Marele miting al PSD va fi organizat pe 9 iunie - Surse

Luni, 28 Mai 2018, ora 13:43
7113 citiri
Marele miting al PSD va fi organizat pe 9 iunie - Surse
Foto: site PSD (Arhiva)

Conducerea PSD ar fi decis ca marele miting pentru sustinerea familiei traditionale, dar si a guvernului Dancila sa fie organizat pe 9 iunie, au declarat surse politice.

Conform Realitatea TV, liderii judeteni ar fi primit sms-uri care le cer sa se pregateasca pentru 9 iunie. Social-democratii au in vedere organizarea unui miting de amploare in Bucuresti, dar si manifestari similare la nivelul resedintelor de judet.

Decizia inca nu a fost formalizata in cadrul forurilor de conducere.

Conform Digi24, urmeaza ca Liviu Dragnea sa anunte in mod oficial acest miting. Social-democratii vor sa scoata in strada cel putin 65.000 de persoane, fiecare sector fiind responsabil sa vina cu 10.000 de oameni, informeaza postul de televiziune citat.

Daca se va confirma, actiunea politica se va incadra intr-un context extrem de complicat. Pe de o parte, guvernul Dancila sta sub spectrul unei motiuni de cenzura, care ar putea reuni alaturi de partidele de opozitie si noua formatiune condusa de Victor Ponta, la care au plecat recent mai multi parlamentari PSD.

Pe de alta parte, este de asteptat ca procurorii sa ia o decizie privind plangerea penala facuta de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dancila si a lui Liviu Dragnea, pe tema deciziilor secrete luate privind mutarea Ambasadei din Israel.

De asemenea, presedintele PSD afla in zilele urmatoare prima decizie in dosarul "Bombonica", iar CCR este asteptata sa dea o decizie in cazul revocarii procurorului sef al DNA.

In legatura cu organizarea mitingului urias al PSD s-a mai vehiculat si sfarsitul lunii mai, insa el a fost amanat, motivul oficial fiind ca noua lege a referendumului a fost contestata la CCR de presedintele Iohannis.

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#miting PSD 9 iunie , #presedinte PSD