mii de cazuri", a subliniat Dragnea.

In ceea ce priveste cresterea punctului de pensii, liderul PSD a afirmat ca acesta nu este pus sub semnul intrebarii si ca va creste la 1.100 de lei incepand cu 1 iulie 2018.

In luna august, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, afirma ca Legea pensiilor va intra in vigoare anul acesta si ca potrivit acesteia varsta de pensionare a femeilor care au peste trei copii va scadea. Ministrul a mai anuntat si ca nu va fi egalizata varsta de pensionare a femeilor cu cea a barbatilor.

Acelasi lucru l-a spus Olguta Vasilescu si la inceputul lunii septembrie: Legea pensiilor ar urma sa fie finalizata si sa intre in vigoare de la 1 octombrie.

Iar Liviu Dragnea nu a contrazis-o. Pe 9 octombrie, cand a fost intrebat despre faptul ca proiectul Legii Pensiilor nu este finalizat, desi termeneul era de 1 octombrie, el a oferit presei un raspuns ironic.

"A intarziat Olguta. O sa o certam", le-a spus Dragnea jurnalistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legea pensiilor apanata, #crestere punct pensie , #presedinte PSD