Dragnea: Vestile bune din economie ne arata ca Grindeanu tine bine in maini fraiele guvernarii

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 13:58
10081 citiri
Dragnea: Vestile bune din economie ne arata ca Grindeanu tine bine in maini fraiele guvernarii

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca vestile bune din economie arata ca Sorin Grindeanu a "imbracat haina de premier" si "tine bine in maini fraiele guvernarii", acestea confirmand ca programul PSD poate aduce mai multi bani romanilor fara a afecta echilibrul macroeconomic.

"Vestile bune din economie confirma faptul ca programul de guvernare poate aduce mai multi bani in buzunarele romanilor, fara a afecta echilibrele macroeconomice. Mai mult, ne arata ca Sorin Grindeanu a imbracat haina de prim-ministru si tine bine in maini fraiele guvernarii!", a scris Dragnea pe Facebook.

El a precizat ca in februarie exista o crestere a veniturilor bugetare cu 4,5% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care au fost eliminate taxa pe constructii speciale si alte 102 taxe si au fost reduse accizele.

De asemenea, liderul PSD a sustinut ca exista o crestere la incasarile din TVA cu 2,5%, fata de februarie 2016, desi taxa a fost redusa de la 20% la 19% si ca, in acelasi timp, in primele trei luni ale anului numarul contractelor de munca a crescut cu 44.000.

"Asa cum am mai spus, daca programul va fi pus in practica, punct cu punct, vom reusi sa relansam economia nationala si vom aduce mai multi romani in clasa de mijloc. Toate acestea, fara a depasi pragul de 3% la deficitul bugetar!", a mai scris Dragnea.

Calculele Guvernului sunt contrazise de Comisia Europeana: Deficitul va trece bine de 3%, cresterea economica va fi mai mica

Ministerul Finantelor ii raspunde Comisiei Europene, dupa mai multe avertismente legate de deficit

Seful Consiliului Fiscal vorbeste de recesiune, Grindeanu ne asigura ca nu sunt motive de ingrijorare

Putem ajunge in genunchi cu mult mai usor decat grecii! Bomba cu ceas din sistemul de pensii Interviu

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a precizat, miercuri ca dupa o scadere in luna ianuarie, incasarile din TVA au cunoscut in februarie o crestere cu 2,5% fata de aceeasi luna din 2016, respectiv de la 3.456 milioane lei, la 3.541 miliarde lei.

"Pe ansamblu, in luna februarie 2017, la bugetul de stat s-au incasat 681 milioane lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu o crestere de la 15 miliarde, la 15,68 miliarde lei.

De asemenea, in luna februarie au crescut incasarile din impozitele pe venit si salarii cu 1%, de la 2.021 la 2.042 milioane lei, precum si colectarile din impozitele si taxele pe proprietate cu 0,2%, respectiv de la 491 la 492 milioane lei.

Cea mai mare crestere a avut loc la incasarile din contributiile de asigurari, unde s-a inregistrat un plus de 15%, de la 4.551 milioane lei, la 5.225 milioane lei", a precizat Dobre.

Citeste si:
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Curtea Constituţională (CCR) ar putea să se pronunțe joi, 9 decembrie, cu privire la decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii...
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...