Dragnea vrea sesiune extraordinara pe Codurile Penale. Mitingul pro-Dancila se transforma in manifestatie "contra abuzurilor"

Miercuri, 30 Mai 2018, ora 11:01
4842 citiri
Dragnea vrea sesiune extraordinara pe Codurile Penale. Mitingul pro-Dancila se transforma in manifestatie "contra abuzurilor"
Foto: Arhiva PSD

Liviu Dragnea le-a propus, marti, parlamentarilor PSD convocarea unei sesiuni extraordinare pentru finalizarea Codurilor Penale si transformarea mitingului din 9 iunie din unul pentru Familia traditionala si pro-Dancila, in unul "contra abuzurilor".

Declaratiile au fost facute in timpul sedintei grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor, conform unei inregistrari postate pe site-ul G4Media.ro.

"Acest proces legislativ nu mai poate fi oprit (modificarea Codurilor Penale - n. red.) . In acest context, eu va rog sa luati in calcul ca posibilitate sa mai prelungim sesiunea cu o saptamana - doua. As vrea sa finalizam procesul legislativ din Camera. Florin Iordache este in grafic, nu este in intarziere, dar as vrea totusi sa nu intram in vacanta de vara. Deci, daca e sa intram intr-o sesiune extraordinara, de vina-i Florin (Iordache - n. red.), sa nu ma-njurati pe mine. Saptamana viitoare o sa ne vedem din nou sa decidem impreuna ce va urma. Ar fi pacat sa nu ducem procesul legislativ pana la capat", a spus liderul PSD, conform sursei citate.

Comisia speciala pentru Legile Justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, lucreaza la modificarea Codurilor Penale, urmand ca dupa ce trec de votul Comisiei modificarile sa ajunga la vot final in plenul Parlamentului. PNL a cerut sesizarea Comisiei de la Venetia.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a confirmat decizia, inca neoficiala, de organizare a unui miting in data de 9 iunie, afirmand insa ca ampla manifestare va avea un alt scop, nu cel mentionat anterior de colegii sai din teritoriu.

"In 9 iunie o sa facem un miting si este un miting contra abuzurilor. Este un miting contra abuzurilor care se intampla in Romania de foarte multi ani de zile. Este un miting care este dorit de mult timp de foarte multi membri de partid. Toti isi doresc, dar e o problema logistica, de transport", a afirmat presedintele PSD.

Precizam ca, pe 8 iunie, deci cu o zi inainte de marele miting, Inalta Curte ar trebui sa dea un prim verdict in procesul lui Dragnea privind angajarile fictive din Teleorman.

Initial, se anuntase ca PSD va organiza in Bucuresti si resedintele de judet manifestari de amploare pentru sustinerea referendumului cerut de Coalitia pentru Familie, dar si pentru a-si demonstra suportul de care continua sa se bucure Guvernul Dancila, contestat atat in strada, cat si in Parlament.

Citeste mai multe despre:

#Dragnea sesiune extraordinara codurile penale, #Dragnea miting PSD , #presedinte PSD