Eroul din dinastia Dragnea

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 08:26
13827 citiri
Eroul din dinastia Dragnea

Cine a urmarit festivitatile desfasurate, miercuri, cu prilejul Zilei Armatei Romane, a avut ocazia sa ramana poate socat auzind ca, in calitate de veteran al celui de Al Doilea Razboi Mondial, a luat cuvantul, intr-un cadru cat se poate de solemn, un general cu numele Marin Dragnea.

Fireste, numele nu poate ramane neobservat. Una e sa zici Dragnea si alta e sa zici Ionescu sau Popescu. Numele bate la ochi, iar gandul te duce imediat la eventuala legatura dintre generalul-veteran si jupanul Partidului Social-Democrat.

Mi-am satisfacut curiozitatea, am deschis enciclopedia virtuala Wikipedia si am gasit imediat legatura: generalul Marin Dragnea este originar din Teleorman. Un alt site ne informeaza ca acelasi Marin Dragnea era var primar cu tatal dlui Liviu Dragnea, actualul lider al PSD. Si iata ca cercul s-a inchis.

Nu stiu daca nepotul si-a adus unchiul la microfon, ca sa-i dea importanta, sau daca pur si simplu l-au servit lingaii si adulatorii liderului PSD, care roiesc in jurul lui, in speranta de alisveris. Asta n-are prea multa importanta. Pentru mine, important este ca am ramas cu un gust amar, poate nu tocmai justificat, dar tot amar.

Pur si simplu, nu-mi suna bine la ureche sa aud ca figuri teleormanene, pana mai ieri absolut terne, ajung brusc inalti demnitari (dna Carmen Dan), ajung sa se scalde in fonduri europene (beizadeaua dlui Dragnea) sau sa se bucure de onoruri subite (unchiul domniei sale).

In tara inca mai exista destui veterani de razboi care au supravietuit macelului de la Cotul Donului, care au luptat pentru eliberarea Transilvaniei, apoi in continuare pana in Muntii Tatra si, in loc de recompensa, s-au pomenit ca regimul comunist i-a supus opresiunii.

Nu este cazul generalului Dragnea. Dupa cateva inclestari pe front, soldatul Marin Dragnea, ajuns sergent TR, a fost brusc luat prizonier. Nu se stie daca a dezertat, a fost capturat prin incercuire sau s-a predat pur si simplu, impreuna cu altii, slabi de inger si ei.

Sovieticii au apreciat gestul "patriotic" al tradarii si l-au racolat pentru divizia Tudor Vladimirescu, pregatita anume ca sa introduca stalinismul in tara noastra. A primit gradul de sublocotenent.

Dupa razboi, regimul comunist l-a rasplatit imparateste pe sergentul Marin Dragnea: in noua ani a ajuns colonel, iar dupa represiunea studentilor timisoreni din 1956, a fost avansat general.

Revolutia din 1989 l-a prins cu gradul de general-locotenent si, la scurt timp dupa evenimente, in noul regim Iliescu s-a pomenit ajuns presedinte al Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, functie pe care o detine si astazi.

Probabil ca in aceasta calitate a vorbit generalul Marin Dragnea miercuri, de Ziua Armatei. Dar iarasi ma intreb: oare Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi n-a reusit sa-si aleaga, dupa 1989, un presedinte integru, care sa nu fi fost colaborationist al sovieticilor, inrolat de acestia in divizia Tudor Vladimirescu si infiltrat in Romania ca sa instaleze aici stalinismul, alaturi de Ana Pauker si Emil Bodnaras?

Poate unii nu stiu, dar in temnitele comuniste au fost aruncati numerosi militari, indeosebi ofiteri si generali romani de cariera, pentru simplul motiv ca au participat la razboiul "antisovietic".

Vina lor este aceea ca n-au dezertat, n-au tradat si nu s-au predat, asa cum a facut sergentul TR Dragnea Marin, ajuns astazi general incarcat cu galoane comuniste, pline de stele ceausiste si chiar diplome primite de la presedintii care au mai urmat.

Oricare din ei, daca dezerta, daca se preda sau daca trada, astazi putea face pe eroul cu fruntea sus si chiar sa fi luat cuvantul de Ziua Armatei, ca sa-i preamareasca pe cei care au luptat, nu s-au predat, n-au tradat si s-au sacrificat pe altarul patriei.

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#Ziua Armatei Romane, #Marin Dragnea general, #Marian Dragnea unchi Liviu Dragnea , #presedinte PSD
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
Tovarasul Sticlete,dumneata esti un fel de Basescu,care l-a
Poza profesoru
profesoru
rank 3