Mai are Liviu Dragnea resurse pentru batalia decisiva?

Joi, 20 Iulie 2017, ora 13:02
14499 citiri
Mai are Liviu Dragnea resurse pentru batalia decisiva?

Va reusi presedintele PSD sa dea asaltul final asupra sistemului de justitie? Intreaga societate e in asteptare. Singurul care face pasi importanti pentru consolidarea puterii personale in aceste zile pare a fi premierul Mihai Tudose.

Demiterea sefului ANAF a fost un gest puternic de fronda in raport cu Liviu Dragnea. Acesta din urma a inghitit galusca si a cedat. Cumva, e legat de maini si de picioare. Din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor are tot mai putina influenta in aceste zile.

PSD e un partid contestat puternic pe mai multe paliere din societate. Haosul creat cu propunerile de impozitare, nesiguranta si promisiunile neonorate fata de proprii alegatori, toate acestea au impins formatiunea social-democrata intr-o perpetua defensiva.

In opinia mea, Liviu Dragnea e foarte aproape de momentul in care va pierde controlul asupra partidului. Nu mai detine parghia de control asupra executivului, iar scandalul Tel Drum va avea efecte si in plan politic.

Un alt mare esec al lui Liviu Dragnea este incapacitatea comisiei de ancheta din Parlament de a o aduce la audieri pe Codruta Kovesi. Trebuie amintit faptul ca acesta a fost obiectivul principal al comisiei, acela de a o "umili" pe sefa DNA si de a o pune, in mod simbolic, intr-o pozitie de inferioritate in fata alesilor PSD. Refuzul ei si blocajul de la nivelul comisiei parlamentare reprezinta un nou esec pentru Liviu Dragnea care nu poate arata opiniei publice cine este seful.

La fel ca inainte de Colectiv

Societatea romaneasca, in opinia mea, sta pe un butoi cu pulbere. Protestele fata de PSD si de coruptie s-au cronicizat, ceea ce pune o mare presiune pe coalitia aflata la guvernare. Acestea au erodat definitiv increderea in unele institutii importante cum ar fi Parlament, Guvern sau Curtea Constitutionala. Orice eveniment neasteptat poate genera o criza politica de proportii, iar aceasta situatie de neincredere si echilibru fragil nu poate dura la infinit.

Ne-am intors intr-un context asemanator cu cel din anul 2015, inainte de tragedia de la Colectiv. Si atunci, Guvernul Ponta pierduse increderea unei mari parti a opiniei publice, nemultumite de faptul ca premierul de atunci a ramas la putere dupa pierderea alegerilor prezidentiale. Atunci, criza provocata de o tragedie neasteptata a dus la prabusirea executivului.

Astazi, din nou, relatia dintre cetateni si institutiile statului s-a deteriorat masiv. PSD n-a reusit sa-si respecte promisiunile populiste, iar Executivul a intrat intr-o profunda goana dupa bani, ceea ce indica un dezechilibru la nivelul bugetului, riscul de a nu atinge tinta de deficit stabilit cu Uniunea Europeana.

Foto: Hepta.ro - Liviu Dragnea, un lider tot mai contestat in interiorul PSD, a inceput sa piarda batalii si in fata noului premier Mihai Tudose

In opinia mea, Liviu Dragnea si partenerii sai vor incerca sa dea o lovitura decisiva in aceasta vara pentru a prelua intreaga putere. Daca vor reusi, vor trebui sa faca fata unui val generalizat de proteste atat interne cat si internationale. Daca nu vor reusi, atunci actualul presedinte PSD va fi sacrificat pentru linistirea opiniei publice.

Liviu Dragnea incearca sa dezvolte o campanie de comunicare impreuna cu partenerii sai isaraelieni, cei care s-au ocupat si de alegerile din iarna anului 2016, dar s-ar putea sa fie un pic prea tarziu. Pentru a castiga aceasta batalie nu mai sunt suficiente doua-trei posturi TV de stiri, e nevoie de sustinerea unei parti din opinia publica, sustinere ce pare a se fi epuizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Dragnea PSD guvernare, #Dragnea comisie alegeri, #Dragnea promisiuni PSD , #presedinte PSD