Liviu Dragnea, despre motiunea de cenzura impotriva Guvernului: Nu e exclusa (Video)

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 00:14
3276 citiri
Liviu Dragnea, despre motiunea de cenzura impotriva Guvernului: Nu e exclusa (Video)
Foto: Captura B1 TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti seara, ca o motiune de cenzura impotriva Guvernului "nu e exclusa", saptamana viitoare, cel tarziu, urmand sa fie o discutie finala pe aceasta tema.

Liviu Dragnea a precizat ca o astfel de decizie e "foarte grea, foarte importanta si trebuie cumpanita foarte bine". Acesta a declarat la B1 TV ca se va decide daca un astfel de pas e oportun, inclusiv in urma discutiilor cu alte formatiuni.

El nu a exclus varianta motiunii de cenzura, insa a punctat ca "e riscant", pentru ca se poate ajunge intr-un blocaj daca presedintele Klaus Iohannis nu va fi de acord cu propunerea pentru postul de premier.

"Aveti putina rabdare si n-o sa fiti dezamagiti", a transmis el.

Liviu Dragnea a vorbit si despre relatia cu presedintele Klaus Iohannis, afirmand: "Eu am fost foarte cinstit in abordarea relatiei cu Iohannis si PNL. (...) M-a dezamagit foarte mult telefonul pe care l-am primit cand am fost condamnat".

Prin urmare, "relatii personale nu voi mai avea cu Iohannis. Doar institutionale si doar cand va fi absolut obligatoriu. Daca se pot evita...", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a atacat si subiectul demisiei din fruntea PSD, anunt facut inainte de alegerile locale. A spus raspicat ca nu demisioneaza, completand "As fi plecat daca pierdeam alegerile locale".

"Asta nu inseamna ca nu ma astept la atacuri", a mai spus el.

Cat despre faptul ca atat de multi primari alesi au probleme penale, Dragnea a incercat o explicatie: "Poate ca s-a exagerat cu mediatizarea, nu-mi dau seama". Acesta a afirmat ca doar "sociologii buni" pot explica acest fenomen si ca, pana la urma, este dreptul oamenilor de a alege pe cine vor.

Intrebat daca proiectul fostului premier Victor Ponta legat de justitie, pe care il va depune impreuna cu Calin Popescu Tariceanu zilele acestea, va fi sustinut de PSD, Liviu Dragnea a raspuns afirmativ: "Daca proiectul va fi bun, va fi sustinut". A completat insa ca a aflat despre acesta de la televizor. "Am aflat de la televizor despre initiativa lui Ponta si Tariceanu", a spus Dragnea.

Proiectul presupune respectarea drepturilor omului si a prezumtiei de nevinovatie, inclusiv interzicerea folosirii catuselor in cazul acuzatilor.

#Liviu Dragnea motiune cenzura guvern, #Dragnea proiect Ponta Tariceanu TV, #Dragnea relatii Iohannis, #Dragnea demisie , #presedinte PSD