Liderul PSD transmite un ultimatum contestatarilor din partid

Duminica, 30 Septembrie 2018, ora 22:36
9016 citiri
Liderul PSD transmite un ultimatum contestatarilor din partid
Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, intr-o emisiune televizata, despre cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din functie si au criticat in public anumite aspecte din partid, ca "nu vor mai face parte din echipa" daca vor continua sa isi atace formatiunea.

"Au fost opt oameni care au votat in CEx si eu le doresc succes in continuare (...) Toti ceilalti colegi care au acordat sprijinul in continuare au spus Ne-am si plictisit, cum se mai trezeste cineva, cum punem iar in discutie chestiunea asta. Toti cei care au venit sa sustina au venit cu mandat de la judetele respective. Noi avem obiective mari de atins in continuare. Este nevoie de orice membru de partid, de orice lider de partid. Depinde de fiecare cum isi va gestiona prestatia in perioada urmatoare. Daca va intelege ca dincolo de planuri, ale lor sau ale altora din afara partidului, este mai important ce facem cu aceasta tara, sunt bineveniti. Daca vor continua cu aceasta atitudine, cu tot felul de intalniri secrete, intalniri cu Dumbrava de la SRI sau cu altii, comunicari cu Iohannis sau nu, este problema lor, dar nu vor mai face parte din echipa", a declarat, duminica seara, la Romania TV, presedintele PSD Liviu Dragnea.

Acesta a adaugat ca el nu da ultimatumuri, dar partidul nu mai accepta astfel de actiuni.

"Nu eu, marea masa, majoritatea zdrobitoare din partid nu mai accepta astfel de actiuni", a indicat liderul PSD.

Intrebat ce se va intampla daca cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din fruntea partidului vor continua cu acuzatiile publice, el a facut trimitere la Statut.

"Eu sper sa nu mai ajungem acolo. Se va aplica Statutul, fara ezitare. Sa ne uitam cu atentie in Statut, pentru ca asta inseamna un partid democratic. Nu poti sa clamezi democratie in partid, care ti se pare tie ca este incalcata, doar cand iti convine (...) Nu poate unul, sau nu pot 2, 3, 4, 5, 7, 8 sa loveasca in permanenta partidul si sa puna sub semnul intrebarii stabilitatea coalitiei si stabilitatea guvernarii. Asa ceva nu va mai poate fi acceptat si nu va mai fi acceptat. Eu nu dau ultimatumuri, eu doar spun ce s-a discutat in zilele de dinainte CEx si in zilele de dupa CEx", a precizat Dragnea.

Liderul PSD a mentionat ca un eventual "santaj" al unor parlamentari social-democrati pentru schimbarea din functie a unui lider al partidului ar reprezenta "cel mai josnic lucru" pe care l-ar putea realiza un ales si ca o asemenea situatie ar fi "inceputul sfarsitului".

"Ar fi cel mai josnic lucru pe care ar putea sa il faca un parlamentar, sa duci un partid in acest mecanism de santaj, in care sa zicem ca 5 judete spun ca nu mai vor sa fie X acolo si pana nu pleaca noi nu votam. E in regula, si pleaca X. Dupa care alte 5 judete spun ca noua nu ne place nici de Y, pana nu pleaca Y nu mai votam nici noi. Asta inseamna inceputul sfarsitului, ori asa ceva nu poate fi acceptat. Eu nu cred ca se va ajunge acolo, pentru ca totusi este o limita peste care nu se va trece", a declarat Dragnea.

Ce alte declaratii a mai facut Dragnea: Dragnea ii acuza pe Iohannis si Parchetul General. Anunta ca o sa voteze DA la referendum: Un copil sa simta si caldura materna

#Partidul Social Democrat Dragnea, #Liviu Dragnea PSD , #presedinte PSD
Comentarii