Ziare.com

E obligata Kovesi sa se prezinte la comisia de ancheta condusa de Dragnea? Ce prevede legea si ce spun expertii

de Camelia Badea
Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 08:25

   

E obligata Kovesi sa se prezinte la comisia de ancheta condusa de Dragnea? Ce prevede legea si ce spun expertii
Conducerea Parlamentului a decis, joi, sa infiinteze o comisie de ancheta care sa cerceteze mai multe aspecte controversate legate de alegerile prezidentiale din 2009, semnalate de Dan Andronic.

Pe lista vehiculata in presa cu numele celor care vor fi chemati sa dea explicatii apare si procurorul sef al DNA. Este Laura Codruta Kovesi obligata de lege sa se prezinte la audieri, daca va fi citata?

Comisia va fi, cel mai probabil, condusa de Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru fraude electorale in dosarul Referendumul si trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu.

Comisia a fost infiintata cu sustinerea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa ce Dan Andronic, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, a sustinut ca in victoria obtinuta in 2009 de Traian Basescu ar fi fost direct implicati si fostii capi ai SRI George Maior si Florian Coldea, dar si procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Citeste mai multe despre infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Conform Art. 76 din Regulamentul Camerei Deputatilor, o comisie de ancheta parlamentara "poate cita orice persoana care lucreaza in cadrul Guvernului sau in cadrul celorlalte organe ale administratiei publice", orice alta persoana chemata la audieri avand statut de invitat si putand sa refuze participarea.

In acest sens exista doua decizii edificatoare ale Curtii Constitutionale, Decizia nr. 317 din 13 aprilie 2006 si Decizia 502 din 2005, care arata ca Parlamentul "nu poate stabili drepturi si obligatii" decat pentru senatori sau deputati, precum si pentru autoritatile, demnitarii si functionarii publici, in functie de raporturile constitutionale pe care le au cu Parlamentul.

Asa s-a intamplat, de exemplu, in 2013, in cazul comisiei de ancheta Nana, cand fostul consilier prezidential Adrian Radulescu nu a venit la audieri, fara a exista repercusiuni.

In acel context, fostul procuror general Tiberiu Nitu declara: "In ceea ce priveste participarea procurorilor in fata unei comisii parlamentare, asa ceva nu se va intampla. Daca li se va cere insa, in scris, un punct de vedere tehnic, noi vom raspunde tehnic asupra eventualelor intrebari".

Mai mult, in sedinta din data de 24 mai 2007 plenul CSM a stabilit ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din autoritatea judecatoreasca.

De asemenea, s-a hotarat ca, in mod exceptional, pot participa in calitate de invitati la Comisiile parlamentare atunci cand este necesara clarificarea unor aspecte de natura tehnica sau a unor informatii de interes public, informeaza juridice.ro.

Hotararea plenului CSM din mai 2007 a fost invocata de Parchetul general si in 2013, in contextul infiintarii comisiei Nana.

Tot atunci, reprezentantii PICCJ au precizat ca procurorii pot fi supusi doar controlului judecatoresc privind legalitatea actelor si masurilor dispuse in cauzele pe care le instrumenteaza, precum si controlului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) exercitat in materie disciplinara.

Ce a mai stabilit Curtea Constitutionala in 2012

De asemenea, in Decizia CCR nr. 924 din 1 noiembrie 2012 se arata explicit urmatoarele:

"Prin, Decizia nr. 1.231 din 29 septembrie 2009, Curtea a aratat expressis verbis ca 'in fata comisiilor de ancheta, in mod obligatoriu, trebuie sa compara numai subiectele de drept care se afla in raporturi constitutionale specifice cu Parlamentul potrivit titlului III, cap. IV din Constitutie, intitulat Raporturile Parlamentului cu Guvernul. Alte subiecte de drept pot fi invitate sa ia parte la dezbaterile din fata comisiilor de ancheta, fara a exista insa vreo obligatie corelativa din partea acestora de a da curs invitatiei'.

