Liderii PSD, luati prin surprindere de propunerea organizarii unui congres extraordinar: Pentru ce ne trebuie?

Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 17:29
6392 citiri
Liderii PSD, luati prin surprindere de propunerea organizarii unui congres extraordinar: Pentru ce ne trebuie?
Foto: Facebook/Liviu Dragnea (Arhiva)

Liderii social-democrati au fost luati prin surprindere, miercuri, inaintea sedintei Comitetului Executiv National al PSD, de propunerea presedintelui partidului, Liviu Dragnea, privind organizarea unui congres extraordinar in luna martie, unii dintre ei exprimandu-se impotriva acesteia.

"Congres 'la termen' cred ca ma intrebati, nu?", a fost prima reactie a vicepresedintelui PSD Doina Pana.

Cand jurnalistii i-au spus ca Liviu Dragnea a facut acest anunt, Pana a afirmat ca este "prima oara" cand aude de aceasta propunere.

Intrebata daca este nevoie de organizarea unui congres extraordinar, ea a spus: "Avand in vedere ca urmeaza un an electoral, e posibil. Nu stiu. Nu m-am gandit, dar sigur vom discuta la CExN".

Liderul PSD Arges, Serban Valeca, a fost un alt lider surprins de intrebarea jurnalistilor.

"O sa vedem care este motivatia. Am aflat si eu - acum vin de la Parlament in masina. O sa vedem care este motivatia si daca... s-ar putea sa fie nevoie pentru sa spunem revigorarea documentelor programatice ale partidului. N-are legatura neaparat cu guvernul sau... Nu stiu care este motivatia... Trebuie sa ne spuna motivatia", a declarat Valeca.

Fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a exprimat impotriva organizarii congresului extraordinar: "Nu este nevoie. Partidul este unit, avem un presedinte ales... Pentru ce ne trebuie congres?".

O pozitie similara a avut si liderul PSD Valcea, Constantin Radulescu: "A fost congres!".

Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a afirmat ca nu a auzit propunerea lui Liviu Dragnea.

"N-am auzit sa fie vreo nevoie atat de presanta in momentul acesta, dar, daca stiti ceva, sa-mi spuneti si mie", a spus Buzatu.

Dupa ce a fost informat de anuntul liderului social-democratilor, Dumitru Buzatu a afirmat ca propunerea va fi analizata in cadrul CExN.

"Atunci va propune lucrul acesta si vom discuta. Evident daca va propune lucrul acesta ne va da si motivatia necesara. Nu e propunerea mea si nu as vrea sa iau pe seama mea aceasta propunere. Depinde ce se doreste. Daca dorim sa acceleram (programul de guvernare, n.red), au fost niste momente foarte complicate care au dus la unele intarzieri si din punctul acesta de vedere", a reactionat Buzatu.

De asemenea, el a precizat ca nu s-a pus problema unui vot de incredere.

In schimb, Rovana Plumb a sustinut necesitatea organizarii unui congres extraordinar.

"Romania are nevoie de un proiect major si eu sustin propunerea pe care a facut-o dl presedinte Liviu Dragnea si sper sa avem un congres care sa aiba un rezultat al constructiei pentru Romania", a spus Rovana Plumb.

Ea a afirmat ca printre punctele de pe ordinea de zi a congresului nu se va afla alegerea presedintelui executiv si a vicepresedintilor.

"In niciun caz. Partidul are deja conducere, inclusiv presedintele partidului care e ales de toti membrii PSD", a mai punctat Plumb.

Amintim ca Liviu Dragnea a anuntat, miercuri, ca un Congres extraordinar al PSD va avea loc in martie, atunci fiind cel mai bun prilej pentru ca toti colegii care trimit scrisori publice sa le sustina si dezvolte. El a precizat si ca vrea un vot de reconfirmare ca sef al partidului.

"Acest Congres este cadrul cel mai bun, pentru ca si cei care au facut scrisori sa le sustina si sa le dezvolte", a spus Dragnea.

Acesta l-a taxat si pe Codrin Stefanescu:

"Domnul Codrin Stefanescu vorbeste cam mult fata de pozitia pe care o are in partid. Cam mult si cam rau".

Vizat este si Nicolae Badalau, presedintele executiv al PSD, care a cerut, intr-o scrisoare publica din 8 ianuarie, ca BPN sa redevina forul de conducere executiva a partidului, pentru ca partidul sa isi poata face "iarna car si vara sanie", iar democratia sa fie restabilita la sedintele din Kisselef.

Citeste scrisoarea lui Nicolae Badalau si reactia lui Liviu Dragnea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Congres extraordinar PSD , #presedinte PSD
Comentarii