Dragnea spune ca unii europarlamentari romani au mintit cu nerusinare la dezbaterea din PE

Vineri, 09 Februarie 2018, ora 13:54
4452 citiri
Dragnea spune ca unii europarlamentari romani au mintit cu nerusinare la dezbaterea din PE
Foto: Arhiva PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca era de asteptat ca ministrul Tudorel Toader sa nu fie lasat sa vorbeasca la dezbaterea din Parlamentul European pe tema Justitiei din Romania, intrebandu-se daca acelasi lucru s-ar fi intamplat si daca era vorba despre ministrul Justitiei din Germania: "Adica il tineau in sala si nu ii dadeau microfonul?".

El a mai spus ca Viorica Dancila nu a fost invitata la dezbateri si a sustinut ca in PE s-au spus "foarte multe minciuni din partea unor europarlamentari romani".

"Era de asteptat sa nu fie lasat (ministrul Tudorel Toader - n.red.) sa ia cuvantul. Am auzit tot felul de explicatii, ca nu e in procedura, ca nu se poate. Daca era ministrul Justitiei din Germania, de exemplu, nu era lasat sa ia cuvantul? Adica il tineau in sala si nu ii dadeau microfonul cand se vorbea despre Justitie?", a spus Dragnea.

El a mai sustinut ca dezbaterea din Parlamentul European a fost una cu "foarte multe minciuni din partea unor europarlamentari romani, care au ajuns acolo pe votul romanilor si care au mintit cu nerusinare".

"Acolo am vazut foarte multe minciuni din partea unor europarlamentari romani, care au ajuns acolo pe votul romanilor si care au mintit cu nerusinare. In acelasi timp, am vazut europarlamentari romani buni patrioti, care, cu mult curaj, cu foarte multa rigoare au explicat, de fapt, adevarul din Romania", a continuat el.

Legile Justitiei, in Parlamentul European: Declaratii acide, acuzatii de minciuna, dar si multe vorbe bune despre romani

De asemenea, liderul social-democratilor a spus ca au fost si europarlamentari straini care au sprijinit punctele de vedere ale celor care au sustinut Legile Justitiei in timpul dezbaterilor.

"Am vazut si europarlamentari din alte tari care au sustinut punctul de vedere. Eu cred ca ceea ce au gandit si au vrut sa monteze acesti mincinosi in Parlamentul European s-a intors impotriva lor", a mai aratat Dragnea.

Liderul PSD a mai sustinut ca premierul Viorica Dancila nu a fost invitat la dezbatere, iar problema este ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost acolo si nu a fost lasat sa vorbeasca.

"Nu a fost invitata la aceasta dezbatere din Parlamentul European. In acelasi timp, intrebati-o pe ea. Problema nu era sa mearga doamna prim-ministru. De ce nu a fost lasat sa vorbeasca ministrul Justitiei?", adauga Dragnea.

Intrebat cum comenteaza faptul ca un eurodeputat socialist din PE l-a criticat pentru ca este condamnat si inca are functii publice, in conditiile in care fac parte din aceeasi familie politica, Dragnea a comentat: "Eu am alta familie. Nu am familie in Europa".

Citește și:
Klaus Iohannis, îngrijorat de creșterea euroscepticismului: ”E de înţeles că unii români îşi pierd puţin răbdarea”
Klaus Iohannis, îngrijorat de creșterea euroscepticismului: ”E de înţeles că unii români îşi pierd puţin răbdarea”
Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat luni, 27 martie, în legătură cu creșterea euroscepticismului din țara noastră. ”Ne îngrijorează. Mă îngrijorează, pot să spun...
Promisiunea președintelui Consiliului European privind aderarea României la Schengen, după întâlnirea de la Cotroceni cu Klaus Iohannis VIDEO
Promisiunea președintelui Consiliului European privind aderarea României la Schengen, după întâlnirea de la Cotroceni cu Klaus Iohannis VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, 27 martie, după întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, că acesta susține eforturile României privind...
#Dragnea dezbatere Justitie Parlamentul European , #presedinte PSD