Prin aceeasi decizie, Curtea a stabilit ca aceste comisii de ancheta 'nu au abilitarea constitutionala sau regulamentara sa se pronunte asupra vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane, ci sunt expresia controlului parlamentar'. (...) Aceste comisii nu au competenta de a da un verdict, ci aceea de a intocmi un raport cu privire la situatia de fapt anchetata, prin care se vor indica concluziile la care au ajuns pe baza actelor si documentelor pe care le-a consultat si a audierilor efectuate".

In aceeasi decizie se mai arata si ca: "Asadar, Curtea retine ca Ministerul Public este parte a autoritatii judecatoresti, iar faptul ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei nu califica Ministerul Public ca fiind o institutie publica a carei activitate s-ar afla sub control parlamentar".

Augustin Zegrean: Audierea la comisia de ancheta nu e sub juramant. Parerea mea e ca procurorul sef al DNA ar trebui sa se duca

Intrebat de Ziare.com cine este obligat sa se prezinte la comisia de ancheta care va fi condusa de Liviu Dragnea, fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean a raspuns: "Sunt obligati sa se duca toti cei care sunt intr-un raport oarecare, de supusenie, cu Parlamentul. In rest, daca omul vrea sa mearga, se duce, iar daca nu, nu. E vorba despre cei din Administratia Publica si cei din Guvern, in rest, nu prea".

De asemenea, intrebat daca exista sanctiuni pentru cei care refuza sa dea curs citarii la comisie, Augustin Zegrean a declarat ca acestia "risca diverse sanctiuni, dar si acelea sunt neclare, nestabilite".

"Nu stie nimeni ce se intampla daca nu se duc sau daca se duc acolo si mint. De exemplu, acolo nu se face audierea sub prestare de juramant, cum se face in institutiile Justitiei - la Parchet, la judecator. Deci pur si simplu se duc acolo si spun ce vor ei sa spuna", a explicat acesta.

Pe de alta parte, ce se intampla cu cei care erau membri ai Guvernului sau ai Parlamentului in 2009, cum este cazul lui Gabriel Oprea, iar in prezent nu mai au nicio calitate oficiala?

"Daca se discuta despre o perioada in care ei au fost membri ai Guvernului, bine ar fi sa mearga, pentru ca altfel risca sa se spuna despre ei lucruri pe care nu le mai pot contrazice. Dar obligatia NU exista", ne-a explicat fostul presedinte al CCR.

In aceeasi situatie se afla si fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, in prezent in rezerva. Intrebat daca acesta e obligat sa se prezinte la comisia de ancheta, Augustin Zegrean a raspuns: "Ca si in cazul oricarui alt rezervist: NU".

In schimb, Augustin Zegrean este de parere ca procurorul sef al DNA trebuie sa raspunda citatiei, daca va exista una.

"Cred ca da, pentru ca el este in slujba statului. El nu intra la Guvern, dar DNA face parte din Ministerul Public. Iar numirea procurorilor se face, oarecum, prin Ministerul Justitiei. Deci parerea mea este ca procurorul sef al DNA trebuie sa mearga la comisie, daca este citat, pentru ca este intr-un raport cu statul, intr-o functie publica", a subliniat Augustin Zegrean.

Vicepresedinte al Comisiei pentru Regulament: Ar trebui sa vina, dar procurorii n-au venit niciodata

Pe site-ul Ministerului Public scrie ca art. 131 din Constitutie prevede explicit ca "procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, impartialitatii si al controlului ierarhic sub autoritatea ministrului Justitiei", dar "aceasta nu inseamna ca Ministerul Public este subordonat ministrului Justitiei".

"Autoritatea ministrului Justitiei nu are in legislatia noastra sensul unei subordonari ierarhice, ci acela al unei relatii administrative, similara cu relatia existenta intre ministrul Justitiei si instantele judecatoresti.

Ministerul Public nu se afla sub autoritatea ori subordonarea Ministerului Justitiei, procurorul nu poate primi ordine de la functionarii acestui minister", mai scrie pe site-ul institutiei.

