Plangere penala dupa mitingul PSD de la Iasi: Autobuze bagate in revizie de urgenta, dar trimise cu angajati la miting

Luni, 13 Mai 2019, ora 14:11
22036 citiri
Plangere penala dupa mitingul PSD de la Iasi: Autobuze bagate in revizie de urgenta, dar trimise cu angajati la miting
Foto: Facebook/Iulian Bulai

Deputatul USR de Neamt Iulian Bulai a depus, luni, o plangere penala in care semnaleaza ca autobuze care apartin societatii de transport public local au fost bagate in revizie de urgenta, dar, de fapt, trimise cu angajati la mitingul PSD de la Iasi.

"Pe 8 mai, cu o zi inaintea mitingului PSD de la Iasi, a aparut pe site-ul companiei si in presa locala o stire privind intrarea in revizie tehnica urgenta a unor autobuze apartinand SC Troleibuzul SA, aflata in subordinea Consiliului Judetean Neamt. (...)

In dimineata de 9 mai au plecat, totusi, la Iasi doua autobuze apartinand SC Troleibuzul SA, care apar in mai multe filmari facute pe drumul spre Iasi. In autobuzele respective s-au aflat angajati ai societatii Troleibuzul, personal TESA, controlori etc. Legalitatea acestei actiuni, participarea voluntara sau nu a angajatilor, pontarea lor pentru ziua respectiva urmeaza sa fie stabilita de organele competente. Ii incurajam pe toti cei care au fost si sunt folositi in scopuri electorale impotriva vointei lor sa iasa public si sa spuna aceste lucruri", a declarat Florin Zaharia, vicepresedintele Filialei USR Piatra Neamt, conform unui comunicat remis Ziare.com.

In aceste conditii, deputatul USR Iulian Bulai a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Roman.

"Am facut aceasta plangere penala fiindca mi se pare absolut inacceptabil ca PSD sa foloseasca institutiile de stat pentru mitinguri de partid, deturnand resurse si fortand angajati publici sa pozeze in sustinatori de partid. Sa fii angajatul unei institutii publice nu inseamna sa fii la dispozitia partidului la putere si nici sa fii umilit si santajat cu propriul loc de munca.

Societatea de transport local nu e firma privata de autocare a presedintelui Consiliului Judetean, iar nemtenii nu platesc taxe ca sa aiba PSD cu ce organiza mitinguri electorale. Sper ca Parchetul sa ancheteze aceasta situatie si am speranta ca tot mai multi nemteni se vor opune si vor protesta impotriva manipularii si a santajului", a declarat acesta.

Conform comunicatului citat, este "doar unul dintre cazurile, documentate de membrii USR Neamt, in care institutii si societati de stat din judet au folosit resursele publice pentru a duce oameni, de la elevi de liceu la angajati, la manifestarea de campanie a lui Liviu Dragnea".

C.B.

#plangere penala autobuze miting PSD , #presedinte PSD
Comentarii