Liviu Dragnea, desfiintat intr-un editorial Der Spiegel: Kaczynski insulta protestatarii, Dragnea ii bate. De ce nu face UE nimic?

Duminica, 19 August 2018, ora 13:18
26432 citiri
Liviu Dragnea, desfiintat intr-un editorial Der Spiegel: Kaczynski insulta protestatarii, Dragnea ii bate. De ce nu face UE nimic?
Foto: Der Spiegel

Intr-un editorial publicat de saptamanalul german Der Spiegel, Liviu Dragnea este comparat cu Jaroslav Kaczynski, liderul de facto al Poloniei.

Cel care semneaza editorialul din Der Spiegel este jurmalistul Jan Puhl, care in final se intreaba de ce nu intervine Bruxelles-ul si la noi, cum a facut-o in Polonia.

Materialul Der Spiegel a fost preluat de versiunea in limba poloneza a Deutsche Welle.

Iata traducerea articolului din Der Spiegel, ziar care apare la Hamburg:

"Conducatorul secret al Romaniei este Liviu Dragnea. La fel ca Jaroslav Kaczynski, polonezul conservator, acesta conduce Guvernul de la Bucuresti, fara sa aiba efectiv o functie in cadrul puterii executive, ci bazandu-se pe autoritatea lui de sef al celui mai puternic partid de guvernamant.

Dragnea este considerat un autocrat corupt si cinic, ceea ce il diferentiaza de Kaczynski, care e un nationalist si un ideolog convins.

Amandoi au insa in comun faptul ca vor sa priveze sistemul judiciar de independenta sa si sa il controleze cu ajutorul majoritatii parlamentare.

Idealul polonezului Kaczynski este sa isi construiasca un stat puternic. Romanul Dragnea, in schimb, vrea sa se protejeze pe el si acolitii lui de interventia autoritatilor anticoruptie.

Dragnea a lasat-o deja fara functie pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, un procuror incomod. Acum vrea sa-i faca fata celui mai mare inamic: presedintele Klaus Iohannis.

Avand de facto putina putere, Iohannis a incercat pe cat posibil sa blocheze actiunile lui Dragnea. Cel din urma vrea insa sa demareze procedurile de suspendare a presedintelui din functie.

Peste 100.000 de oameni au demonstrat la sfarsitul saptamanii trecute impotriva guvernantilor din tara lor si impotriva schimbarilor dorite de acestia in justitie.

La Bucuresti, manifestatia s-a soldat cu peste 400 de raniti, cand jandarmii au intervenit impotriva demonstrantilor.

In comparatie cu Kaczynski, care ii jigneste pe protestatarii din tara lui si ii considera polonezi de o categorie mai proasta, Dragnea ii bate pe protestatarii din Romania. Asta spune tot despre o tara care din ianuarie trebuie sa preia Presedintia UE.

Tocmai de aceea, este de neinteles de ce Bruxelles-ul nu intervine. Dupa Polonia, ar trebui declansate proceduri si impotriva Romaniei cu privire la statul de drept si pusa presiune prin aplicarea de sanctiuni. Romanii care au iesit in strada pentru a-si apara libertatea merita sa fie sustinuti de UE".

Citeste si

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...