Intrebat de Ziare.com care este parerea sa cu privire la acest caz, deputatul UDMR Marton Arpad, vicepresedinte al Comisiei pentru Regulament, ne-a declarat ca procurorii nu pot fi obligati sa vina la comisia de ancheta si nici n-au facut asta vreodata pana acum, dar a subliniat ca, in opinia sa, orice cetatean, inclusiv procurorii, ar trebui sa dea curs unei astfel de citatii.

"Este o problema care de foarte multe ori a fost dezbatuta intr-un fel sau altul - daca sunt sau nu sunt obligati procurorii sa participe la astfel de audieri, avand in vedere statutul lor oarecum ambiguu in structura constitutionala.

Despre ei se vorbeste in capitolul de Justitie, dar, in mod evident, in lumea intreaga si conform Constitutiei Romaniei, justitia se realizeaza de catre instante. Procurorii au un statut oarecum interesant, pentru ca Ministerul Public este in coordonarea Ministerului Justitiei, ca atare ca un reprezentant al interesului general in procese, procurorul este, teoretic, legat de acel interes care se exercita de catre Guvern.

Insa de foarte multe ori se argumenteaza ca nu au o astfel de obligativitate si, de obicei, procurorii nu vin la comisie, ci reclama independenta Justitiei sau un atac la independenta Justitiei, in cazul in care sunt chemati la audieri.

Deci este o problema fara o reglementare clara in acest domeniu. Punctul meu de vedere ar fi ca, in orice stat democratic, orice persoana chemata in fata unei comisii de ancheta a Parlamentului trebuie sa se prezinte. Inclusiv presedintele SUA se prezinta, la ei. Noi avem insa o democratie originala, cam prea departe de ceea ce inseamna democratie. In rest, ati sesizat bine: nu avem in regulament nimic si va incepe dezbaterea daca este sau nu este obligat sa vina in fata Parlamentului", ne-a explicat Marton Arpad.

Deputatul UDMR a mai spus ca asa s-a intamplat si in cazul Comisiei de ancheta Nana, dar nu numai.

"De mai multe ori, nu am o evidenta acum. Inclusiv in momentul in care am redactat regulamentul. Ori de cate ori era chemat un procuror sa apara in fata unei comisii de ancheta, niciodata nu a aparut. Nu exista sanctiuni, ca atare ramane la latitudinea lor", a afirmat acesta.

Profesor de drept constitutional: E o comisie convocata in conditii bizare

Profesorul universitar Ioan Stanomir, fost presedinte al Comisiei prezidentiale de analiza a regimului politic si constitutional, a sustinut ca modul in care functioneaza Ministerul Public nu este de competenta Parlamentului, ci a CSM, iar aceasta comisie de ancheta a fost convocata "in conditii bizare".

"In opinia mea, avand in vedere statutul special al magistratilor din cadrul Ministerului Public, convocarea lor in fata unei comisii de ancheta parlamentare ar fi de natura sa dauneze separatiei si echilibrului puterilor in stat. Eu cred ca nu este menirea unei comisii de ancheta parlamentare sa cerceteze modul in care functioneaza Ministerul Public. Pentru a cerceta modul in care functioneaza Ministerul Public avem la indemana CSM si propriile mijloace ale ministrului Justitiei, daca acesta doreste sa o faca.

Ceea ce pot spune in acest moment este ca e vorba despre o comisie de ancheta convocata in conditii bizare si in baza informatiilor furnizate de un personaj politico-mediatic la fel de bizar - Dan Andronic. Faptul ca Dan Andronic este invitat cu regularitate sa se prezinte la DNA in cadrul unor anchete al caror obiect il face mi se pare ca spune ceva despre credibilitatea acestui domn.

A convoca o comisie de ancheta este un fapt legitim. A antrena Parlamentul pe urmele unor informatii dubioase poate sa duca la deprecierea simbolica a unei institutii si asa afectate", a declarat prof. dr. Stanomir pentru Ziare.com.

