Un fost responsabil cu propaganda in China, acuzat de crime impotriva umanitatii, a fost primit cu onoruri la Bucuresti de liderii PSD

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 12:24
7388 citiri
Un fost responsabil cu propaganda in China, acuzat de crime impotriva umanitatii, a fost primit cu onoruri la Bucuresti de liderii PSD

Liu Yunshan, inalt oficial al Partidului Comunist Chinez, fost sef al Departamentului de Propaganda, acuzat de crime impotriva umanitatii si totodata un sustinator al cenzurarii Internetului, se afla in Romania in "vizita de bunavointa", la invitatia lui Liviu Dragnea.

"Liu Yunshan, membru al Comitetului permanent al Biroului Politic al Comitetului central al PCC, efectueaza vizita in Romania invitat de Liviu Dragnea, presedintele Partidului Social-Democrat, de guvernamant, si presedinte al Camerei Deputatilor", informeaza Agerpres.

Conform agentiei Xinhua, demnitarul chinez efectueaza zilele acestea "vizite de bunavointa" atat in Romania, cat si in Cehia. Insotit de o delegatie consistenta, Liu Yunshan participa vineri la Summitul Romania-China-Europa de Est, organizat de Romania la Palatul Parlamentului, informeaza TVR.

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan a criticat prezenta lui Liu Yunshan la Bucuresti.

"Premierul Tudose l-a primit astazi pe comunistul chinez Liu Yunshan. Guvernul Romaniei nu ne spune cine este acest domn, ci doar ca este 'inalt demnitar chinez'.

Va spun eu cine este: a fost 10 ani de zile sef al Departamentului de Propaganda al Partidului Comunist Chinez. Mai rau nu se poate!", a scris joi seara pe Facebook Siegfried Muresan.

De asemenea, la scurt timp de la sosirea in Romania, Asociatia Falun Dafa Romania a transmis un comunicat de presa in care atrage atentia asupra "implicarii directe a lui Liu in abuzuri in masa impotriva drepturilor omului".

In scrisoarea adresata premierului Tudose si parlamentarilor romani se arata ca "Liu Yunshan a fost, incepand cu anul 1999, unul dintre cei mai importanti pioni ai represiunii violente impotriva Falun Gong, un genocid initiat la nivel national in China, indreptat impotriva a peste 70 de milioane de oameni". Totodata, in document sunt descrise o serie de orori "care au avut loc cu autorizarea, ajutorul substantial si sub conducerea speciala a lui Liu Yunshan".

Pe de alta parte, Liu Yunshan este unul dintre inaltii demnitari chinezi ingrijorati de numarul mare de concetateni care folosesc forumurile online pentru a critica guvernul. Conform declaratiilor publice, atat el, cat si alti lideri cu influenta din tara sa, sunt de parere ca Internetul are nevoie de anumite reguli.

Mai mult, "in China nu poti intra pe Facebook, Twitter, Google si multe alte site-uri", scrie Playtech.ro.

"Accesul la aceste serviciioccidentaleeste interzis ca politica de stat. Alternativele locale sunt mai mult decat decente, dar rolul lor nu este doar de ajuta oamenii sa interactioneze online, ci de a fi monitorizati atent de stat. Acesta politica se aplica de foarte multi ani si sunt sanse infime sa devina mai relaxata in viitor", mai scrie sursa citata.

De altfel, anul trecut, Mark Zuckerberg insusi a incercat sa il convinga pe Liu Yunshan sa relaxeze politicile Chinei cu privire la restrictionarea Internetului, fara succes insa, conform The Guardian.

C.B.

Citeste si:
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...