Intortocheata poveste a fermei de porci Salcia. Fiul lui Dragnea ar fi vandut tot inca de la inceputul anului

Joi, 10 August 2017, ora 20:00
11498 citiri
Intortocheata poveste a fermei de porci Salcia. Fiul lui Dragnea ar fi vandut tot inca de la inceputul anului

Ferma de porci din comuna teleormaneana Salcia este in lumina reflectoarelor de ceva luni bune. In primavara, odata cu masurile adoptate de ministrul Agriculturii Petre Daea, iesea la iveala ca Stefan Valentin Dragnea (28 de ani), fiul lui Liviu Dragnea, detine acea ferma ce a incasat in ultimii trei ani circa 4 milioane de euro sub forma de subventii de la UE si bani de la stat.

Daea, care tocmai sustinuse cresterea ajutorului de stat pentru producatorii de carne de porc, a negat ca masura lui ar fi cu dedicatie pentru fiul sefului PSD. Argumentul suprem, spunea Daea, e ca nici nu il cunoaste pe Valentin Dragnea, dar ca se va duce personal sa il felicite pentru implicarea sa in industrie.

Scandalul a ajuns si in Parlament unde fostul presedintele Traian Basescu a spus ca ar fi utila o ancheta parlamentara in legatura cu ferma de porci. Prezent in plen, Dragnea i-a raspuns cu niste insulte mai mult sau mai putin mascate si s-a limitat doar sa spuna ca s-au dat "informatii mincinoase in ceea ce priveste unele legaturi financiare sau economice".

Deci n-a negat in niciun fel implicarea curenta a fiului sau in conducerea fermei de porci. Si n-a facut-o nici in iulie, cand presa a scris ca fiul sau a decis ca ferma Salcia sa aiba actiuni la purtator, si nu actiuni nominative ca pana in atunci.

Joi, Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci de la Salcia, a fost retinut intr-un dosar de evaziune fiscala in care prejudiciul e de peste 9 milioane de euro.

Dupa ce toata presa a prezentat subiectul facand legatura cu Stefan Valentin Dragnea, avocata familiei liderului PSD, care este si aparator al lui Ilie Dragne in aceasta speta, a declarat ca, de fapt, fiul sefului Camerei Deputatilor nu mai detine nicio actiune la ferma in cauza.

Maria Vasii a povestit, la Antena3, ca Stefan Valentin Dragnea si-a vandut intreg pachetul de actiuni lui Ilie Liviu Dragne si ca tranzactia ar fi avut loc la inceputul anului.

"Domnul Ilie Dragne este unicul proprietar al fermei. Fiul domnului Liviu Dragnea nu mai are nicio calitate in aceasta firma, el si-a vandut actiunile la inceputul acestui an. Am la mine documentele procurorilor si raportul intocmit de specialistul care a intermediat aceasta operatiune.

In perioada vizata de procurori 2010-2016 domnul Dragnea era asociat, dar conform legii el nu are nicio resposabilitate in ceea ce priveste evaziunea fiscala, conform legii contabilitatii", a spus Vasii.

Potrivit News.ro, inainte de aceasta tranzactie de care tocmai am aflat, fiul lui Dragnea detinea 90% din actiuni, in timp ce Ilie Dragne 10%.

Citeste si:
Liviu Dragnea se laudă că a plafonat prețul la energie și la gaze: „Acest guvern de trădători îi amenință pe români”
Liviu Dragnea se laudă că a plafonat prețul la energie și la gaze: „Acest guvern de trădători îi amenință pe români”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea și acualul președinte al partidului Alianța pentru Patrie a reacționat miercuri, 19 ianuarie, pe subiectul crizei prețurilor la energie și gaze...
Florin Cîțu vs. Marcel Ciolacu, etapa certificatului COVID. Cine vrea și cine nu vrea introducerea documentului
Florin Cîțu vs. Marcel Ciolacu, etapa certificatului COVID. Cine vrea și cine nu vrea introducerea documentului
Președinții PNL și PSD nu par să fie pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește certificatul COVID. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 19 ianuarie, la Parlament,...