Ce prevede Regulamentul Camerei Deputatilor

Articolul 76 din Regulamentul Camerei Deputatilor prevede urmatoarele:

(1) In vederea audierii, Comisia de ancheta parlamentara poate cita orice persoana care lucreaza in cadrul Guvernului sau in cadrul celorlalte organe ale administratiei publice si care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei.

Comisia parlamentara poate invita orice alta persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei si care accepta sa fie audiata.

(2) Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara.

(3) La cererea Comisiei de ancheta parlamentara orice persoana care lucreaza in cadrul Guvernului sau in cadrul celorlalte organe ale administratiei publice si care cunoaste fapte sau imprejurari in legatura cu obiectul cercetarii ori care detine un mijloc de proba este obligata sa le aduca la cunostinta sau sa le infatiseze la termenele stabilite. Institutiile si organizatiile sunt obligate, in conditiile legii, sa raspunda la solicitarile Comisiei de ancheta parlamentara in termenul stabilit de aceasta.

(4) Cand, pentru lamurirea unor fapte sau imprejurari in vederea aflarii adevarului, este necesara intocmirea unor rapoarte de expertiza, Comisia de ancheta parlamentara solicita efectuarea de expertize.

(5) Dispozitiile legii referitoare la citarea, prezentarea si ascultarea martorilor, precum si cele privitoare la prezentarea si predarea obiectelor ori inscrisurilor sau efectuarea expertizelor se aplica in mod corespunzator.

(6) Presedintele comisiei care efectueaza ancheta atrage atentia persoanei audiate ca are obligatia de a spune adevarul, de a nu ascunde nimic din ceea ce stie si ca nerespectarea acestei obligatii atrage raspunderea penala.

(7) Comisia poate solicita in cursul investigatiilor si accesul, in conditiile legii, la informatii clasificate.

(8) Cheltuielile necesare efectuarii expertizelor si a altor acte procedurale, ce tin de activitatea comisiei, se aproba de Biroul permanent al Camerei Deputatilor, la solicitarea presedintelui Comisiei de ancheta parlamentara.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 41711 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
53 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O comisie parlamentara condusa de condamnatul

definitiv dragnea este o bataie de joc, o sfidare a statului de drept, a UE si a tuturor care cred in democratia adevarata, nu in cea "originala" a la iliescu-ponta-ghita-tradiceanu-basescu-dracnea.

Nici o comisie parlamentara nu a rezolvat nimic in Romania.

NB: Cat despre condamantul dracnea, ce sa zic: a luat-o pe urmele lui ceausescu.
Ieri s-a ratoit la seful armatei, nu a indraznit nici un presedinte inainte. erdoganul diliorman se crede guvern, parlament, mai nou si comandantul suprem al armatei.
Nici SMURD-ul nu-l mai poate salva, dragnea traieste paralel cu realitatea.
-------------------------
"A convoca o comisie de ancheta este un fapt legitim. A antrena Parlamentul pe urmele unor informatii dubioase poate sa duca la deprecierea simbolica a unei institutii si asa afectate", a declarat prof. dr. Stanomir pentru Ziare.com.

 

Iata cum ne-am intors in anii "50. Iata cum un semidoct isi permite

... sa ancheteze un om bine pregatit, un profesionist, o persoana care a invatat carte pe bune si nu si-a cumpărat diplomă, precum toti PSD-istii-impostori, de la taraba universitattilor particulare. Cum i se permite asa ceva unui infractor, unui condamnat penal pentru frauda electorală? Sigur ca ma refer la Dragnea.

 

Dracnea ar trebui saltat.

Parerea mea.

 

Deci , 2 criminali , dragnea si tariceanu fac legea

Romania a devenit stat mafiot !

Guvernul, CSM, IccJ, Parchetele, etc, trebuie să

stea la dispoziția pușcăriașilor penali in timpul executării pedepselor pentru a fi umiliți și a primi directive ca pe vremuri de la organele PCR. Asemenea batjocură nu s-a pomenit in istorie.
PSD trebuie urgent scos in afara legii, iar borfașii care au pustiit Romania obligați să restituie tot ce au furat.

