Dupa ce Iohannis a fost la protest, Dragnea reactioneaza: Presedintele Romaniei e in fruntea unei noi mineriade. E inceput de lovitura de stat

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 22:13
36388 citiri
Dupa ce Iohannis a fost la protest, Dragnea reactioneaza: Presedintele Romaniei e in fruntea unei noi mineriade. E inceput de lovitura de stat
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat, duminica seara, protestele organizate in toata tara, dar si faptul ca presedintele Klaus Iohannnis a mers in mijlocul protestatarilor.

"M-am intors de la instalarea presedintelui Americii si l-am gasit pe presedintele Romaniei in fruntea unei noi mineriade, o manifestatie neautorizata, impotriva guvernului Romaniei, impotriva ordinii constitutionale si impotriva votului popular din 11 decembrie, sabotand legalitatea care sta la baza statului de drept", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Acesta sustine ca Iohannis a incalcat legea si ca a vizat avantaje politice personale si "cerand aberatii constitutionale: retragerea unor ordonante, mai ales a unora care nu au fost date".

"E un inceput de lovitura de stat. De fapt, presedintele Iohannis vrea, asa cum a vrut si fostul presedinte Basescu, sa puna in catuse puterea legitimata prin votul democratic. Vrea ca in continuare Romania sa fie condusa de institutii fara legitimitate democratica, prin teroare, iar romanii sa ramana prizonierii unor puteri nealese", a continuat Dragnea.

Liderul PSD a sustinut ca el sustine actiunile impotriva coruptiei.

"Am spus in campanie ca vreau ca romanii sa traiasca liberi in tara lor, fara teama ca sunt ascultati, urmariti, haituiti, santajati si nedreptatiti. Nu-mi iau cuvintele inapoi. Sustin actiunile impotriva coruptiei, dar impotriva adevaratei coruptii", a continuat el.

Presedintele PSD a explicat ca a cerut Ministrului de Interne sa retraga jandarmii din fata sediului PSD, pentru ca "eu consider ca PSD n-are motive sa fie aparat", pentru ca "PSD e aparat de ideile lui politice, de programul de guvernare si de suportul popular".

Liviu Dragnea i-a transmis si lui Klaus Iohannis un mesaj: nu il va mai lasa sa participe la sedintele de guvern.

"Ii asigur pe romani ca nu-i voi mai permite presedintelui Iohannis sa rastoarne ordinea constitutionala, sa uzurpe calitati oficiale intrand abuziv in sedintele de guvern sau sa incite la dezordine sociala si violenta.

Vreau ca programul de guvernare sa fie pus in practica in totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al presedintelui Iohannis, viata romanilor are nevoie de bunastare si siguranta", a incheiat Dragnea.

Declaratia lui Dragnea vine in contextul in care zeci de mii de oameni au protestat au protestat in toata tara fata de proiectele pentru ordonantele de urgenta privind gratierea si Codul Penal.

In Capitala, bucurestenii s-au adunat in numar foarte mare, peste 30.000, in Piata Universitatii, de unde au plecat in mars spre Palatul Victoria. Marea surpriza a venit din partea presedintelui Klaus Iohannis, care s-a alaturat protestatarilor din Capitala. Pret de un sfert de ora, acesta a stat de vorba cu manifestantii, care l-au aplaudat si au strigat lozinci precum "Klaus, daca poti, apara-ne de hoti!".

Spre finalul manifestatiei din Capitala, oamenii s-au indreptat spre sediul PSD, unde au scandat "Hotii", "Rusine, rusine sa va fie", Iliescu langa Visinescu!", "PSD, ciuma rosie" sau "Dragnea, nu uita, Asteptam si cartea ta". Inainte ca protestul sa se incheie, oamenii au facut un popas si in fata sediului ALDE, unde au scandat "PSD si ALDE, aceeasi mizerie".

A.G.

#Dragnea avertisment Iohannis, #Dragnea inceput lovitura stat , #presedinte PSD