Plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea dupa mitingul PSD de la Galati

Marti, 14 Mai 2019, ora 13:55
24245 citiri
Plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea dupa mitingul PSD de la Galati
Foto: Facebook/Cristache Catalin

Liderul PMP Galati, Cristache Catalin, a depus plangere penala pe numele lui Liviu Dragnea pentru "comunicare de informatii false".

"Am depus plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea pentru afirmatiile mincinoase si iresponsabile facute despre protestatarii antiPSD de la Galati", a transmis Cristache pe Facebook.

Acesta a acuzat, intr-un comunicat de presa, ca Liviu Dragnea, prin actiunile sale, "a purces nu numai la defaimarea si calomnierea oamenilor de buna-credinta care au protestat in mod pasnic impotriva unui partid politic, conform drepturilor consfintite de Constitutie, ci si la alimentarea unui climat de tensiune sociala de natura sa afecteze siguranta nationala, instigand, practic, la comiterea de violente".

"Galatiul este un judet condus de 30 de ani de PSD-isti. In frunte cu Dan Nica si Viorel Stefan, PSD si-a batut joc de Galati, transformandu-l intr-una dintre cele mai sarace zone ale Uniunii Europene.

Exista o strategie programatica a acestui partid de a-i tine pe oameni saraci si dependenti, pentru a le obtine intr-un final voturile.

Acum, Liviu Dragnea nu vrea sa ne mai lase nici macar sa protestam impotriva unei Puteri abuzive, mintind cu buna stiinta despre cele intamplate la Galati. In mod simbolic, ca participant la protestul antiPSD de la Galati, am depus aceasta plangere penala (...).

Prin afirmatiile sale mincinoase si avand in vedere statul de presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea a afectat siguranta nationala, incercand sa alimenteze conflictul social", a declarat Cristache.

El a precizat ca Dragnea a declarat la emisiuni, de la Antena3 si Romania TV, ca protestatarii de la Galati si Iasi ar fi fost "batausi", "drogati", "securisti", "oameni aflati la ordinul SRI", "oameni care se comporta precum camasile negre fasciste" etc.

Liderul PMP considera ca genul acesta de limbaj venit dinspre a treia persoana in statul roman, si anume presedintele Camerei Deputatilor, denota iresponsabilitate si ca afecteaza climatul social, incalcand dispozitiile legale in vigoare.

In comunicat se precizeaza ca, in sprijinul acuzatiei sale, deputatul Cristache va depune ca probe inregistrarile emisiunilor TV in care Liviu Dragnea a facut respectivele afirmatii.

"Nu pot sa accept faptul ca oameni de buna-credinta, a caror singura 'vina' este ca isi iubesc tara, judetul si orasul sunt terfeliti in felul acesta de un om politic iresponsabil, care pare ca isi doreste sa curga sange in Romania, in speranta ca, din acest haos generat, va mai putea supravietui politic. Ceea ce face Liviu Dragnea, de la inaltimea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor, arata disponibilitatea acestuia de a da foc tarii.

Niciun om politic, indiferent pe ce functie s-au cocotat, nu si-a permis sa vorbeasca asa despre romani. Am coborat de la 'golanii' lui Iliescu din Piata Universitatii la 'batausii, drogatii si securistii' lui Dragnea. Este o coborare din purgatoriu in infern pe care numai PSD putea sa o ofere Romaniei europene", a punctat deputatul.

Cristache a mentionat ca nu spera ca Dragnea sa ajunga la inchisoare in urma plangerii sale, adaugand ca liderul PSD "face pasi grabiti pe aceasta directie si fara ajutorul meu".

"Prin aceasta plangere, vreau sa le iau apararea galatenilor mei demni si cinstiti, care au inteles pericolul urias in care se afla Romania si au decis sa-si faca auzite vocile. Sunt extrem de mandru de galateni si le sunt profund recunoscator pentru ceea ce au facut sambata, 11 mai", a concluzionat deputatul Catalin Cristache.

Iata ce a declarat Dragnea in ultimele zile referitor la protestatari:

A.G.

#plangere penala Liviu Dragnea, #Liviu Dragnea protestatari Galati, #Liviu Dragnea protestatari Iasi , #presedinte PSD