@Ana VIVA

Stati linistita ca nici noi nu suntem mai brej, noi i-am ales!

Lumea se intreaba cine-l numeste pe condamnatul Dragnea in diferite

... functii. NIMENI! Haideti să ne amintim - pe Dragnea nimeni niciodată nu l-a numit in nici o functie - cand s-a ales șef PSD - a fost singurul candidat. Amintiți-vă cum a procedat Dragnea cand și alți PSD-iști au indrăznit să-și depună candidatura la șefia partidului.
Ca șef al camerei deputaților - Dragnea n-a fost ales democratic, Dragnea s-a autonumit, fără ca cineva să-l oprească. Impostorul Dragnea a considerat ca functia de sef al camerei deputatilor i se cuvine. De ce, pentru ce calitati și merite nu știe nimeni.
Acum, ca șef al comisiei de anchetă a prezidențialelor din 2009 - nu l-a numit nimeni, el se vrea șeful acestei comisii pentru că, așa cum el insuși spune: "E dorinta mea de cand eram mic." (Articol pe ziare,com, ieri,ora 12,48.) Dragnea se autonumeste unde vrea el și nimeni nu i se opune. Unde-i opozitia? Iata de ce Dragnea isi bate joc de oameni, iata de ce Dragnea sfidează, pentru ca-i ține să facă ce vrea el fără ca nimeni să i se opună.

Ce relevanță are, acum, după 8 ani, o comisie de anchetă care să

... analizeze prezidentialele din 2009? Ce se urmărește?
Simplu - in stilul PSD-ist bine știut, excelent la manipulări - abaterea atenției populației de la realitatea zilnică, din ce in ce mai alarmanta, mai dramatică.

@silvi_h

Romanii au dreptul sa stie adevarul , chiar daca au banuit cum stau lucrurile!
In plus de dragul democratiei pentru care unii si-au jertfit viata , e bine de stiut! Poate, cine stie, nu se mai intampla!

"E obligata Kovesi sa se prezinte...?" NU.

Sa nu mai lungim pelteaua.
Escrocii si condanmatii penali nu pot nici macar sa fac vreo comisie, decat daca au alti penali si hoti sa ii acompanieze!

Pescarul Draknea ne arata: Uite-asa de mare era casalotul din marile calde :)))))))) Singurul raspuns este un bratz de onoare :)

http://p2.storage.canalblog.com/27/36/529468/51025809.jpg

Comisia vrea si ea

sa le mai masluiasca odata.
Ca d-aia e comisie

 

@pilula

Cand in 2012, "noaptea ca hotii" au dat o erata si nici nu am realizat cvorumul , nu s-a agitat nimeni!

@pilula me 09.57

"Parlamentul e vointa poporului"

- aia 18% , care'au votat pesedeaua !? :o(((

"E obligata Kovesi sa se prezinte la comisia de ancheta condusa de Dragnea? Ce prevede legea si ce spun expertii"

......Niste romani si-au Tras un Glonte in Picior,

...si acum se Tavalesc pe jos de Durere dupa Rezultatul votului Dat de Ei?Pescarul Dragnea v-a adus acum Trofeul 'Balena Albastra'ca toti votantii sa aiba haleala!Romanii au votat 'Balena Albastra",fara tancuri sovietice pe acolo, Inca!'Tot inainte' scria pe insigna mea de pionier!La un pas era Prapastia!Dar Iliescu cu 'parasutele rusesti' au facut o Aterizare lina!In Capitalismul de Cumetrie!Sa ridem sau sa plingem?DA unde este 'STRADA ALBASTRA'?Cu o victorie Covirsitoare,Dragnea da Dovada de o mare Rabdare Intelepciune si Intelegere fata de votantii romani!
viorel ratiu cincinnati oh usa

Așa ceva ...

Cum s-a activat presa care face parte din Divizia de Propagandă in apărarea Zeiței supreme! Păi măi propagandiștilor, dacă dr. Koveși nu a fost prezentă in acea seară la "cina de taină", nu este nicio problemă, dar dacă este cum spune Andronic și cum dă de ințeles Oprea, ce naibii căuta acolo?

