Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PMP vrea sa ceara demisia lui Dragnea de la conducerea Camerei: A participat la 9 din 60 de sedinte

Marti, 08 August 2017, ora 15:10
3080 citiri
PMP vrea sa ceara demisia lui Dragnea de la conducerea Camerei: A participat la 9 din 60 de sedinte
Foto: Facebook/Valeriu Steriu

Presedintele executiv al PMP Valeriu Steriu (foto) a declarat, luni, ca Liviu Dragnea a participat la mai putin de 10% din sedintele pe care ar fi trebuit sa le conduca in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, afirmand ca PMP va cere demisia sa in septembrie.

"Nu este o surpriza (lipsa de cvorum din cadrul Biroului Permanent - n.red.). Am facut o analiza in aceste zile privind prezenta domnului Dragnea la Biroul permanent al Camerei Deputatilor. Din 60 de sedinte, in primele sase luni, dansul a fost prezent numai la noua.

Este un obicei de a nu veni, convoaca si nu vine. In ianuarie am avut aceeasi situatie, sedinta convocata extraordinar la care dansul nu a participat", a declarat presedintele executiv al PMP Valeriu Steriu.

prin urmare, PMP va cere, in septembrie, demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, a mai spus Steriu.

"Cred ca este imperativ necesar ca in septembrie sa analizam oportunitatea ca domnul Dragnea sa mai conduca Camera Deputatilor ca presedinte. Vom cere probabil demisia, nu este normal sa ai o prezenta de sub 10% la sedintele pe care trebuie sa le conduca", a spus Steriu.

Presedintele executiv al PMP a precizat ca din peste 60 de sedinte de plen, Liviu Dragnea a fost prezent la maximum 14 si din 470 de voturi finale a participat la 80, afirmand ca ceilalti presedinti ai Camerei Deputatilor, spre deosebire de actualul, au dat un exemplu de "prezenta, stabilitate, un exemplu moral".

"Inclusiv la PSD face asa; convoaca Biroul Permament si nu se prezinta si acesta este rezultatul. Colegii dansului sunt primii care au lipsit astazi. Nu au fost prezenti cei din PSD si, drept urmare, aceste sedinte convocate fantomatic, duminica, in perioade de vacanta, sunt absolut inutile si absurse", a spus Steriu.

Cat priveste legalitatea sedintei de plen convocata pentru ora 15:00, Steriu a afirmat ca este ilegala.

"Sunt regulamente inventate ad-hoc, nu sunt deloc legale, nu este normal, este imoral. Cum ne putem duce in fata alegatorilor sa spunem ca am venit in mijlocul vacantei parlamentare 30 de oameni si am hotarat o lege?", a spus Steriu.

Citeste si Opozitia va sesiza CCR, daca PSD-ALDE convoaca sesiune extraordinara la Camera

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Steriu demisie Dragnea, #demisie Dragnea Camera Deputatilor, #participare Dragnea sedinte Camera Deputatilor , #presedinte PSD