 

Doctore , fi explicit

vrei ca dragnea sa fie saltat in functie sau saltat de parchet ?

hang up

in varianta cu limba scoasa

Eu vreau o comisie in care phorcii lui Dragnea

sa vina sa declare.
CCR a spus ca oricine e platit din bani publici e obligat sa dea curs cerererii comisiilor parlamentare.
Prin urmare porcii lui Dragnea sunt pasibili de consecinte penale daca nu se prezinta inclusiv fiul sau.
Vorba aceea ...banii la bani trag implicit... phorcii la phorci trag.

Si sa ne explice Kovesi de ce crede ca phorcii lui Dragnea de la ferme vor trebui sa zboare.

si de ce s-ar duce?

In tara condusa de infractori,care ar fi rezultatul acestei convocari?
Cei care gandesc isi pun intrebatea fireasca:
va merge sa fie intrebata daca a fost acolo?
Va raspunde :NU!
Si apoi,ce ?Sunt lucruri importante de facut,legi,etc. si infractorii,ce fac?
Pierd timpul pe banii nostrii!
Ce a rezolvat comisia Nana in afara faptului ca a dat barfitorilor apa la moara?
Nimik,Deci draknea si bogamul tradiceanu,rezolva nimic din Haos.

Eu m-as duce in locul ei cu o singura conditie:

Comisia lui Tutalau sa publice rezultatul. Dar nu asa... un rezultat din ala formulat in limbaj "diplomatic" din care poti deduce orice, asa cum i-au facut-o lui Coldea (Comisia a evitat sa spuna daca Ghita i-a platit intradevar concedii lui Coldea, sau daca au petrecut concedii impreuna, asa cum a descris Ghita romanilor la programul lui de televiziune).

si?... Ciolannis? ala conduce deci e infractor sau

nu conduce, deci nu e infractor? gagiul si-a tras casa cu acte false, asa a hotarat justitia, odata si odata i-o veni si lui randul sa dea cu su8bsemnatul la Parlament, ca Kövesi... prescrierea se intrerupe cat are imunitate... asa-i intr-un stat de drept...

DRAGULUI BENGOS,

Fa un exercitiu de imaginatie, colega: tu te afli intr-o tovarasie, la o masa, in calitate de invitat! Acolo, se discuta despre manariile firmei in care lucrezi! Tu te saturi si pleci la un moment dat! Uiti de poveste vreme de 8 ani si, brusc, un prieten, care vrea sa-si salveze onoarea dupa ce a fost prins de capul firmei ca vindea informatii rivalilor, isi aduce aminte ca erai cu el la masa, acum 8 ani! Si? Daca erai acolo, ce? Asa si cu Andronicul, "consultant" de la dreapta la stanga, pe posete cu sute de mii de Euro, plimbate de agentii S.R.I-ului condus de PSD-istul George Maior! PROBELE, colega, le are? PROBE ca doamna Kovesi a furat voturi pentru Basescu sau geonel, are??? Sau doar ne place numele doamnei si nu putem dormi fara a-l visa si in somn? P.S. Bengosule, vine Ghita acasa si facem fum mult sa nu mai vedem cine infige mai repede cutitul in cine! Asta-i TINTA, colega! Haite de mafioti nu pot sa scape de TRAUMA produsa de procurorii D.N.A! De la Daniel Morar incoace! Dar numai *** mascul roman, poate sa ofere acest spectacol absolut fulminant si revelator pentru ABSENTA barbatiei la romani!

De ce ar refuza ?

Personal sunt convins ca securitatea prin oamenii sai plasati peste tot a pus vartos umarul pentru a fi alesi presedinti convenabili lor in primul rand . Doar asa se explica perpeetuarea si consolidarea sistemului mafiot securist in acesti ultimi 12 ani marcat de grave abateri ale justitiei de la menirea sa fireasca . De aceea raman sceptic ca eventualele manarii comise in scopul deturnarii rezultatelor electorale reale vor putea fi dovedite de vreo comisie parlamentara si nu numai . Daca Kovesi refuza sa se prezinte in fata comisiei inseamna ca are multe belele personale de ascuns sau ca pur si simplu raspunde in continuare ordinelor si indicatiilor primite cine stie de unde .

 

@george 2seku'ture 08.47

"Doar asa se explica perpeetuarea si consolidarea sistemului mafiot securist in acesti ultimi 12 ani"

- da bre, ca pe ilici kgb l-a ales liga temperantzei ! :o)))

"E obligata Kovesi sa se prezinte la comisia de ancheta condusa de Dragnea? Ce prevede legea si ce spun expertii"

-ce sa caute acolo !? sa stea la dna shi sa lucreze la dosarele lui draknea shi tarliceanu shi ale acolitzilor lor ! :o(((

@ niculaeda

Spre deosebire de ultimii doi pioni , Ilici a fost ales in procent covarsitor de multime . Stia prea bine acest lucru si ca atare n-a avut nevoie sa apeleze la serviciile deloc dezinteresate ale securistilor sau sa faca vreun aranjament de vasalitate postelectoral cu acestia chiar daca unii dintre acestia s-au mobilizat pentru el . Te-am crezut mai istet , dar ramai un simplu textier poluator . Pe viitor poate ca renunti sa ma mai bagi in seama .

 

@george 2seku'ture 09.17

- adica securitatea romana face "revolutzia" iar ilici apare din senin , fara acordu' lor !? iar cu bagatu' in seama stai linishtit , nu te baga nimeni in afara ta !:o(((da' nu neg ca poate sunt unii care vor sa te "parcheze" prin cine shtie ce locatzii !:o)))

"E obligata Kovesi sa se prezinte la comisia de ancheta condusa de Dragnea? Ce prevede legea si ce spun expertii"

 

 

@00110011

Cu politicieii are voie sa se intalnrasca DNA/Procurorul General , Sefii SRI ,etc , in ziua alegerilor ?

Tipic

Totul e neclar si interpretabil.
Tipic pentru legislatia rromana!
Facuta de Parlamentul RRoman!
Puterile in stat sunt: Executiva(guvern),Judecatoreasca si Legislativa(trecute in ordine alfabetica).
Iata ca in RRomania puterea Legislativa vrea sa judece puterea Judecatoreasca!
Haos total!!!
Miscare browniana!!!

 

Kovesi trebuie sa se prezinte repede doar la ambasade!

In fata Parlamentului Romaniei nu trebuie! Parerea loserilor!

ba Mareane, Kovesi trebuie sa se prezinte in fata

unor penali ?
ca daca s-ar prezenta in fata PSD-istilor, e ca si cum un om al legii ar da socoteala unor hoti.
pricepi ? sau vrei un desen ?

ia zi

mery , ciuscarul cate camere are la palat...47 ???

asta noua ,amanta, cati ani are... 24????

pescuitul in maldive a costat 18 000 sau 17 000 de coco???

proprietate din brazilia, valoreaza 2 000 000 de coco sau exagereaza lumea ??? !!!

In fata parlamentului sigur ca da.

dar numai daca este concert.
Daca concert nu e,nimic nu e.

din hatisul legislatiei romane

legislatia romana e ca o padure tanara unde iai au adapostul si serpii si vulpile. cand legile ca si copacii vor creste atat de mari incat sa selecteze pe cei vigurosi, atunci vom avea lucruri clare si stabile. pentru asta trebuie 50 de ani de pace. intre timp, cand va aventurati in hatisul legislatiei romane, luati cu voi un austriac cu drujba

 

andronic cel mic

Să presupunem că andronic are dreptate in legătură cu persoanele prezente acolo. Intrebare : este ilega , imoral sau ingrașă o asemenea adunare.Dacă andronic știe că acolo s-au fraudat alegerile sau mai știu eu ce ilegalități s-au pus la cale DE DE A TĂCUT pană acum acest andronic cu a mic?

 

"Naravul din fire n-are mantuire!"

Este scris in Constitutie dreptul de a alege pe cine vrei? Este! Este votul secret? Este! In afara de Andronic, toti participantii la cina generosului general Oprea erau doctori! Dupa ce ca am ramas fara doctori, Dragnea vrea sa ne lase si fara astia care au mai ramas in tara (din patriotism!)! Pentru ca si-a pastrat naravurile de pd-ist (curent politic ajus in lada de gunoi a istoriei), Dragnea trebuie arestat, condamnat si,la nevoie, chiar judecat!

 

"BLACK CUBE" A ESUAT!

Hartuirea lui Ghita a esuat! Magistratii CCR-ului i-au interzis lui Dorneanu sa mai vorbeasca in numele lor dupa ce i-a fortat sa dea o decizie ABERANTA in cazul O.13! Judecatorii din reteaua Voicu au amanat si au tot amanat rezolvarea cauzelor lui Dragnea si tradiceanu, doar, doar ii vor salva Ciordache "alta-ntrebare"! Instrumentele puse la munca de Traian Basescu si haita sa mafiota, au esuat! Acum, cand Ghita se apropie de casa, a intrat in lupta, corp la corp, insusi impartitorul tepelor pentru coruptii neamului, de dragul amantei, fiicei, ginerelui si fratelui! El stie foarte bine ca singurul sau dusamn, coana Joitica, NU va plati oalele sparte ale sistemului mafiot pus la punct de "seful cel iubit!" Si? Dupa atata energie si bani risipiti, Procurorul Sef al D.N.A este tot in functie! P.S. Pozitia lui grinda-briantina si a ministrului actual al Justitiei, avuta PUBLIC, ieri, alaturi de Vicepresedintele C.E, Timemmans, socialist de felul sau, i-a bagat in vrie! Pozitia lui Timermmans, care s-a adresat DIRECT, LIVE, poporului roman, i-a ingrozit! Care, ca orice popor european normal, isi doreste un Stat de Drept! pentru el si generatiile viitoare! Cand Tudorel al nostru le vorbea despre confiscarea EXTINSA a averilor FURATE in recentul sfert de veac, in Romania, parca i-ai atins cu acid sulfuric! Aceasta REUSITA a Doamnei Monica Macovei, - URIASA! - votata de Parlamentul European, trebuie introdusa in legislatia romaneasca, facand parte din legislatia europeana la care Romania trebuie racordata! Asta le-a spus ieri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader! Si am vizionat cu totii pozitia lui Dragnea, care pana acum, zicea el, nu era de acord cu soferul lui Ilici via Voicu! Brusc si dintr-o data, il doare-n pix de tot Guvernul, si-i ia la misto pe grinda si Dorel! Ca nu-i respecta "programul de guvernare" menit a DISTRUGE Romania pentru totdeauna! P.S. Ar fi culmea s-o vezi pe Sefa D.N.A "anchetata" de infractorul Dragnea cocotier!!!!

 

NESIMTIREA NEBUNILOR!

Macar acum, dupa jumatate de an de la alegeri, inteleg si slugile pachetelor sociale, ce-i interseaza pe socialistii caviar care-i fraiesc de 27 de ani incoace! P.S. Baietii asta si-au propus, dragilor, sa INGROAPE Romania! In datorii, pentru inceput, neam de neamul nostru nenascut! Ca in vremea lui tradiceanu, ne lasa fara banii gospodariti de Ciolos, in fata furtunii ce vine peste lume! Asezonat cu raptul ultimelor resurse de independenta si refacere a Statului National Roman! In numele "patriotismului religios" pe care-l asuma socialistul caviar, cocotierul porcar, Dragnea!

 

DRAGNEA, LA PUSCARIE!

Atat!

 

TRADICEANU, LA PUSCARIE!

Atat!

 

AVEM PROCURORI

care stiu instrumenta TRADAREA de tara? Daca ii avem, dati drumul la instrumentarea acestui caz de "grup mafiot organizat" intru DISTRUGEREa Romaniei!!!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor